Výběr minikamery nejen na model
Re: Výběr minikamery na model
Dnes som kupil Firefly kanerku za slusny penaz, 44Eur.
Maju nejaku akciu este 4 dni ak to niekomu pomoze:
http://www.gearbest.com/action-cameras/ ... tml?wid=21
Maju nejaku akciu este 4 dni ak to niekomu pomoze:
http://www.gearbest.com/action-cameras/ ... tml?wid=21
Outdoor kamera
Čau, doporučil by mi někdo dobrou outdoor kameru?
Re: Outdoor kamera
Dost bude záležet, kolik jsi ochoten do toho investovat a k jakému účelu to chceš (koptera, letadlo, jinej verk
)
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Řekněme, že tak do 4000 bych se chtěl vejít. Teprve začínám a nemám žádný zázrak, jenom takový jednoduchý letadlo. Chtěl bych tu kameru připevnit na to. Koukal jsem na youtube, kde to někdo měl a je to fakt nádhera se koukat z výšky třeba na město. 
- spawn78
- Kontaktovat uživatele:
Já mám jasno SJCAM 5000X Elite jukni na ní.
S novým FW super. Cena se dá kolem 3600,- s DPH v ČR
PV
S novým FW super. Cena se dá kolem 3600,- s DPH v ČR
PV
Pokud bys chtěl něco levnějšího, tak RunCam2 taky není špatná a má výhodu v tom, že objektiv má na nejmenší stěně, takže klade malý odpor vzduchu. Nemá sice display (jako třeba ta SJcam), ale má WiFi, takže nastavovat a prohlížet video se dá přes telefon.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
Gorpo style kamery mají zase výhodu toho housingu a možností příslušenství zejména k připevnění kamery, helma, řídítka, lyže, atd... jsou mnohem multifunkčnější než ploché kamerky jako runcam, foxeer legend nebo třeba mobius už jenom díky voděodolnému/vodotěsnému obalu.
Takže dle mě záleží hlavně na tom použítí, potom je to všechno dost stejné v dané cenové kategorii.
Takže dle mě záleží hlavně na tom použítí, potom je to všechno dost stejné v dané cenové kategorii.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Asi dúfam, že úplne všetko nie.., mám teda SJcam M10+ a hodne som sklamaný. Hlavne tým že som ani nevedel že vnútri je 4Mpix senzor, to ma naštvalo najviac, že to gyro je nejaké len softwarové a viditeľne zhoršuje kvalitu (ktorá je beztak podľa mňa nič moc).. to vodotesné puzdro možno použijem ale zas to nenahráva zvuk, a všetko príslušenstvo je tak rozmerné až obrovské že sa mi k malej kamerke zdá úplne nezmyselné čokoľvek z toho použiť. All in all, za 130 eur som hlavne čakal menšie štvorčeky obrazu a menej rozmazaný obraz pri neslnečnom (napr indoor) natáčaní.. - nevedel som o čo ide, tak už viem..
Predtým som mal HD Wing camera z hobáču (tú prvú verziu za 35eur), a točil som si tým dovolenky úplne spokojne až nadšene. Len z nej posledné video zachytáva ako ju opláchla slaná voda...
Inak nevie niekto aký je na M10 SJcam kamerách objektív? Chcem ho skúsiť vymeniť za niečo čo nerobí rybie oko, proste menej než 170 stupňov, ? Ale nechcem za to dať ďalšiu stovku tak niečo za dvacku by sa nenašlo? (eur)...?
Predtým som mal HD Wing camera z hobáču (tú prvú verziu za 35eur), a točil som si tým dovolenky úplne spokojne až nadšene. Len z nej posledné video zachytáva ako ju opláchla slaná voda...
Inak nevie niekto aký je na M10 SJcam kamerách objektív? Chcem ho skúsiť vymeniť za niečo čo nerobí rybie oko, proste menej než 170 stupňov, ? Ale nechcem za to dať ďalšiu stovku tak niečo za dvacku by sa nenašlo? (eur)...?
coro píše:Asi dúfam, že úplne všetko nie.., mám teda SJcam M10+ a hodne som sklamaný. Hlavne tým že som ani nevedel že vnútri je 4Mpix senzor, to ma naštvalo najviac, že to gyro je nejaké len softwarové a viditeľne zhoršuje kvalitu (ktorá je beztak podľa mňa nič moc).
To máš nějaký fake, ne? M10 plus totiž rozhodně má mít snímač 12mpix, vyšší rozlišení je nutné mimo jiné i kvůli té stabilizaci. Aspoň to velmi jasně uvádějí v popisu - přímo 12mpix snímač, ne jen upsample jako se občas najde. Jiná věc je, že kvalita v režimu foto ideální není, ale to je bohužel u těchto action cams velmi časté. Podle mě je to dáno vesměs idiotským postprocesem, pokud je k dispozici (nebo jde hacknout) focení do RAW, tak je výsledek někdy i dost zásadně lepší. Bohužel M10 tohle standardně neumí (a zřejmě ani není hack), až M20
Teď jsem na tu M10 taky koukal a taky jsem našel v popisu 4Mpix
Chtěl jsem něco jako session, ale ty parametry mě odradili.
Takže jsem koupil už třetí Xiaomi Yi.
Podle mého nejlepší cena/výkon.
A snese toho opravdu dost.
Na Race koptéře je to tak na půl sezóny, ale GoPro nevydrží o nic víc.
A po zmršení videa YouTubem v tom neni extra rozdíl od GoPro.
Pro mé účely bezvadná kamera.
I po tomto jsem ji sešrouboval, slepil a natáčela dál.
Naposledy jsem ji teda sundal o strom tak v 70km/h.
To už nerozdejchala.
Je sice velká ale video točí hezké.
Chtěl jsem něco jako session, ale ty parametry mě odradili.
Takže jsem koupil už třetí Xiaomi Yi.
Podle mého nejlepší cena/výkon.
A snese toho opravdu dost.
Na Race koptéře je to tak na půl sezóny, ale GoPro nevydrží o nic víc.
A po zmršení videa YouTubem v tom neni extra rozdíl od GoPro.
Pro mé účely bezvadná kamera.
I po tomto jsem ji sešrouboval, slepil a natáčela dál.
Naposledy jsem ji teda sundal o strom tak v 70km/h.
To už nerozdejchala.
Je sice velká ale video točí hezké.
Naposledy upravil(a) Dejfak dne čtv 29.12.2016 12:01, celkem upraveno 1 x.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ad M10 - no na oficiálním webu SJCAM je 12mpix, tak aby se v tom prase vyznalo... Měl jsem jen krátce půjčenou, tak další test už neudělám.
Ad YI - tu mám vlastní a jsem spokojen docela dost, souhlas. Video slušné, fotorežim dokonce spíše nadprůměr. Bohužel hack pro RAW má některé limity a nejde ho použít vždy, pak by to bylo ještě lepší, ale i tak je to za ty peníze zcela přijatelné.
Ad YI - tu mám vlastní a jsem spokojen docela dost, souhlas. Video slušné, fotorežim dokonce spíše nadprůměr. Bohužel hack pro RAW má některé limity a nejde ho použít vždy, pak by to bylo ještě lepší, ale i tak je to za ty peníze zcela přijatelné.
tomashr píše:..
To máš nějaký fake, ne? M10 plus totiž rozhodně má mít snímač 12mpix, vyšší rozlišení je nutné mimo jiné i kvůli té stabilizaci. Aspoň to velmi jasně uvádějí v popisu - přímo 12mpix snímač, ne jen upsample jako se občas najde. ..
No, a to je práve to čo ma najviac nasr....lo.
Nie je to fake, je to originál. A má naozaj 4Mpix senzor a interpoluje to na neviemkoľko (a zdá sa mi že ani nevie poslať natívne rozlíšenie ani jeho čisté násobky, takže výsledok je ešte horší ako keby to bolo tých 4Mpix bez mršenia).
"
Even though in the specs SJCAM says camera has 12 megapixels still image resolution, that is an incorrect statement. SJCAM M10 Plus has a 4 megapixel OV4689 image sensor inside, so anything higher than that is interpolated."
Keby som to vedel, určite by som ju nekúpil, hlavne nie za tú cenu. Ale vrátiť ju nemôžem a do bazáru sa mi nechce.
Ešte skúsim, či sa to nezlepší keď ju zaostrím, a nejak nastavím čo "najnatívnejšie" rozlíšenie. Lebo (ak to chápem dobre), tak FOV nastavenie (akoby zoom), ešte vyberá z toho rozlíšenia menší výrez.
EDIT: tak som to rozobral a ostril. trochu lepšie, nie o veľa. Druhá fotka. RCMania to prepočíta na menšie rozlíšenie tak to tak nevidno ale predsa je tam jasný rozdiel.
Podstatný problém je spracovanie obrazu. Natívne má snímač 2688x1520 bodov a taký ani podobný režim to ukladať nechce, všetko čo ponúka je šeredne po....é interpolovaním.
Asi zostanem v nastavení 2Mpix. Aspoň majú súbory 700kilo namiesto 4 mega, a sú podľa mňa najmenej zmršené.
Inak na druhú stranu, fungovať funguje. Len.. keď človek niečo čaká a zistí že ho odrbali, má už zmenený pohľad na celok.
- Přílohy
Kamera na dron
Ahojte, koupil jsem si teď dron a vybírám nějakou kameru, koukal jsem na GP, buď 5 nebo starší 4, ale teď mě ještě zaujala tahle kamera - http://digitalni-kamery.heureka.cz/lamax-x10-taurus/. Tak se chci zeptat, jestli jí už někdo netestnul?
Tady máš pěkné porovnání....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=usNqISqLAs0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=usNqISqLAs0[/youtube]
Re: Kamera na dron
PáťaS píše:Ahojte, koupil jsem si teď dron a vybírám nějakou kameru, koukal jsem na GP, buď 5 nebo starší 4, ale teď mě ještě zaujala tahle kamera - http://digitalni-kamery.heureka.cz/lamax-x10-taurus/. Tak se chci zeptat, jestli jí už někdo netestnul?
Pokud sháníš opravdu dobrou kameru za tyhle peníze, tak z vlastní zkušenosti zcela určitě mohu doporučit tuto http://www.kameryprosport.cz/isaw-extreme-play-edition/
Mám Hero 4 a tuhoto Isawa, mají stejný snímací čip, obrazy naprosto shodné, ve tmě je Isaw ještě o něco lepší než Hero 4. Dost jsem komunikoval se zastoupením Lamaxu, chtěl jsem vyzkoušet ten nejvyšší model, hrozně ho vychvalovali, prosil jsem je alespoň o zaslání nějaké fotky z jejich kamerky, ale když jsem jim poslal porovnání parametrů Isawa a jejich Lamaxe, tak se mnou úplně přestali komunikovat. Lamax má horší snímací čip a horší objektiv - hlavně vůbec nemá možnost změny šířky záběru, má jenom úhel 170 stupňů, takže obraz je pokroucený jako u levných kamer. U těch lepších kamerek v této cenové relaci se dá úhel záběru měnit, takže v režimu Narrov je obraz nezkroucený a úpně odpovídá realitě, což u Lamaxu není. Hero 4 a Isaw Extreme tuto možnost změny úhlu záběru mají.