KDS CHase 360
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
Re: KDS CHase 360
moje X Nova 2618 má taky 800W a po dolítání studená a nemám problém lítat 5-5,5 minuty a ještě mi zůstane štáva v baterce .
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Ahoj, řešil někdo kmitání ocasu na Chase. Dneska jsem dal několik baterek a nejde doladit ani za nic. Ve visu nebo pomalém couvavém letu vrtulka mírně chodí z leva do prava a celkově je pořád gumová.
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
jaké máš hodnoty PWM a časování na hobbywingu? Mi ocas taky při určitých otáčkách kmital myslel jsem si že mám vadný regl, koupil jsem jiný a zjistil že dělá to samé. Nakonec jsem si začal hrát s hodnotami PWM a časování a zjistil, že to se scorpionem chodí jak má při setovém nastavení reglu to je PWM 32Khz a timming 15, s hodnotami které by měly být nastaveny pro setový motor scorpion dle scorpionu (PWM 8khz a timming 5) ten ocas blbne celkem solidně, plave, zaškubává, kmitá.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Ano riesil to asi kazdy. Ocka prejst vystruznikom, osku vylestit a vsetko musi chodit lahucko. A listy ake mas?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
viz. blog:
4. je nutné aby smýkátko vrtulky
po hřídeli
chodilo naprosto hladce. Toto vyzkoušejte ještě před kompletací, pokud samotné smýkátko nechodí po hřídeli volně tak doporučuji vzít jemný vodní brusný papír a tuto hridel zlehka obrousit. Pokud smýkatko volně chodilo a po kompletaci jde ztuha, nebo se zasekává, je problém v uchycení zadního domku do trubky (je mírně pootočená a není kolmo k ocasní trubce a pak dochází ke křížení pohybu smýkátka s hřídelí vrtulky.
4. je nutné aby smýkátko vrtulky
po hřídeli
chodilo naprosto hladce. Toto vyzkoušejte ještě před kompletací, pokud samotné smýkátko nechodí po hřídeli volně tak doporučuji vzít jemný vodní brusný papír a tuto hridel zlehka obrousit. Pokud smýkatko volně chodilo a po kompletaci jde ztuha, nebo se zasekává, je problém v uchycení zadního domku do trubky (je mírně pootočená a není kolmo k ocasní trubce a pak dochází ke křížení pohybu smýkátka s hřídelí vrtulky.MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Hlavní listy mám Chase, listy na vrtulce Align plastové 62. Smykátko chodí hladce. Regulátor mám Kontronik 40, Motor Align 460MX z Dominátora. Je to můj první vrtulník s řemeny. Zadní řemen jsem při napínání dal lehce do tahu. Zkoušel jsem i větší napnutí, ale nemělo to vliv, tak jsem to dal zpátky.
Taka zakladna otazka: Ake mas bezpadlo?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Měl jsem Beasta teď mám Spirita. Máš nějaký nápad? Na zahraničních fórech jsem zjistil, že s ocasem má problém více lidí. Zkusím kovovou trubku. Má někdo lepší nápad?
Skus zvysovat citlivost gyra chvostu ci sa to zlepsi alebo zhorsi.
Gyro mám na 85% zkoušel jsem různé nastavení zpoždění a dynamiky. Vrtulka se pro různá nastavení chová víceméně stejně. Při přegyrování 90-95% se vrtulka rozkmitává v docela velkém rozkmitu. Servo mám KDS 320T rychlost 0.035 tah 2.5kg namontované na pozici v přední části trupu. Při zkoušce roztočení bez rotorových listů smykátko vrtulky chodí bez problému. Odběr BECu při max kmitání všech serv 1,8A při pomalém 0,5A. Zkoušel jsem i vypnout governor na regulátorech, ale nemělo to vliv. Igore jaké máš nastavení vrtulky popř regulátoru? Jak daleko máš kuličku na servu? Jak to chodí tobě? Dík.
kouknul bych se na ložiska vrtulky zdali jsou ok. vyzkoušel zkrátit páku na ocasním servu (používám kratší, servo mám uložené vzadu), popř. vyměnit vrtulky za jiné. Na jaké otáčky lítáš? Projevuje se ti to v celém spektru otáček?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Rozteč kuličky od středu mám na servu 9,5mm. Projevuje se to jak na 60ti procentech tak na 80ti. Ložiska vzadu mám o 1mm větší průměr tedy 4x9 a jsou v pohodě.
no a ložiska ve vrtulkových gripech? tys ty kladky leštil?
Gripy taky OK. Kladky jsem udělal nové, jedna byla blbě svrtaná a kopala a při lehkém dotažení se netočila volně. Tak jsem si kladky trochu upravil.
Srovnání ložisek. V originálu se mi při otáčení zadní hřídele ozývalo cvakání, tak jsem díry svrtal z 8mi na 9mm a po svrtání cvakání ustalo. Zjistil jsem, že originál díry nebyly rovnoběžné a ložiska se sbíhaly. Udělal jsem i novou přesnější hřídel a kvůli jiným ložiskám o 2 mm delší.
Naposledy upravil(a) kamils dne pát 17.04.2015 22:30, celkem upraveno 1 x.