PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Jetson píše:hendrix píše:Platil jsi to asi převodem. Mám spořku a kartu VISA, tak to snad taky půjde. Hned jak ti SPECTRUM dojde, tak dej vědět, ať víme jak dlouho sem balík šel;)
Tak jsem v pondělí objednal Dx6i znovu. Tentokrát se už žádné milé překvapení nekonalo a inwood si odečetl 102,98 GBP, přestože jsem autorizoval v eshopu opět pouhých 82,59 GBP. Tentokrát však byla autorizace provázena upozorněním, že finální částka bude změněna po zjištění skutečných nákladů blabla.
Tímto mne dost inwood zklamal. Předtím mne taky zaskočilo, že jsem se nedočkal žádné reakce na svůj email, proč byla původní objednávka stornována a peníze již blokované byly uvolněny. A další zklamání je absence mailu který by obsahoval číslo podle kterého by se dala sledovat zásilka. Až dorazí, dám vědět.
Inwood má podle mých zkušeností jednoznačně nejhorší komunikaci a od nich si už nikdy nic nekoupím.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- hendrix
- Kontaktovat uživatele:
to JETSON:
Tak to je skvělé. Fofr jako blázen. A jaká je? Jaký z ní máš první dojmy? Poděl se s námi
.
Tak to je skvělé. Fofr jako blázen. A jaká je? Jaký z ní máš první dojmy? Poděl se s námi
PC Cessna 480 - Pelikán / Park Zone - Focke Wulf 190 / Easy Glider / FLASH RC Factory / Thunder Tiger 40 / World Trainer 40 / Thunder Tiger EB4 S2 Pro
vysílačky: SPEKTRUM DX6i ,5e, Futaba T3TM
přijímače: Spektrum 500 sport, 6200, 6100
hendrix píše:to JETSON:
Tak to je skvělé. Fofr jako blázen. A jaká je? Jaký z ní máš první dojmy? Poděl se s námi.
Teď jsem dal přijímač do letadla, nastavil vše co jsem potřeboval a přál bych si, aby o víkendu nefoukalo a nepršelo.
Funkce standartní, já u vysílaček stejně využívám maximálně expo a mrtvou zónu pokud jsou k dispozici. Taky budu asi používat stopky, ani ne kvůli aku, ale abych měl přehled, jak dlouho jsem byl ve vzduchu. Vzhledem k tomu, že jsem nikdy neměl stopky na plynu, tak mi ani nedělá problém, že se musí zapínat extra.
A rozdíl oproti origo je hlavně ve zpracování. Už se nebudu muset stresovat s trimama, abych o ně zase nezavadil a taky nebudu bezděčně spouštět motor, když budu zkoušet křidélka.
Jediné co mi moc nesedí, je plyn bez "vroubkovaného" chodu (takže člověk necítí, když ubere nebo přidá během práce s křidélky).
Dneska perfekt polítání. Byl i kámoš, který lítá RC pár desítek let a syna dokonce jednou dotlačil až na mistra republiky mezi nějakejma juniorama v nějaké kategorii (tyhle věci neznám a tak si je ani dobře nepamatuji).
Když Cessnu viděl, myslel si že si dělám legraci, že jsem s tím začal. Když jí zkusil na jedny baterky, byl překvapen chováním a uznal, že tohle může být letadlo i pro začátečníka. Jen mne štvalo, že on i ve větru sednul na asfalt a já potom na druhé baterky potupně vedle na trávu.
Když Cessnu viděl, myslel si že si dělám legraci, že jsem s tím začal. Když jí zkusil na jedny baterky, byl překvapen chováním a uznal, že tohle může být letadlo i pro začátečníka. Jen mne štvalo, že on i ve větru sednul na asfalt a já potom na druhé baterky potupně vedle na trávu.
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Tak já byl dneska taky ... s vyměněným vysílačem to zatím šlape jako hodinky. Paráda! Řepu už odvezli, takže jsem měl k dispozici cca 20x50 metrů asfaltu
. Přistávání je s Cessnou v pohodě, nechá se krásně vyklouzat a posadit na zadní kola. Proti větru je to lepší, rychlost vůči zemi je nižší. Jen při jednom přistání jsem "zakopnul" předním kolem už při dojezdu o zbylý kus řepy a opřel se o čumák - ale beze škod
.
Už se těším na zítra, mělo by být počasí jako dnes.
Zatím mám s Cessnou jen jeden problém - podvozek. To příďové kolo fakt není moc dobře vymyšlené a dostává při startech a přistáních na asfaltu/betonu dost zabrat. Dnes mi při korekci podvozku praskla páka ovládající podvozek, tak to mám zatím provizorně zafixované, ale budu to muset nějak předělat.
Už se těším na zítra, mělo by být počasí jako dnes.
Zatím mám s Cessnou jen jeden problém - podvozek. To příďové kolo fakt není moc dobře vymyšlené a dostává při startech a přistáních na asfaltu/betonu dost zabrat. Dnes mi při korekci podvozku praskla páka ovládající podvozek, tak to mám zatím provizorně zafixované, ale budu to muset nějak předělat.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
m@rtin píše:Zatím mám s Cessnou jen jeden problém - podvozek. To příďové kolo fakt není moc dobře vymyšlené a dostává při startech a přistáních na asfaltu/betonu dost zabrat. Dnes mi při korekci podvozku praskla páka ovládající podvozek, tak to mám zatím provizorně zafixované, ale budu to muset nějak předělat.
Já z tohoto důvodu přemýšlím o druhém éru (EasyStar nebo Focus) s kterým budu ladně sedat do trávy.
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Jetson píše:m@rtin píše:Zatím mám s Cessnou jen jeden problém - podvozek. To příďové kolo fakt není moc dobře vymyšlené a dostává při startech a přistáních na asfaltu/betonu dost zabrat. Dnes mi při korekci podvozku praskla páka ovládající podvozek, tak to mám zatím provizorně zafixované, ale budu to muset nějak předělat.
Já z tohoto důvodu přemýšlím o druhém éru (EasyStar nebo Focus) s kterým budu ladně sedat do trávy.
Kdybych tu někde okolo měl travnatou louku, tak bych podvozek vyndal, ale všude, kam se vrtnu, je teď oraniště
Při přistání to celkem jde, ale při startu mám potíže to ukočirovat.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všichni, dneska jsem konečně zase zalítal na letišti. Nasadil jsem podvozek a na přední kolečko udělal d§myslnou aretaci která se zdála že by mohla vydržet. Vzlet byl v pohodě, lítání taky ale to přistání. nejakým nedopatřením (možná nezkušenost pilota
) jsem se dostal mimo asfalt a Cessna pěkně brkla o přední kolečko a můj promyšlený mechanismu nevydržel
. Tak jsem se nakrk al na tvrdo jsem to zalepil tak uvidíme. Já se to prostě musim naučit je to taková moje výzva umět přistávat ladně na asfalt. Jinak to bylo super Cessna mě prostě baví!! Už se těším jestli koupím tu vysílačku DX6i.
Letu a Cessnám ZDAR!
Letu a Cessnám ZDAR!
- hendrix
- Kontaktovat uživatele:
....a jej jej jej jej jej. Já už začínám mít zálusk na něco rychlejšího. Ale bojím se vyšší minimální rychlosti
. Navíc s tou setovou vysílačkou se mě do toho taky moc nechce. Jinak už mám ale objednanou elektroniku do Focke Wulfa a do měsíce ho chci mít ve vzduchu
. Nicméně na naší Cessničku rozhodně nazanevřu:). Mnoho nás naučila v našich začátcích a vždy bude mít čestné místo v našem hangáru
.
PC Cessna 480 - Pelikán / Park Zone - Focke Wulf 190 / Easy Glider / FLASH RC Factory / Thunder Tiger 40 / World Trainer 40 / Thunder Tiger EB4 S2 Pro
- hendrix
- Kontaktovat uživatele:
Problém s 1 aku
Ahojda. Mám problémek. Dnes jsem chtěl nabít své dvě aku. Napojil jsem nabíječku na autobaterii, a zapnul čudlíkem nabíjení, ale nic, nabíjecí dioda stále zelená. Zkusil jsem nabít druhé aku a v pohodě. Po nabití druhé aku jsem zas dal tu první aku, ale se stejným výsledkem. Nenabíjí. Myslíte že je v čoudu aku ? (já teda jo, ale co když.....)