LV píše:pastyrik píše:LV píše:pavelh píše:Když se tu tedy tvrdí, že všechny systémy pracují velice podobně, proč je tedy dle tebe FASST nejlepší a nejmíň zarušitelný?
Pretože sa dá s istotou tvrdiť, že spoľahlivo preskakuje![]()
Tým pádom pravdepodobnosť, že si nájde kúsok pásma kde môže poslať paket je veľká.
to myslis jako hopping? a opravdu?
Myslel som to tak, že strieľa brokovnicou cez celé pásmo (ako to tu niekto prirovnal) a jeden kúsok pásma si takmer vždy nájde na odoslanie informácie...
Ale stejně se chová i JETI jen s tím rozdílem že se po zapnutí nejdříve, "zaposlouchá" na pásmu kde je volné místo, pak si případně část toho místa dočasně zabere a jen tam "střílí", dokud tam někdo nevtrhne. A když vtrhne, poslechne si zbývající část pásma a najde si nově nejlepší místo pro svou činnost. Ať si říká kdo chce co chce, mně z toho vychází, že přenos informací bude minimálně stejně spolehlivý jako u FASSTu, jen s tím rozdílem, že JETI nechává 100% žít i jiné systémy, které FASST prostě neustále šťouchá loktem! Neříkám, že je přímo napadá a nenechá jim místo, ale otravuje je!
Opět obrazně řečeno! Neohleduplná filozofie FASSTu je silně v kontrastu s filozofií JETI a podobných systémů. A i když v principu pracují stejně, některé systémy dávají "nezarušený prostor" i ostatním. A zde by měla zasáhnout ta slavná legislativa, aby k něčemu dobrému opravdu sloužila!
Pokud si totiž někdo myslí, že všechny metody a filozofie přenosů nevymýšlel člověk, pak se mýlí. A jestliže to tedy člověk vymýšlel, přemýšlel jako člověk a při vývoji systému musel nějakou filozofii uplatnit. A zde je myslím gro celé diskuze.
Ač je mi v principu jasné, jak přenos na 2,4GHz probíhá, přeci jen mi více v současné situaci zajímá právě ta filozofie přenosu jednotlivých systémů.
Jde mi totiž právě o to, kde se můžeme s jednotlivými filozofiemi systémů zanedlouho ocitnout a aby se díky neřízené agresivitě nestalo pásmo 2,4GHz brzy nepoužitelné.
Na závěr dovolte možná hloupou otázku. Proč systém FASST nepoužívají tedy všichni výrobci v komunikačních zařízení? Není to třeba proto, že si někteří výrobci uvědomují budoucí nebezpečí a jiní na to kašlou? Nebo je možná problém v obousměrné komunikaci? Nebo proč?