Vysílač DX7
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysílač dx7
No, mas pravdu, ja jsem s tim vysilacem maximalne spokojen, jak rikam, nevim proc to tak bylo ale vyzkousim to znova jak bude zase slabsi baterka a to kdyz sem ho kupoval pred tremi roky tak sem si jel pro DX6i a oni ji nemeli....tak sem vzal tenhle 
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Re: Vysílač dx7
Zvolil jsi dobře
dej vědět pokud by došlo k nějaké anomálii.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
DX7s - problém s dosahem
Na konci loňského roku jsem se rozhodl zakoupit nový vysílač, doteď jsem létal s DX5e a chtěl jsem víc kanálů na létání s DJI Naza-M.
Volba padla na DX7s, vše vypadalo dobře, ale letos v únoru jsem měl výpadek signálu za letu na vzdálenost cca 100m. Měl bych si sypat popel na hlavu, že jsem u nového rádia neudělal na začátku test dosahu, tak jsem ho na místě udělal a zjistil jsem, že na stanovenou vzdálenost range testu je přijímač hluchý pokud anténa vysílače míří na model. Pokud je kolmo, jak jí mám při létání, model reagoval. Zkusil jsem test na jiném modelu s jiným (lepším) přijímačem a výsledek byl stejný. Vysílač byl odeslán do servisu a byl v něm vyměněn VF modul. Jen co jsem opravený vysílač vzal do ruky a zapl, zarazilo mě nepravidelné blikání oranžové kontrolky a ztráty příjmu na modelu. Vysílač prostě vynechával. Rádio mi prodejce hned druhý den vyměnil kus za kus - za fungl nové. Měl jsem radost ze vstřícného přístupu, která mi vydržela až do testu dosahu, kteý jsem udělal následující den. Na stanovenou vzdálenost range testu při plném výkonu byly již výpadky a po snížení výkonu byl model úplně hluchý. Počítal jsem kroky zpět k modelu a páčkoval, model začal reagovat až když jsem se přiblížil na pouhých cca 5-6 metrů. Zkusil jsem udělat stejný test s mojí starší DX5e a ta se stejným přijímačem test dosahu zvládá. Chyba tedy není v přijímači.
Rádio reklamováno s požadavkem na odstoupení od kupní smlouvy, čekám co bude, musím jen počkat na vyjádření servisu, jestli je moje reklamace oprávněná.
Máte někdo podobné zkušenosti s malým dosahem systému DSMX, tedy spíš konkrétně s dosahem DX7s? Má DX8 či DX9 lepší provedení VF modulu nebo důkladnější výstupní kontrolu?
Ještě poznámka: aktualizaci softwaru vysílače jsem vždy provedl.
Díky za vaše postřehy a názory.
Volba padla na DX7s, vše vypadalo dobře, ale letos v únoru jsem měl výpadek signálu za letu na vzdálenost cca 100m. Měl bych si sypat popel na hlavu, že jsem u nového rádia neudělal na začátku test dosahu, tak jsem ho na místě udělal a zjistil jsem, že na stanovenou vzdálenost range testu je přijímač hluchý pokud anténa vysílače míří na model. Pokud je kolmo, jak jí mám při létání, model reagoval. Zkusil jsem test na jiném modelu s jiným (lepším) přijímačem a výsledek byl stejný. Vysílač byl odeslán do servisu a byl v něm vyměněn VF modul. Jen co jsem opravený vysílač vzal do ruky a zapl, zarazilo mě nepravidelné blikání oranžové kontrolky a ztráty příjmu na modelu. Vysílač prostě vynechával. Rádio mi prodejce hned druhý den vyměnil kus za kus - za fungl nové. Měl jsem radost ze vstřícného přístupu, která mi vydržela až do testu dosahu, kteý jsem udělal následující den. Na stanovenou vzdálenost range testu při plném výkonu byly již výpadky a po snížení výkonu byl model úplně hluchý. Počítal jsem kroky zpět k modelu a páčkoval, model začal reagovat až když jsem se přiblížil na pouhých cca 5-6 metrů. Zkusil jsem udělat stejný test s mojí starší DX5e a ta se stejným přijímačem test dosahu zvládá. Chyba tedy není v přijímači.
Rádio reklamováno s požadavkem na odstoupení od kupní smlouvy, čekám co bude, musím jen počkat na vyjádření servisu, jestli je moje reklamace oprávněná.
Máte někdo podobné zkušenosti s malým dosahem systému DSMX, tedy spíš konkrétně s dosahem DX7s? Má DX8 či DX9 lepší provedení VF modulu nebo důkladnější výstupní kontrolu?
Ještě poznámka: aktualizaci softwaru vysílače jsem vždy provedl.
Díky za vaše postřehy a názory.
Re: DX7s - problém s dosahem
Naprosto stejný problém s novou Dx7 měl loni kamarád.Měl několik pádů,takže došlo na reklamaci,dostal nový vysílač,zatím šlape bez problémů.Už jsem slyšel,že hodně DX7 má tyto problémy. 
je přijímač hluchý pokud anténa vysílače míří na model. Pokud je kolmo, jak jí mám při létání, model reagoval.
Anténu u 2,4Ghz nesmí mířit přímo na model, ale musí být ohnutá do strany. Zkus pohledat zde na manii. Je zde někde pěkná diskuze i s obrázky, proč tomu tak je.
Nebo jsem našel něco tady:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... %93-2-cast
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Ano, já vím, létám s anténou ohnutou do strany, ale v rámci testu dosahu jsem chtěl zkusit i anténu namířenou na model.
-
salamander
Já mám Spektrum DX7 už 3 roky a anténu mám stále do boku a všetko funguje ako má, netreba špekulovať ...
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
salamander píše:Já mám Spektrum DX7 už 3 roky a anténu mám stále do boku a všetko funguje ako má, netreba špekulovať ...
Jde o DX7 DSM2 a nebo DX7s DSMX?
S něčím podobným jsem se v minulosti trápil taky.
Pátral jsem dost dlouho na to, abych nyní mohl radit.
1. range check nelze porovnávat mezi dvěma různými rádii.
2. anténou se na model nemíří a to ani při range testu
3. pokud si doopravdy chceš být jistý dosahem, je třeba poctivě jít se projít s modelem (přijímačem)
Měl jsem DX7. Range check fungoval spolehlivě na 30 a víc metrů a to i když byla anténa namířená na model.
Nová DSX11 na 30 kroků při range check je tak na hraně. Pokud mířím anténou na model, pak je vzdálenost podobná jako jsi naměřil ty, čili jen pár metrů.
Přitom obě rádia mají na plný výkon srovnatelný dosah.
Proč tomu tak je? No, při range checku se omezuje vysílací výkon rádia. Ale neomezuje se na nějakou konkrétní kalibrovanou hodnotu. Prostě se jen omezí a tudíž může být rozdíl v range checku mezi různými rádii.
Dělal jsem i zkoušku dosahu při plném výkonu. Bohužel, neměl jsem tak dlouhou rovinu, nicméně, na 600m na zemi jsem signál ještě měl.
To vše výše uvedené jsem absolvoval z důvodu, že jsem měl pocit, že jsem padal na ztrátu signálu. Možná tomu ale tak nebylo. Možná to bylo na ruce. Pro jistotu jsem ale zalomil anténu (dřív jsem lítal s anténou libovolně). Od té doby mám klid.
Pátral jsem dost dlouho na to, abych nyní mohl radit.
1. range check nelze porovnávat mezi dvěma různými rádii.
2. anténou se na model nemíří a to ani při range testu
3. pokud si doopravdy chceš být jistý dosahem, je třeba poctivě jít se projít s modelem (přijímačem)
Měl jsem DX7. Range check fungoval spolehlivě na 30 a víc metrů a to i když byla anténa namířená na model.
Nová DSX11 na 30 kroků při range check je tak na hraně. Pokud mířím anténou na model, pak je vzdálenost podobná jako jsi naměřil ty, čili jen pár metrů.
Přitom obě rádia mají na plný výkon srovnatelný dosah.
Proč tomu tak je? No, při range checku se omezuje vysílací výkon rádia. Ale neomezuje se na nějakou konkrétní kalibrovanou hodnotu. Prostě se jen omezí a tudíž může být rozdíl v range checku mezi různými rádii.
Dělal jsem i zkoušku dosahu při plném výkonu. Bohužel, neměl jsem tak dlouhou rovinu, nicméně, na 600m na zemi jsem signál ještě měl.
To vše výše uvedené jsem absolvoval z důvodu, že jsem měl pocit, že jsem padal na ztrátu signálu. Možná tomu ale tak nebylo. Možná to bylo na ruce. Pro jistotu jsem ale zalomil anténu (dřív jsem lítal s anténou libovolně). Od té doby mám klid.
-
salamander
Pekacek77 :
Mám túto DX7 DSM2, kúpil som ju keď ich do predávali a výroba už bola zastavená , chcel som viac ako 6 kanál , cena bola dobrá – no neber to .
Mám túto DX7 DSM2, kúpil som ju keď ich do predávali a výroba už bola zastavená , chcel som viac ako 6 kanál , cena bola dobrá – no neber to .
Re: Vysílač DX7
Poznámka pro adminy: spojovat témata na STARÝ vysílač DX7 a NOVÝ vysílač DX7s není moc dobrý nápad. Ty vysílače spolu kromě značky a počtu kanálů nemají nic společného...
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Ticcino píše:Proč tomu tak je? No, při range checku se omezuje vysílací výkon rádia. Ale neomezuje se na nějakou konkrétní kalibrovanou hodnotu. Prostě se jen omezí a tudíž může být rozdíl v range checku mezi různými rádii.
S první DX7s jsem měl ztrátu signálu s anténou kolmo na model, tj zalomenou na vzdálenost cca 100m, možná méně, bylo to 1200mm samokřídlo a bezpečně jsem ho viděl. Stav po opravě v servisu viz video níže.
Druhý kus DX7s při plném výkonu vykazoval výpadky na 20-30 metrů, pokud jsem měl model za zády a odcházel jsem od něj.
Myslím, že ani jeden kus DX7s nebyl bezvadný a ten druhý byl podstatně horší než první.
Videa:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oA0zpe9qucM[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eBcNqq-ZhwM[/youtube]
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Kovboj píše:Poznámka pro adminy: spojovat témata na STARÝ vysílač DX7 a NOVÝ vysílač DX7s není moc dobrý nápad. Ty vysílače spolu kromě značky a počtu kanálů nemají nic společného...
Bingo.
Máš na vysílačce natvrdo nastavenou modulaci DSM2 a vysílací výkon pro EU nikoli pro Francii (ne že by se ve Francii nedalo létat na 2,4 GHz, jen se ptám)? Přijde mi divné, že bys měl smůlu na 2 vysílače za sebou. Spíše to ve mně vzbuzuje pocit, že pes bude zakopán někde jinde. Přijímač je originál nebo "klon"? A jak píše Ticcino, bylo by dobré vyzkoušen i neredukovaný range test...
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Modulaci mám nastavenou DSMX, region jsem na druhém kusu neřešil, se přiznám.
Přijímače AR600 a AR8000 měly stejné výsledky ohledně range testu.
Jinak ty vysílače neměly stejně špatné výsledky, ten první měl výpadek na cca 100m při letu, ten druhý vykazoval výpadky na cca 20-30m na zemi (oba při plném výkonu), takže určitě stejně slabé nebyly (range test 30m vs 7m také poukazuje na rozdíly).
Druhý kus je na posouzení kvůli oprávněnosti reklamace, žádal jsem odstoupení od kupní smlouvy...
Podle toho jak to dopadne se budu rozhodovat dál. Pokud je vadné i druhé rádio (na prvním vyměnili VF modul a výsledek bylo zcela nefunkční rádio), spálím mosty a půjdu asi do Taranise (stojí cca stejně, ale reference jsou na něj velice dobré).
Každopádně díky všem za rady. Dám vědět, jak to dopadlo.
Přijímače AR600 a AR8000 měly stejné výsledky ohledně range testu.
Jinak ty vysílače neměly stejně špatné výsledky, ten první měl výpadek na cca 100m při letu, ten druhý vykazoval výpadky na cca 20-30m na zemi (oba při plném výkonu), takže určitě stejně slabé nebyly (range test 30m vs 7m také poukazuje na rozdíly).
Druhý kus je na posouzení kvůli oprávněnosti reklamace, žádal jsem odstoupení od kupní smlouvy...
Podle toho jak to dopadne se budu rozhodovat dál. Pokud je vadné i druhé rádio (na prvním vyměnili VF modul a výsledek bylo zcela nefunkční rádio), spálím mosty a půjdu asi do Taranise (stojí cca stejně, ale reference jsou na něj velice dobré).
Každopádně díky všem za rady. Dám vědět, jak to dopadlo.
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
A ta DX5e byla také DSMX? U přijímačů podporujících pouze DSM2, nastavuji vysílač také na DSM2. Jinak 100 m ve vzduchu a 30 m na zemi je vcelku obdobný výsledek.
Tak ať to dopadne k tvé plné spokojenosti. Jinak já měl také DX5e a pak dokoupil DX7s, ale vše bez problémů.
Tak ať to dopadne k tvé plné spokojenosti. Jinak já měl také DX5e a pak dokoupil DX7s, ale vše bez problémů.