MZK TWIN 2,4GHz je něco nového ?
pro hoornet: já uživatel twin plus jsem, terminál a čidla mám. jen jsem s těmi čidly nebyl ve vzduchu, ale modul sám jako vario nahoru a dolů rozhodně nepípá, dělá to terminál a musím si připojit sluchátko. modul duplexu to teda dělá, ale ten zas nepípá nahoru dolů, ale jen jedním tónem. koupi terminálu neujdeš, pokud ses rozhodl pro systém twin plus a chceš využívat možností, ber to jako dobrou investici. a třeba ho hned objednej protože mzk má do neděle slevu 10% na všechny výrobky jak jsem včera zjistil.
Ahoj, TX modul zvuk varia nevydává, to dělá pouze MZK Terminál, který má na sobě výstup pro sluchátko do ucha. Jak to pípá? Přesně jako padáčkářské nebo větroňářské vario, navíc si můžeš pro každý z modelů nastavit vlastní limity pro indikaci stoupání a klesání a taky frekvence, kterými to chceš indikovat. Každý z nás je jinak hluchý na určité frekvence a navíc je každému z nás jiný zvuk příjemný. Takže si vše nastavíš pro konkrétní model tak jak se ti to líbí a uložíš si nastavení modelu. To se ti při příštím načtení modelu v Terminálu opět samo nastaví. Takže můžeš mít úplně jiné nastavení pro 4metrovku, jiné pro F3K házedlo a úplně jiné pro F3Bčko. Ohledně zvuku, mrkni třeba sem: http://www.youtube.com/watch?v=w8HMPHJpTCc
Ohledně info o variu a senzoru na napětí, proud a kapacitu třeba sem: http://lmk-cmelak.ic.cz/blog/mzk-twin-2 ... ory-vario/
Až bude chvíli čas, zkusím něco natočit a dát sem link.
Ohledně info o variu a senzoru na napětí, proud a kapacitu třeba sem: http://lmk-cmelak.ic.cz/blog/mzk-twin-2 ... ory-vario/
Až bude chvíli čas, zkusím něco natočit a dát sem link.
Dá se někde na netu nebo jinde zjistit co která zkratka či údaj na terminálu znamenají? Trochu v tom tápu, asi jde o obecně známé zkratky, poznal jsem jich jen několik. Taky nevím jak správně nastavit alarm pro max. dosaženou výšku, napsal jsem a uložil číslo 300, ale asi jsem měl napsat že metrů, nic mi nahoře nepíplo. Některý věci v nastavování jsou nejasný, v návodu k terminálu se to nedočtu, spoustu věcí zjišťuju metodou pokus-omyl. Existenci vysvětlivek či návodu pro aktuální verzi firmware terminálu jsem nezaznamenal. Napíšu samozřejmě dotaz výrobci, ale ptám se i tady ostatních uživatelů.
Ahoj, ptej se na konkrétní věci, rád vysvětlím a případně se hodí na web vysvětlivky, či se doplní do návodu. Pokud jde o vario, tak AGL je výška nad zemí Against Groud Level, AMSL je výška nad zemí, 10s a 30s jsou 10s a 30s průměrovaná varia, jinak řečeno průměrná hodnota stoupání/klesání za posledních 10/30s, LQI je síla signálu, RSSI je relativní kvalita signálu v decibelech nebo v %. bat je jasné, bat min je minální hodnota napájecího napětí RX, na který ti napětís padlo za celou dobu co létáš od zapnutí přijímače, UVmonit je počet nebezpečných pádů napětí pod nebezpečnou mez. Co ještě tě zajímá? Budu rád za každý podnět.
Přesně tak jak píšeš to je, příjde na to v jakém modelu, z jakého materiálu rx máš a jak máš vůči sobě a vůči částem modelu antény orientovány. Jeden z lidí tady, Holda, měl podobné taky častejší skokové snížení kvality signálu doprovázené pípáním, už chtěl Twina reklamovat, ale nakonec stačilo antény natočit trošku jinak a bylo po problému.