T-rex 550E

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

#256 Příspěvek od OPR »

00Ja píše:Chapu, dik.
Nastavovani jako takovy je mi jasny, o to nic, jen jsem to do ted delal vsechno pres krivku, SWASHE jsem si moc nevsimal. Letovy rezimy atd. chapu, pouzivam, ruzny prubehy krivek mam...
Je to asi logicky, do ted jsem mel -12 az +12 treba jako 23 az 87. Takze jsem se obral o nejaky to rozliseni krivky.

jen si dej pozor aby až tu křivku "narovnáš" (0-100) aby ti mechanika chodila volně a měla ke svým dorazům jistý bezpečnostní limit.

Tzn - nastav swash tak, jak je jen max možné využít volnost chodu mechaniky a to si 100% ověř i při plných výchylkách cykliky a kolektivu + různě to kombinuj.
Pak pro sichr ještě preventivně uber o fous aby mechanika nechodila tak moc blízko svého max rozsahu - zkrátka aby to nedostávalo tak moc na prdel. - pak teprve křivkuj dle tvé libosti.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od 00Ja »

Dekuju, vim, puvodni dotaz byl na neco jinyho. Uz jsem nekolik heli pipal ;-) Myslim, ze se zas muzem vratit k tematu T550.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od OPR »

00Ja píše:.. Uz jsem nekolik heli pipal ;-) ....

pajdon :D
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od EduSch »

Tak-že helimani jsem tu zpět...na dotaz, kde jsem 550 kupoval - byla mi dovezena z Německa přímo od ROBBE....a ted zpátky k pískání heliny za letu - opravdu pomohlo vyměnit ložiska na hlavní hřídeli (obě) a je klid, žádný pískot....Mám tu však další menší problémek, když zvednu otáčky v IDLE z 75% na 85% začne sebou helina škubat na všechny strany a to dosti nepříjemně - v nižších otáčkách je to pohoda, mám s ní nalétáno tak 25 baterek a škubání se projevilo až ted......
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od L.Bily »

EduSch píše:Tak-že helimani jsem tu zpět...na dotaz, kde jsem 550 kupoval - byla mi dovezena z Německa přímo od ROBBE....a ted zpátky k pískání heliny za letu - opravdu pomohlo vyměnit ložiska na hlavní hřídeli (obě) a je klid, žádný pískot....Mám tu však další menší problémek, když zvednu otáčky v IDLE z 75% na 85% začne sebou helina škubat na všechny strany a to dosti nepříjemně - v nižších otáčkách je to pohoda, mám s ní nalétáno tak 25 baterek a škubání se projevilo až ted......

to mne robilo na 450tke ked sa mi same pokrivili listy, skus vymenit
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od 00Ja »

Jakoze si i tech predchozich 25 baterek lital na 85% plynu?
Pokdu ne a litals na 75%, tak je to jasny, musis snizit zisk gyr.
Kolik to vubec je, tech 75% a 85%? Ja tohle procentualni vyjadreni nemam moc rad, vsechno merim otackomerem.
Ja mam Kontronika, v IDLE1 a IDLE2 litam na 72%, coz je cca 2400 ot/min. Potak AIL mam na 60, potak ELE mam na 40.
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od EduSch »

Na IDLE1 mám nastaveno 72% a helina je totálně v klidu, jakmile však přepnu na IDLE2 a tam je 85% tak se celá 550 (bezpádlovka) začne třepat ale hlavně kolem hlavní hřídele, jak do strany tak dopředu a vzad, jako kdyby to dělala deska cykliky, GYRO má staženou citlivost a vrtulka se netřese - prostě drží směr...je pravda, že jsem měnil jak ložiska na hl. hřídeli, tak hlavní hřídel a taky listy, jelikož jsem s tím trochu zhurta dosedl.... :roll:
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od EduSch »

Ted mě napadlo, nemůže to být tím že jsem dal delší listy - původní byli 535 a já tam dal 550cm....je to možné??? Další variatna by mohla být, že při tom hrubším dosedu se něco pohlo ve Flybaru...fakt nevím
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od 00Ja »

Porad nejsem tak nejak v obraze :)
Predtim, nez si menil loziska atd. tak se to na ty vyssi otacky neklepalo?
Zkus proste stahnout oba potaky o 5 dilku a uvidis. Vibrace tady uz v ruce nezjistis. Ja na heli montuju kamerku a pak to omrknu.

Jak moc zhurta si dosednul?
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od EduSch »

Ano, před výměnou ložisek a dalšího se mi helina neklepala, ani při zapnutým IDLE2 tedy na 85% vše bylo v klidu, já jen vyměnil to co bylo za potřebí a do nastavení vysílače jsem nechytal.... a nastal klepot heliny ve vzduchu, to není klepot ale škub na jednu či druhou boční stranu.....dá se to uřídit ale....
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od 00Ja »

Aha. Jestli za to muzou moct jen samotny delsi listy, to netusim.
Vyvazeny to mas, vid? Zubova vule OK, atd...
Jestli je to bezpadlo, tak to roztoc bez hlavnich listu a osahej to, jestli to vibruje. Sazim proste na vibrace.
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od EduSch »

Bez listu jsem to zkoušel - zadná vibrace. Ono to doslovně nevibruje ale spiše v nepravidelných intervalech škube do strany....kolegovi takhle škubala 500 pádlo a ten po dlouhých peripetiích nakonec vyměnil regulátor a je klid...
dagx
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od dagx »

EduSch píše:jako kdyby to dělala deska cykliky

No a neodešlo ti tím nárazem servo?Nedávno jsem řešil cukání serva cykliky při vyšších otáčkách.Pomohla výměna serva.Kolega nedávno spadl se 450kou a po opravě a prvním letu mu taky začalo cukat servo.Objednal nové a když s tím přišel na letiště a odstartoval tak cukaly všechny tři.Zatím nevím jak dopadl ale protože cukaly všechny stejně tipovali jsme statiku.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Kenny McCormick

#269 Příspěvek od Kenny McCormick »

dagx píše:
EduSch píše:jako kdyby to dělala deska cykliky

No a neodešlo ti tím nárazem servo?Nedávno jsem řešil cukání serva cykliky při vyšších otáčkách.Pomohla výměna serva.Kolega nedávno spadl se 450kou a po opravě a prvním letu mu taky začalo cukat servo.Objednal nové a když s tím přišel na letiště a odstartoval tak cukaly všechny tři.Zatím nevím jak dopadl ale protože cukaly všechny stejně tipovali jsme statiku.
mne to takto cukalo, vsetky tri naraz a bol to potak kolektivu v Tx /T6EXP/
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
dagx
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od dagx »

Ten poták to asi nebude.Dělá to jen na tom jednom modelu.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“