Výběr vysilače

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#256 Příspěvek od JMalik »

Trias píše:Mám dotaz ohledně RC soupravy. Už skoro 14 let mám mc24. letos jsem začal trochu s helinama a tak by mě zajímalo jestli je moc zastaralá nebo by stačilo jen dokoupit třeba RASST. Výhledově (2-3 roky) bych asi šel do něčeho s telemetrii jestli bude, tak nevím jestli moduly nebo čekat. Nevím jak se za 14 let pokročilo v RC technice tak se na to ptám. dík za odpovědi.

Mám i MX22 a Rasst.
Dal bych to tam znovu, ale v téhle situaci bych počkal do jara, jestli s něčím nevyleze Futaba. Klidně se může stát, že uvedou telemetrický TX modul, který nahradí dosavadní systém Rasst. Potom by byla škoda teď koupit stávající Rasst, přes zimu to určitě vydržíš.
Názory na telemetrii jsou tady různé. Určitě to není nutnost, ale některé funkce jsou opodstatněné a konkrétně u vrtulníku by bylo škoda nevyužít signalizaci čerpání kapacity pohonného aku.
(To je samozřejmě všechno za předpokladu, že se Futaba rozhoupe a bude postupovat tímhle směrem).
Teď bych za tohoto stavu určitě nějaký měsíc počkal a sledoval to.
pepin

#257 Příspěvek od pepin »

JMalik píše:
Trias píše:Mám dotaz ohledně RC soupravy. Už skoro 14 let mám mc24. letos jsem začal trochu s helinama a tak by mě zajímalo jestli je moc zastaralá nebo by stačilo jen dokoupit třeba RASST. Výhledově (2-3 roky) bych asi šel do něčeho s telemetrii jestli bude, tak nevím jestli moduly nebo čekat. Nevím jak se za 14 let pokročilo v RC technice tak se na to ptám. dík za odpovědi.

Mám i MX22 a Rasst.
Dal bych to tam znovu, ale v téhle situaci bych počkal do jara, jestli s něčím nevyleze Futaba. Klidně se může stát, že uvedou telemetrický TX modul, který nahradí dosavadní systém Rasst. Potom by byla škoda teď koupit stávající Rasst, přes zimu to určitě vydržíš.
Názory na telemetrii jsou tady různé. Určitě to není nutnost, ale některé funkce jsou opodstatněné a konkrétně u vrtulníku by bylo škoda nevyužít signalizaci čerpání kapacity pohonného aku.
(To je samozřejmě všechno za předpokladu, že se Futaba rozhoupe a bude postupovat tímhle směrem).
Teď bych za tohoto stavu určitě nějaký měsíc počkal a sledoval to.

ZDZD píše jasně,že telemetrie je pro vrtulník k ničemu,tak se toho prosím držte.
JMalik

#258 Příspěvek od JMalik »

Peppy píše:Ked uz sem do tejto temy doplachtil daky moderator tak by to tu mohol uz aj zavriet lebo myslim ze sme cca 14 stran mimo temy :lol:

Ani se mi nezdá.
Trochu mi to připomíná foťáky.
Když si budeš vybírat kompakta,nebo jednoduchou zrcadlovku, tak je na výběr celkem dost značek.
Je to jako s TX kolem 5k. Tam nikomu nebudu doporučovat Futabu šestku, nebo seddmičku, je dost lepších TX v poměru výkon - cena.
Potom si začneš vybírat TX kolem 10k a výběr se ti zúží. To samé ty foťáky.
No a potom se podíváš co je na absolutní špičce ve foťákách (35 mm fullframe) a zjistíš, že existuje už jenom Nikon a Canon. Nic jiného.
S TX je to podobné. Jenom si to někteří nechtějí připustit. Klidně si koupím TX vývojáře Rimra, když to bude lepší než Futaba. Klidně na tom může být i logo nějaké přidružené výroby JZD. Tohle je mi jedno, nemusí se to jmenovat Futaba, JR...., ale musí to být lepší.
JMalik

#259 Příspěvek od JMalik »

pepin píše:
ZDZD píše jasně,že telemetrie je pro vrtulník k ničemu,tak se toho prosím držte.

zdzd není bůh a nemusíš s ním souhlasit.
Ale musíš dát nějaké argumenty proč ano a na co, zdůvodnit na co je ve vrtulníku dobrá funkce vyhledávání ztraceného mixeru podle síly signálu.....atd.
coro

#260 Příspěvek od coro »

pepin píše:ZDZD píše jasně,že telemetrie je pro vrtulník k ničemu,tak se toho prosím držte.

:) :) :)
Prečítaj si prvý príspevok a skús napísať niečo k téme.

O vrtuľníkoch nebola reč kým neprišiel ZDZD. Nech si založí svoje vlákno o Futabe, tam mu proti 14MZ či FX30 nič písať nebudem - a vlastne to ani len nebudem čítať, zaujíma ma to rovnako ako spamy o lacných Rolexkách..
Pre normálneho človeka ktorý zvažoval DX7, je to čo píšete o ničom.
To neznamená že T8 nebude dobrá voľba, určite lepšia ako A9 aj keď tá má telemetriu - hoci dodnes pre modely na elektro prakticky nefunkčnú.
Naposledy upravil(a) coro dne pon 29.11.2010 23:55, celkem upraveno 1 x.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#261 Příspěvek od Peppy »

JMalik píše:
Peppy píše:Ked uz sem do tejto temy doplachtil daky moderator tak by to tu mohol uz aj zavriet lebo myslim ze sme cca 14 stran mimo temy :lol:

Ani se mi nezdá.
Trochu mi to připomíná foťáky.
Když si budeš vybírat kompakta,nebo jednoduchou zrcadlovku, tak je na výběr celkem dost značek.
Je to jako s TX kolem 5k. Tam nikomu nebudu doporučovat Futabu šestku, nebo seddmičku, je dost lepších TX v poměru výkon - cena.
Potom si začneš vybírat TX kolem 10k a výběr se ti zúží. To samé ty foťáky.
No a potom se podíváš co je na absolutní špičce ve foťákách (35 mm fullframe) a zjistíš, že existuje už jenom Nikon a Canon. Nic jiného.
S TX je to podobné. Jenom si to někteří nechtějí připustit. Klidně si koupím TX vývojáře Rimra, když to bude lepší než Futaba. Klidně na tom může být i logo nějaké přidružené výroby JZD. Tohle je mi jedno, nemusí se to jmenovat Futaba, JR...., ale musí to být lepší.

Stale cakam na tie normalne argumenty v com je futaba roky pred konkurenciou v strednej kategorii vysielacou kde sa v tejto teme pohybujeme ( nie typu- futaba je lepsie, zmier sa s tym )
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
arda1
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od arda1 »

Ale tohle je téma o vysílačích obecně nebo se mýlím?
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od Peppy »

arda1 píše:Ale tohle je téma o vysílačích obecně nebo se mýlím?

No hej ale pisem stred aby tu niekto nezacal porovnavat OPTICA s FX-40 a pod... myslim ze stred je pole kde ma kazdy vyrobca zastupeny svoj vysielac za ktory sa nemusi hambit.... ale kludne... napiste aj ine... len uz niekto napise dake presne body v com je futaba roky pred ostatnymi

EDIT: aby to nedopadlo takto dako :lol: :lol: :lol:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Peppy dne úte 30.11.2010 0:00, celkem upraveno 1 x.
coro

#264 Příspěvek od coro »

Tému určuje prvý príspevok. A aj nadpis, takže aj všeobecne - ale trochu s rozumom by neuškodilo. A pod "všeobecne" patrí aj nejaká Futabe T6ex, ktorá je asi zjavne hambou pre značku..
JMalik

#265 Příspěvek od JMalik »

coro píše:

....O vrtuľníkoch nebola reč kým neprišiel ZDZD......

Coro,
i na vrtulníky zákonitě dojde, protože tohle vlákno se jmenuje Výběr vysílače.
JMalik

#266 Příspěvek od JMalik »

Peppy píše:

No hej ale pisem stred aby tu niekto nezacal porovnavat OPTICA s FX-40 a pod... myslim ze stred je pole kde ma kazdy vyrobca zastupeny svoj vysielac za ktory sa nemusi hambit.... ale kludne... napiste aj ine... len uz niekto napise dake presne body v com je futaba roky pred ostatnymi

V software Peppy, hlavně v software.
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od Peppy »

JMalik píše:
Peppy píše:

V software Peppy, hlavně v software.

No tak daj.... uz myslim po 3. sa pytam na konkretne body... viem ze uz noc ale aspon za hrst by si ich mohol dat ked je svetelne roky pred konkurenciou

A ak sa da tak dake veci z ACRO lebo z heliny tu ZDZD daco pisal ale kedze helina je pre mna spanielska dedina tak je mi to nafigu... ale podla toho co som tu cital tak ano futaba co sa tyka vrtulnikarskeho softu je asi naj
Naposledy upravil(a) Peppy dne úte 30.11.2010 0:10, celkem upraveno 2 x.
m2
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:Klidně se může stát, že uvedou telemetrický TX modul, který nahradí dosavadní systém Rasst. Potom by byla škoda teď koupit stávající Rasst, přes zimu to určitě vydržíš.

súhlas, má to ale svoje ale, aby neboli prehnané očakávania:

- buď bude nový telemetrický Futaba systém integrovaný s FW Futaba rádií, potom ale telemetria a RASST nebude môcť mať ako fungovať, lebo Gr do svojho TX FW Futabu nepustí

- alebo bude nový telemetrický Futaba systém ako sú HoTT, Duplex, MZK atď s externým telemetrickým boxom, no a to je zasa riešenie dosť na figu pre sústavy FASST a Futaba TX, riešenie pod latku nastavenú od Spektra / JR a to už môže kúpiť aj jedno z tých zmieňovaných riešení dostupných dnes, s dnes už preverenou funkčnosťou a známymi muchami alebo s očakávaním podpory "graupner native" a podobne

- tretie riešenie je aj/aj, ale to neočakávam v prvej vlne a zrejme RASST nebude mať prioritu pred FASST

- a štvrtá možnosť je nejaký zázrak, na ktorý čakám :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od Peppy »

m2 píše:- a štvrtá možnosť je nejaký zázrak, na ktorý čakám :wink:

doleti japonec do kazdeho futabackeho doupie a prehodi bud VF modul ak mas a ak ne ( napr 8FG ) tak ti to rozobere a da ti tam telemetriu... to mas ako vianoce v amerike, ze prebudis sa a mas darceky, tak takto to bude tak ze sa prebudis a budes mat telemetriu v TX :lol: :lol: :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od arda1 »

Peppy píše: len uz niekto napise dake presne body v com je futaba roky pred ostatnymi
Pro mě je nejdůležitější spolehlivost - až pak nějaký fičury jako je telemetrie a podobný věci - a tohle moje Futaba i když je to dáma v letech splňuje na 100%.Co chtít víc?Nic kloudnýho mě nenapadá vás (tebe) ano? Pohledej třeba tady (procentuálně) kolik lidí má nějaký problémy s touhle značkou a kolik s ostatníma..... :wink: arda1BOT
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“