Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.
předem upozorňuji že vyjadřuji svůj vlastní názor a své zkušenosti , nikoliv pouhé pocity a reklamní slogany jak je zde zvykem, a
obě mnou zmiňované verze vrtulníků jsem měl v ruce
co se týče vrtulníku :
po přečtení recenze ne T-REX 450 (combo), po přečtení mnoha diskuzí
1) doporučuje se jiný motor (ten setový prý ale stačí)
2) doporučuje se lepší regulátor (ten setovýn prý ale stačí)
3) doporučuje se jiné gyro (to setové prý ale stačí)
4) doporučuje se jiné servo vrtulky (to setové prý ale stačí)
kvalita mech. dílů je velmi dobrá až na drobnosti
po přečtení mnoha diskuzí o HK-450GT
1) všechny šroubky vyměnit !!
2) všechny ložiska vyměnit !!
3) elektroniku vybrat rovnou raději kvalitnější
kvalita mech. dílů dobrá (u některých dílů "srovnatelná" s Align)
co se týče RC soupravy:
stále mi stačí FC-18, i když již na 2,4G
neměl jsem v ůmyslu kupovat něco co potom budu vyměňovat, nebo co nebudu potřebovat = pořídil jsem HK-450GT - vyměnil a zajistil komplet šroubky a drát pádel - ostatní mechanické díly jse uznal jako dostačující, serva cikliky s kovovými převody a ložiskem, u vrtulky gyro 401 + HSG-5084, regulátor FOXY, zatím vše je bez poruch a bez problémů
obě mnou zmiňované verze vrtulníků jsem měl v ruce
co se týče vrtulníku :
po přečtení recenze ne T-REX 450 (combo), po přečtení mnoha diskuzí
1) doporučuje se jiný motor (ten setový prý ale stačí)
2) doporučuje se lepší regulátor (ten setovýn prý ale stačí)
3) doporučuje se jiné gyro (to setové prý ale stačí)
4) doporučuje se jiné servo vrtulky (to setové prý ale stačí)
kvalita mech. dílů je velmi dobrá až na drobnosti
po přečtení mnoha diskuzí o HK-450GT
1) všechny šroubky vyměnit !!
2) všechny ložiska vyměnit !!
3) elektroniku vybrat rovnou raději kvalitnější
kvalita mech. dílů dobrá (u některých dílů "srovnatelná" s Align)
co se týče RC soupravy:
stále mi stačí FC-18, i když již na 2,4G
neměl jsem v ůmyslu kupovat něco co potom budu vyměňovat, nebo co nebudu potřebovat = pořídil jsem HK-450GT - vyměnil a zajistil komplet šroubky a drát pádel - ostatní mechanické díly jse uznal jako dostačující, serva cikliky s kovovými převody a ložiskem, u vrtulky gyro 401 + HSG-5084, regulátor FOXY, zatím vše je bez poruch a bez problémů
- DaveLister
Vsechna elektronika co si vyjmenoval ze setu t-rexe jsou zrovna naprosto v pohode a neni treba ji v zadnem pripade menit. Jesli to nekdo menil tak z nejakeho jineho duvodu nez ze to nestaci nebo ze je to spatne.
Jedine s cim z elektroniky nejsem spokojen jsou serva na cyklice, odlitali tak 100letu a zacinaji odchazet, takze nemaji velkou zivotnost, ale jinak parametry opet naprosto staci.
Jedine s cim z elektroniky nejsem spokojen jsou serva na cyklice, odlitali tak 100letu a zacinaji odchazet, takze nemaji velkou zivotnost, ale jinak parametry opet naprosto staci.
zdzd píše:marshalx píše:Stále vybírám
A co třeba tohle pro začátek:
- Spektrum DX6i DSM X, pouze vysílač, Mód2
- Blade 120 SR BNF
přitom se zdokonalovat i na simulátoru a pak později koupit větší těžší náročnější např. Blade 450 3D BNF?
Co vy na to?
Jako by hrách na stěnu...
Člověče, to nejblbější rádio z možných, ....................
Asi jsi lepší odíl. Ale proti gustu ......
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
Protože nic tak nenakrkne člověka, jako věc, která sice funguje, ale odsud pocud. Zápasit s tím při každé nové potřebě, neřkuli chybějícímu kanálu, je opruz. Proč si pokaždé znovu a znovu vyčítat, že bych byl v pohodě, kdybych si tehdy připlatil pár stovek.
Vysílače jsou dnez za pár facek. Běžně nedosahují ani ceny modelu, přižemž ten může být zničený za pár vteřin. Vysílač je roky. To stojí za to si připlatit a mít pak pokoj. Děláme to pro radost. Ne proto, abychom se neustále rozčilovali nad něčím, co dělá příčné dřevo.
Projdi si toto a popřemýšlej.
http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm
Vysílače jsou dnez za pár facek. Běžně nedosahují ani ceny modelu, přižemž ten může být zničený za pár vteřin. Vysílač je roky. To stojí za to si připlatit a mít pak pokoj. Děláme to pro radost. Ne proto, abychom se neustále rozčilovali nad něčím, co dělá příčné dřevo.
Projdi si toto a popřemýšlej.
http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm
marshalx píše:zdzd píše:Prtka: Znáš nějaké jiné současné nesetové rádio, které by ještě šlo použít na helinu a přitom bylo horší než DX6i?
A co je na DX6i tak špatného, aby mě to donutilo zakoupit radio 2x dražší?
je to víc než 10 let co jsem takto bádal proč kupovat tak šíleně drahé rádio, ale ještě po těch letech mi FC-18 dělá dobrou službu stejně jako spoustě dalších modelářů
DX6i nemá ani vlastnosti té mojí FC-18(mám tam TWINa)
za deset let nikdo nebude tušit co to bylo
DX6i , ale možná ještě bude v tu dobu někdo lítat s FC-18
taky kupuju Čínská serva za dolar, baterky, regulátory i motory a v bublinkoletech to nadělá moc dobrou službu
marshalx píše:zdzd píše:Prtka: Znáš nějaké jiné současné nesetové rádio, které by ještě šlo použít na helinu a přitom bylo horší než DX6i?
A co je na DX6i tak špatného, aby mě to donutilo zakoupit radio 2x dražší?
Zkusme to jinak. Budeš kupovat auto s tím, že s ním převážně budeš jezdit po městě do práce a sem tam do obchodu. Koupíš nějaké mini něco, co má máx 70 a do čeho vleze navíc jen jedna igelitka? Asi ne. Budeš počítat s tím, že občas vyjedeš z města ven a sem tam do toho auta něco naložíš. Vzít něco schopnostmi na knap znamená nachystat si těžká omezení do příštích dnů.