Proč TGY 9X

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mrkvak

Re: Proč TGY 9X

#256 Příspěvek od Mrkvak »

Nepanikařím, ale náhodou je mým koníčkem i elektro a rád do všeho šťourám :)
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Drondys

#257 Příspěvek od Drondys »

Mrkvak píše:Nepanikařím, ale náhodou je mým koníčkem i elektro a rád do všeho šťourám :)

V tom případě si to ověř na svém modulu tj. zda vůbec a pokud ano tak o kolik konkrétně ujíždí. Na podrobnosti ohledně měření se poptej RiMra jak už jsem zmínil.
Mrkvak

#258 Příspěvek od Mrkvak »

Díky, po zkouškách to nějak začnu řešit.
UPDATE: Jinak, kamarádovi se to posouvalo o cca 2°, řešit to tehdy nechtěl - raději zapínal vysílačku o pár minut dřív - ale už se T9X zbavil. (A teď čekám na svou, takže momentálně nemám na čem zkoušet)
coro

#259 Příspěvek od coro »

Drondys píše:Nedávno RiMr testoval jednu Turnigy modul, který ujížděl z výchozí hodnoty 1500 na testeru za zhruba 10 minut po zapnutí o cca 10 až 20 což je dost zatímco modul z FS-TH9X měl posun tak minimální (cca 1 až 2), že by to dle mého názoru vůbec nevadilo ani u háklivějšího modelu, protože hodnota 1 až 2 je obvykle mimo rozlišovací schopnost serv. ......

Aha, dík.
Teraz som to skúsil, aj som skúsil pomôcť teplotnému driftu troškou plamienku zapaľovača, a ozaj to je úplné minimum. Vidím to len na serve bez prevodov, keď mu poťák nastavím presne aby motor stál, tak po čase začne trošku cukať. Ťažko povedať či by sa servo naozaj pohlo alebo len začalo trochu vrčať..
Tak ja na to kašlem..
Inak modul mám presne tento: (2009-1-10 FS-HF030 ale neviem Ver lebo sa mi to s tým nevyužitým rohom nevošlo do vysielača a trochu som ho odfikol...)
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=3637801
Pričom na ňom je jeden kryštál s vyrazeným Q16000 . Z hecu som ho odletoval ale to potom nefunguje vôbec nič (t.j. procesor, aspoň jeden z dvoch, ho k funkcii používa a nie je nejak zabudnutý v nastavení).
Keď má niekto náhodou iný modul,
olisoft

#260 Příspěvek od olisoft »

myslel som tuto temu, madarsky modelar s nickom Kapitany tam popisuje ten posun so zahrievanim modulu:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/foru ... ?TID=15944
coro

#261 Příspěvek od coro »

Tie moduly ale stále vyzerajú rovnako, a napriek tomu ten posun je na jeho fotkách dosť brutálny v porovnaní s tým čo vidím doma ja na v podstate rovnakej ale s inou prelepkou flysky (z leaderhobby.com).
Mrkvak

#262 Příspěvek od Mrkvak »

Ještě je tu možnost v rozdílné kvalitě použitých součástek... :)
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“