Protos 500 pokračování
Re: Protos 500 pokračování
Mám ti dotaz. Přestal mi fungovat protos - nefunguje regulátor kontronik 80LV. Narychlo jsem tam dal regulátor Align 60A - a opět neletim - motor se otočí pouze cca o 45 stupňů a ozvou se zvuky jako když motor vypadává ze synchronizace.
- takže může to být tim že odešel motor, vzal s sebou regulátor a logicky to nejede ani s jinym regulátorem?
- anebo je potřeba regl align 60A s motorem lipotech nějak přenastavit - mám pocit že kromě governoru mi tento regulátor chodil hnedka z krabice
- takže může to být tim že odešel motor, vzal s sebou regulátor a logicky to nejede ani s jinym regulátorem?
- anebo je potřeba regl align 60A s motorem lipotech nějak přenastavit - mám pocit že kromě governoru mi tento regulátor chodil hnedka z krabice
- DaveLister
Proměř odpor vinutí motoru a zkontroluj jesli nemáš studeňák na konektorech k motoru než budeš dělat nějaké další pokusy. Je možné že díky špatnému motoru/konektoru odešel regl a teďka to nejde ani s tím novým.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Dle manuálu MSH by měl Protos 430 vážit 1550g a Protos 470 vážit 1600g. Váha se může lišit dle použité elektroniky. To bude asi první kámen úrazu a ten druhý bych viděl v použití zařízení na kterých vážíme a tak zde vždy bude nějaká drobná odlišnost. Osobně jsem s váhou 1648g hodně spokojený, ale oproti manuálu jsem o 48g těžší. Až dám 6S 25C 3,3A bude to ještě horší a to okolo hranice 1750g což už je váha Trexe 500 (1700g), ale ten je zase o něco kratší 
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Tak moje odlehcovani vypada tak, ze jsem vyhodil externi bec, stepdown reg., servo chci dat mini asi MKS, motor scorpion misto mvvs (lipotech by byl jeste lehci, ale uz s mene vykonu), kabinku chci sehnat polykarbonat v idealne v puvodnim 3 barevnem provedeni (30g vs 56g CF), hridel dutou, baterie 2200mah TP 45C (cca 370g) a mel bych byt celkove na 1539g
Rozdil pres 160g pujde uz urcite poznat.
Nevi nekdo proc uz se daji sehnat jen ty tuningove polykarbonat. kabinky a proc CF kabinky stoji u nas i 1300kc!!?
Nevi nekdo proc uz se daji sehnat jen ty tuningove polykarbonat. kabinky a proc CF kabinky stoji u nas i 1300kc!!?
Spirit System
Takze vahu bez kabinky bych mel mit 1537g. Jeste poridit dutou hridel a bude to tak jak si predstavuji.
Ve starsim manualu byla letova hmotnost 1520g, ted tam davaji jen ty CF kabinky a proto je o 30g tezsi.
Ve starsim manualu byla letova hmotnost 1520g, ted tam davaji jen ty CF kabinky a proto je o 30g tezsi.
Spirit System
trosku odbocim... ako je na tom motor MVVS v priamom porovnani so Scorpionom? ako si pisal tak ich menis medzi sebou...
PRÔTOS
fire píše:trosku odbocim... ako je na tom motor MVVS v priamom porovnani so Scorpionom? ako si pisal tak ich menis medzi sebou...
MVVS ma lepsi parametry, ale menim ho, protoze si s nim nerozumi 100% regl. co jsem tam dal, ten jsem taky menil kvuli vaze a lepsim moznostem nastaveni.
Vetsine ale bude stacit i ten stary lipotech co ma 1000W, ten vazi jen 180g
Myslim si, ze je lepsi heli co nejvice odlehcit, dat tam poradne baterky (ne ale tezke) a protos poleti dobre ve skoro kazde konfiguraci.
Spirit System
Mel jsem take MVVS, s Roxxy a ani s Lipotech nechtel poradne behat.Pry dobre chodi s Alignem.
No vidíš , tak mě s roxxxxxxyy chodil jak víno.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
krtek2k píše:No vidíš , tak mě s roxxxxxxyy chodil jak víno.
Jo to chodi, ale na nem zase nejde nastavit rozbeh a dalsi parametry jak bych si predstavoval.
Spirit System
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavé. Asi to tak pravda nebude o dokonalosti motorů MVVS. Chválu jsem slyšel pouze od jediného člověka.
No, myslým si o tom své.
Mne přišel motor s vadnym ložiskem - reklamace ¨
Po reklamaci přišel motor s vibracema - reklamace ....
Pak chodil s roxxy dobře. Ale musel mít dost otevřeno - jinak problém. Takže jen jedny otáčky na rotoru a to se mi moc nelíbí. Proto sem se rozhodl jej prodat.
Já už bych to nechtěl.
No, myslým si o tom své.
Po reklamaci přišel motor s vibracema - reklamace ....
Pak chodil s roxxy dobře. Ale musel mít dost otevřeno - jinak problém. Takže jen jedny otáčky na rotoru a to se mi moc nelíbí. Proto sem se rozhodl jej prodat.
Já už bych to nechtěl.
OPR píše:To je zajímavé. Asi to tak pravda nebude o dokonalosti motorů MVVS. Chválu jsem slyšel pouze od jediného člověka.
No, myslým si o tom své.
Po reklamaci přišel motor s vibracema - reklamace ....![]()
Já už bych to nechtěl.
Bude to jen o tom, ze ten motor je trochu jinak konstruovan nez vetsina ostatnich a nektere regulatory na to nejsou stavene.
Osobne mam nejradeji osazeni ze setu, YGE a Scorpion k sobe vzdy dobre sedely. Akorat u 60A verze se mi ho par krat povedlo vypnout kvuli nadmernemu proudu, ale to uz byly opravdu vysoke otacky :-B.
Setovy Lipotech (puvodni stara, 1000W verze) za tu cenu nebyl taky spatny, ale dalo se ho snadno pretizit. To, ze se strasne zahrival je na dalsi povidani, akorat jsem u nej nebyl spokojen s lozisky, po jedne mensi rane bylo treba vse menit.
MVVS se mi nezahrival ani trochu i kdyz baterky mely 40°C (pri nastaveni PWM na 8kHz a predstihu kolem 30° - tak jak doporucuje vyrobce)
Naposledy upravil(a) ZeXx86 dne čtv 03.01.2013 14:55, celkem upraveno 4 x.
Spirit System
U me byl problem s vykonem a motor se hodne zahrival, i kdyz jsem mohl v regulatoru nastaveno cokoliv. Vymena za Scorpiona a spokojenost.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ale tu teplotu bych neviděl jako problém. Pořád ta spotřeba bylo jakž takž v normě ( s přihlédnutím na výkon motoru)