FPV_dotazy
Re: FPV_dotazy
Vyzkoušel bych si na tvém místě, přes volt alarm, kam ti klesá napětí , když taháš za plyn a po jaké době letu.
Pokud ti po půlce času letu napětí klesá na 6 V, když to osolíš, mohl by to být problém, že ti video vypadne na tu chvíli.
Pokud ti po půlce času letu napětí klesá na 6 V, když to osolíš, mohl by to být problém, že ti video vypadne na tu chvíli.
myš píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli mi bude spolehlivě fungovat vysílač Eachine 25mW když ho budu napájet z pohonného dvoučlánku Lipol pro motor u vrtulníku, v návodu píšou napájení 7 až 24V. Nebo jestli budu muset použít externí malý trojčlánek, potřeboval bych totiž co nejmenší hmotnost. Děkuji.
Fungovat to bude ale někde jsem četl recenzi, že nižší napětí o něco snižuje i výkon. Ctělo by to vyzkoušet ale určitě si myslím, že když bude napájení 7V, tak ten výkon bude znatelně nižší než u napájení 24V. Eachine jsem také měl ale 200mW napájený tříčlánkem a fungovalo to na vzdálenost max. 200m.
Mýlíš se, nedávno tu byl detailní popis. V realu je vysílací modul napájen jen 5V a má uvnitř stabilizátor.
Samozřejmě mohou být i výjimky, ale není to typické.
Samozřejmě mohou být i výjimky, ale není to typické.
Ctěl jsem to najít a dát sem odkaz ale už to nemohu dohledat. Vím jen, že to nebyl značkový vysílač, narazil jsem na tu recenzi, když jsem kupoval svého Boscama. Pokud to má uvnitř stabilizátor 5V, tak je spíše lépe nižší napětí kvůli zahřívání. Třeba na Banggodu je u TS832 napětí 7,4 - 16V a doporučují nebo navrhují v přesném překladu 3S članek.
U Eachine 25mW maji zase napsáno - Napájení: 3S 11.1V. Pracovní napětí: 7V-24V.
U Eachine 25mW maji zase napsáno - Napájení: 3S 11.1V. Pracovní napětí: 7V-24V.
Děkuji všem za cenné rady, měl jsem obavy že řeknete že to fungovat nebude. Takhle to prostě koupím a vyzkouším když je tu naděje že to bude chodit, popřípadě pořídím nějaký tvrdší dvoučlánek u kterého nebude ten pokles napětí při plném plynu tak výrazný.Ještě jednou děkuji.
Jediné riziko je v tom, že kdyby se napětí na vstupu moc blížilo k 5V, tak může vestavěný stabilizátor už začít dávat méně (pro funkci musí být nějaký rozdíl) a pak by nastal výpadek. Tohle se vyloučit nedá, určitě bych nešel pod cca 6,5V, uvedených 7V je celkem jistota.
Tím "mýlíš se" jsem myslel tu představu o vyšším výkonu třeba při 20V proti 7V, to je u absolutní většiny kamer nesmysl. Neznamená to ale, že lze zcela beztresně zmenšit napětí ještě níže, to už by se mohlo dostat pod limit, ale skoro spíš bych čekal nefunkčnost než menší výkon.
Naopak napětí vyšší než udaných 24V by TX nejspíš zničilo, ale důvodem by byla primárně likvidace vestavěného stabilizátoru (a pak případně řetězová reakce na další díly), nešlo by ale o upečení kvůli vf výkonu, ten by nejspíš zůstal víceméně fixní až "do smrti".
Tím "mýlíš se" jsem myslel tu představu o vyšším výkonu třeba při 20V proti 7V, to je u absolutní většiny kamer nesmysl. Neznamená to ale, že lze zcela beztresně zmenšit napětí ještě níže, to už by se mohlo dostat pod limit, ale skoro spíš bych čekal nefunkčnost než menší výkon.
Naopak napětí vyšší než udaných 24V by TX nejspíš zničilo, ale důvodem by byla primárně likvidace vestavěného stabilizátoru (a pak případně řetězová reakce na další díly), nešlo by ale o upečení kvůli vf výkonu, ten by nejspíš zůstal víceméně fixní až "do smrti".
Pokud by se stalo, že by např. při prudkém stoupání pokleslo napětí, tak jen na tu krátkou chvíli co napětí poklesne vypadne obraz a pak zase naskočí. Záleží na anténách a na přijímači ale při tak malém výkonu bude ten obraz vypadávat občas i bez poklesu napětí, stačí nepatrná překážka mezi vysílačem a přijímačem nebo delší vzdálenost. Pak dej vědět jak to šlape.
Zdravím.
Potřeboval bych poradit, kde hledat chybu.
Pořídil jsem si
- Eachine 700TVL 1/3 Cmos FPV 110 Degree Camera w/32CH Transmission (docela mě překvapilo, jak moc na stole hřeje)
- Boscam FR632 Diversity 5.8GHz 40CH Auto Scan LCD A/V Receiver (má lehce jiné rozložení kanálů jak Tx, ale jsou tam i společné)
a k tomu TV SENCOR SLE 1660M4 s AV vstupem.
Na Tx i Rx mám nastavený stejný kanál a k TV to je připojené přes mini AV kabel. Problém je v tom, že když u TV vyberu AV vstup, tak tam žádný signál není. Kabel jsem proměřil, je v pořádku. Jen aby pískaly stejné piny na jacku, tak by měl být přehozen červený a bílý. Tak, jak je to na fotce je předpokládám jen přehozený levý a pravý kanál zvuku? Zkoušel jsem i jen samostatný žlutý a rovněž bez úspěchu.
Zkoušel jsem se posouvat po jednom kanálu na obě strany a rovněž bez výsledku. Na fotce je B8. Zkoušel jsem postupně všechny 3 výstupy na Rx a opět bez výsledku.
Měli byste nějaký tip, kde dál hledat v čem je chyba?
Propojení:
mini AV kabel:
Potřeboval bych poradit, kde hledat chybu.
Pořídil jsem si
- Eachine 700TVL 1/3 Cmos FPV 110 Degree Camera w/32CH Transmission (docela mě překvapilo, jak moc na stole hřeje)
- Boscam FR632 Diversity 5.8GHz 40CH Auto Scan LCD A/V Receiver (má lehce jiné rozložení kanálů jak Tx, ale jsou tam i společné)
a k tomu TV SENCOR SLE 1660M4 s AV vstupem.
Na Tx i Rx mám nastavený stejný kanál a k TV to je připojené přes mini AV kabel. Problém je v tom, že když u TV vyberu AV vstup, tak tam žádný signál není. Kabel jsem proměřil, je v pořádku. Jen aby pískaly stejné piny na jacku, tak by měl být přehozen červený a bílý. Tak, jak je to na fotce je předpokládám jen přehozený levý a pravý kanál zvuku? Zkoušel jsem i jen samostatný žlutý a rovněž bez úspěchu.
Zkoušel jsem se posouvat po jednom kanálu na obě strany a rovněž bez výsledku. Na fotce je B8. Zkoušel jsem postupně všechny 3 výstupy na Rx a opět bez výsledku.
Měli byste nějaký tip, kde dál hledat v čem je chyba?
Propojení:
mini AV kabel:
- JosefSvejk
Dá se na tom vysílači nějak poznat, jaký tam máš nastavený kanál?
Ano, píše to na displeji.
Fotka je bohužel z mobilu a tak to tam není moc vidět.
Oprava:
Displej je na přijímači, na vysílači to je signalizované přes LED a svítí tam b8.
Fotka je bohužel z mobilu a tak to tam není moc vidět.
Oprava:
Displej je na přijímači, na vysílači to je signalizované přes LED a svítí tam b8.
Já měl docela problém s Jackem co se zasouval do Rx. Fungovalo to pouze při určité hloubce zasunutí kabelu. Jak jsem jack dorazil na doraz tak to bylo bez signálu jak jsem ho o cca 1mm povysunul tak to fungovalo. Ale nemusí to být pravidlem pro různé kabely, ale zkus to.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
a ještě je taky možný, že číňan k tomu má blbě návod a to nastavení neodpovídá frekvenci v návodu... povysunuti kabelu můžu potvrdit.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Dík za tip, zkusím s tím pohýbat.
Protože se ale v TV a propojování moc nevyznám, tak se pro jistotu zeptám.
Má-li TX a RX stejný kmitočet a u TV je vybrán jako zdroj signálu AV vstup a je to propojeno jak je to na fotkách, tak tím všechny kombinace končí a mělo by to fungovat?
Předpokládám, že žlutá je video a bílá a červená jsou audio. Je to tak?
Protože se ale v TV a propojování moc nevyznám, tak se pro jistotu zeptám.
Má-li TX a RX stejný kmitočet a u TV je vybrán jako zdroj signálu AV vstup a je to propojeno jak je to na fotkách, tak tím všechny kombinace končí a mělo by to fungovat?
Předpokládám, že žlutá je video a bílá a červená jsou audio. Je to tak?
j.s píše:a ještě je taky možný, že číňan k tomu má blbě návod a to nastavení neodpovídá frekvenci v návodu...
S tou frekvencí jsem na Rx hýbal po jednou kanálu a nepomohlo to.