Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kroxigor

Re: Mobius kamera

#256 Příspěvek od kroxigor »

Ne ta 2Go je předělaná kamera s objektivem 2Go (kopie GoPro ojektivu). Jestli jsem to dobře pochopil lze to předělat z obou Mobiusů - prostě se vymění objektiv.
Zatím jsem neviděl surová data, to co sešmelcuje YT je v podstatě stejný jako originální objektiv.

OT: jo je to točený na kopci za Lysou - Vinička
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od Pekacek77 »

Originální (úzký) objektiv: obraz ostrý po celé ploše, bez viněty, v protisvětle četné odlesky v optice
Originální (široký) objektiv: obraz v rozích viditelně tmavší a více rozmazaný než uprostřed
Neoriginální Hero2 objektiv: obraz ostrý po celé ploše, bez viněty.

A teď k největší slabině Mobiusů: Nepřesné upevnění snímače, mimo osu objektivu. Pokud máte origo úzkou optiku a nebo Hero2 optiku, nemusíte si toho všimnout (jen při doostřování optiky si lze všimnout různého zaostření na jednom z krajů a zbytku pole, prostě buď je vše ostré a kraj rozmazaný a nebo naopak, lze to ale zaostřit kompromisně a pak to vypadá dobře). Jenže když se člověku do ruky dostane kousek s nepřesně upevněným snímačem a origo širokoúhlým objektivem, bude jedna strana záběru nejen rozmazanější, ale i podstatně tmavší. Symetrická viněta nevypadá zas tak zle, ale nesymetrická už je docela vážná vada a už jsem takové Mobiusy měl v ruce dva.
Všimněte si tmavších rohů vlevo (tady je vada jen nepatrná):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C-sc8z4KN9g[/youtube]
jendabek

#258 Příspěvek od jendabek »

Mobius má právě oproti GoPro tu výhodu, že ten úhel záběru je naprosto ideální - je to trochu rybí oko, ale s velmi malým "zakřivením obrazu", osobně mi to přijde tak akorát a cokoli jiného bych doporučil spíš pro nějaké speciální případy (rybí oko může např navozovat pocit rychlosti při nízkých průletech, hodí se taky při snímání malých prostor apod).
Marek_Km

#259 Příspěvek od Marek_Km »

Zajímalo by mě, jestli je to vlastnost Mobia, že mi mění barvy při změně světelných podmínek. Je to hrozně vidět na druhém videu, kde se otáčím za pode mnou letícím modelem. 1. video je FullHD 30 FPS, 2. video je HD 60 FPS a i když je originál hezky ostrý a bez trhání, tak Youtube to dost zkrouhne...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OfA4sudIGmo[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RjJNDzUvZFs[/youtube]
kroxigor

#260 Příspěvek od kroxigor »

Je to otázkou nastavení.
Vypni automatické vyvážení bílé, pak se ti nebude měnit barva a zapni si WDR.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Marek_Km

#261 Příspěvek od Marek_Km »

Moc dík za tip. Vyzkouším, uvidím. :)
Zjistil jsem, že WDR zapnuté bylo, minimálně u druhého videa. To vyvážení bílé bylo nastaveno na automatické, tak jsem dal na slunečno. Třeba to i na polojasno bude stačit.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Pekacek77 »

Starsi verze sw kamerky na tom byly jeste daleko hur, byla zvyraznena cervena barva, ale podzimni les vypadal zajimavejsi :-) Novejsi sw je o dost lepsi, ale pumpovani barev tam porad je. Nekdy se stane, ze kamera pri zapnuti spatne nastavi vyvazeni barev a video je prvnich par minut uplne modre, pak se nastaveni behem jedne vteriny upravi do normy. Myslim, ze tady je jeste velky prostor ke zlepsovani sw kamerky.
Marek_Km

#263 Příspěvek od Marek_Km »

To je no, firmware mám poslední, ale asi by to ještě chtělo trochu zlepšit. Nicméně za ty peníze a na to moje natáčení mi to bohatě stačí. I ten brushless gimbal tam mám ten nejlevnější...
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od Pekacek77 »

Chtelo by to nejaky maly a lehky gimbal pro Mobiuse, primo na miru. Montovat na kopteru velky gimbal na Hero3 se mi moc nechce. Jak to, ze to jeste nikdo nevyrabi seriove? Mobiusy vcelku frci, tak by to chtelo :-)
Marek_Km

#265 Příspěvek od Marek_Km »

Je fakt, že jsem nic takového neviděl, ale na druhou stranu já Mobiuse nepoužívám pro FPV, ale jen pro záznam. Na FPV mám kamerku přímo pro FPV. Obě mám vedle sebe a na ten GoPro gimbal se akorát tak vlezou.
PetrVIVIVI

#266 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Zdravím. Chci si zitra objednat mobiuse. Mohl by mi prosim nekdo z majitelu potvrdit ci vyvratit zda-li jde mobius umístit vzhuru nohama zespodu modelu a nastavit otoceni obrazu? Vim ze by to potom slo jednoduse otocit v pc ale chtel bych casem vyzkouset fpv pres mobiuse nez si poridim kamerku specialne pro fpv tak hlavne proto. Dekuji
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od Pekacek77 »

Ano, jde to :-) Můžeš mít např. na mod1 nastavený normální a na mód2 otočený obraz.
toty

#268 Příspěvek od toty »

Ahoj, chtěl bych připojit mobiuse do auta (12V) a zároveň ho používat v modelu na LIPOL (7,4V), je nějaký problém s použití obvodu L7900AC jak do auta, tak do letadla ? Tento obvod dodává napětí 5V a 1A zapojení je jednoduché (obvod + 2 kondenzátory) a cena je nesrovnatelná s zdroji, co se zde různě řeší (Ubec...).
V autě si myslím že problém mít nebudu a v letadle mě jen napadá, že se obvod neodpojí, když poklesne napětí a tím pádem se mi model může stát neovladatelným, ale toto když pominu (krátký let a nabitá baterie), tak nevidím problém a to mě zaráží :)

https://www.gme.cz/stabilizator-pevneho-napeti-7905-p330-023
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
JosefSvejk

#269 Příspěvek od JosefSvejk »

Je to lineární stabilizátor se svými pro a proti. Pro je ta nízká cena :)
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
sobi

#270 Příspěvek od sobi »

Pri predpokladanom stratovom napätí 2V a prúde 0,6A budeš vyrábať teplo z 1,2W.
Ak máš fakt hlboko do peňaženky, tak to použi, ja by som kúpil UBEC, alebo skúsil LDO regulátor.
napr.
http://www.banggood.com/Hobbywing-5V-Or ... 08018.html
http://www.ebay.com/itm/171370130567

Edit: Pri napájaní z 12V bude toho tepla samozrejme viacej...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“