Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
niky79

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#256 Příspěvek od niky79 »

Earl píše:Jo, jo, Amazon. Vzít klacek a hnát je na hranice se Slovenskem. U našich západních sousedů jsou jejich sklady hrozně oblíbené, hlavně z důvodů, že se za nima táhnou takové ty méně přizpůsobivější národnosti, které zaměstnávají přes pracovní agentury, protože vyplácejí pouze minimální mzdu za kterou místní nikdy pracovat nebudou, takže dost veliký přínos pro zemi kde působí. Jen další pijavice.

Jen pár OT poznámek:

- amazon vseobecne nema platy na urovni minimalni mzdy (pro ČR se mluví o platu kolem 100 Kč/hod + příplatky, což je asi 17-19 tisíc)
- v kazdem state existuje jiste procento obecne nekvalifikovanych lidi a prave pro takove je urcen tento druh prace. Samozrejme lze očekávat i jisté procento zahraničních pracovniků (to není nic špatného).
- amazon v CR narozdil od jinych pijavic nepozadoval zadne investicni pobidky nebo ulevy na dani.
srabsrab

#257 Příspěvek od srabsrab »

Nevite od kdy zavedl HK omezeni pro lipolky i z EU skladu? Jsem docela dost neprijemne prekvapen. Jako vzdy hazim do kosiku Zippy compact 1300mAh 2s ... jdu na zaplaceni a ouha nemuzu si vybrat no tracking za 1,25 dolaru :o co to ma byt? + 10 dolaru za tracking mail, to at si strci nekam za tu cenu ( to muzu vzit v cechach za ceske postovne a balne a dobirecne k tomu a mam to do druheho dne doma na rozdil od tech 8-9 dni co ted posilaji....)
Drondys

#258 Příspěvek od Drondys »

srabsrab píše:Nevite od kdy zavedl HK omezeni pro lipolky i z EU skladu? Jsem docela dost neprijemne prekvapen. Jako vzdy hazim do kosiku Zippy compact 1300mAh 2s ... jdu na zaplaceni a ouha nemuzu si vybrat no tracking za 1,25 dolaru :o co to ma byt? + 10 dolaru za tracking mail, to at si strci nekam za tu cenu ( to muzu vzit v cechach za ceske postovne a balne a dobirecne k tomu a mam to do druheho dne doma na rozdil od tech 8-9 dni co ted posilaji....)

Ta poslední nejdražší varianta ceny za dopravu z EU skladu Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech, která je v současnosti za $9.73 se vztahuje na zásilky s hmotností od 1001g výše a kromě toho i na lehčí zásilky pokud obsahují jeden či více jakéhokoli aku tj. nejen lipolky, ale klidně třeba NiMH apod. s celkovou kapacitou přesahující 500mAh.

Toto omezení platí pro EU sklad už dávno ještě z doby kdy zrušili sklad v Německu. Tady na serveru jsem o tom psal už mnohokrát kupříkladu viz tento odkaz na můj příspěvek z února 2013 v jiném tématu kde jsem o tom také psal.
srabsrab

#259 Příspěvek od srabsrab »

Protoze jsem vloni v lete kupoval tuto baterii bezproblemu tak nemuzu souhlasit, ze to je platne od unora...

Kazdopadne nejspis pomalu ale jiste koncim s HK to uz jsem skoro platinum member ...
Drondys

#260 Příspěvek od Drondys »

srabsrab píše:Protoze jsem vloni v lete kupoval tuto baterii bezproblemu tak nemuzu souhlasit, ze to je platne od unora...

To se asi pleteš. Zřejmě jsi tu lipolku loni v létě kupoval z centrálního skladu Hobbykingu v Hongkongu kde toto omezení nebylo a nikoli z EU skladu. Z EU skladu jsem to osobně zkoušel a mohu potvrdit, že to omezení už v únoru 2013 platilo a nejsem rozhodně sám tj. narazili na to i jiní. Když se podíváš na další reakci hned za tím mým příspěvkem, na který jsem odkazoval tak tam to jasně potvrzuje 16. února, 2013 hned další člověk, který na to také narazil.

Andrews 16. února, 2013 v 12:18 píše:Ano s LIPO je problém. Dnes objednávka s dvěma 1000mah a už poštovný 9.43$ (i při jedný baterce)

A od té doby na to narazila i řada dalších lidí.

Takže buď se pleteš a objednával jsi tu lipolku nikoli z EU skladu, ale z centrálního skladu v Hongokngu a nebo v tu dobu zrovna měli nějakou chybu nebo krátkodobou změnu a proto ti to prošlo za levnější poštovné, ale předtím i potom mám opravdu ověřeno, že to omezení platilo a už mnohokrát na to různí lidé narazili.
srabsrab

#261 Příspěvek od srabsrab »

Z centraly jsem nikdy neobjednaval .. prave kuli postovnemu, clu, dph a kdovi cemu jeste .... asi jsem mel stesti na tu chybu systemu .... tohle mi ale hlava nebere proc je to omezene i v ramci EU, kdyz se to letadlama neprevazi - tam to plne chapu (a nedelejme si iluze ze registered a neregistered balicek ma nejake jine zvlastni zachazeni krome sledovaciho kodu ...)
Drondys

#262 Příspěvek od Drondys »

srabsrab píše:... tohle mi ale hlava nebere proc je to omezene i v ramci EU, kdyz se to letadlama neprevazi...

EU sklad v Holandsku má zkrátka nasmlouvané doručování zásilek s aku nad 500mAh z Holandska do ČR pouze kurýrem po zemi, a to je právě to poštovné za $9.73. Ty levnější varianty poštovného teď chodí z Holandska do ČR jen přes poštu a právě, že není vyloučeno, že i letecky.

srabsrab píše:a nedelejme si iluze ze registered a neregistered balicek ma nejake jine zvlastni zachazeni krome sledovaciho kodu...

To si nikdo ani nedělá. Různé problémy mohu nastat případ od případu ať to jde poštou nebo kurýrem. Je to jen o lidech a lemplové se najdou všude. Rozdíl je pouze v tom, že Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech chodí v současné době přes poštu, a to pouze jako obyčejná listovní zásilka bez sledovacího čísla zatímco Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech chodí kurýrem, má k dispozici sledovací číslo a na území ČR je doručováno GLS.
krtek2k

#263 Příspěvek od krtek2k »

To omezení do 500mAh je tu už dlouho, zrovna včera mi přišla jedna mikrolipolka 180mah nanotech , hned nová nafouklá :) Vozí to česká pošta a je to 16.4. objednáno 23.4. doma.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
thoroid

#264 Příspěvek od thoroid »

srabsrab píše: Protoze jsem vloni v lete kupoval tuto baterii bezproblemu tak nemuzu souhlasit, ze to je platne od unora...

Drondys píše:To se asi pleteš. Zřejmě jsi tu lipolku loni v létě kupoval z centrálního skladu Hobbykingu v Hongkongu kde toto omezení nebylo a nikoli z EU skladu. Z EU skladu jsem to osobně zkoušel a mohu potvrdit, že to omezení už v únoru 2013 platilo a nejsem rozhodně sám tj. narazili na to i jiní. Když se podíváš na další reakci hned za tím mým

Některé baterky šly skutečně posílat levnou neregistrovanou poštou i později až do vyprodání zásob. Já o tom mám poslední záznam z 4/2013 a kolega kupoval tuším ještě 6/2013. V mém případě se jednalo o Nanotech 2S 2000mAh a 2200mAh.
Tommmmy

#265 Příspěvek od Tommmmy »

Zdravím.
Měl bych 2 asi trochu hloupé otázky:
1) kde se dá při zadávání objednávky nastavit, co má HobbyKing uvést na balíček (gift nebo other)? Nějak to tam nikde nevidím.
2) když se zvolí gift, uvádí Hobbyking cenu zboží?
Předem díky za odpovědi.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od Kuba5 »

Tommmmy píše:Zdravím.
Měl bych 2 asi trochu hloupé otázky:
1) kde se dá při zadávání objednávky nastavit, co má HobbyKing uvést na balíček (gift nebo other)? Nějak to tam nikde nevidím.
2) když se zvolí gift, uvádí Hobbyking cenu zboží?
Předem díky za odpovědi.

Nejsem si jistý, ale asi musíš mít určity počet objednávek na tuto možnost.. nevím kolik, ale moc jich asi nebude.
Jinak ano, cenu uvádí, tu si můžeš taky nastavit, ale doporučuju dávat radši 100%, Gift napíšou jen do obsahu zásilky.
Swift II | T9X(OpenTX)
Tommmmy

#267 Příspěvek od Tommmmy »

Aha, tak proto tam tu možnost nemám (mám za sebou jen jednu objednávku)...
Oni tam (na balíček) totiž dali defaultně gift a nedali tam cenu (resp. je tam 0 dolarů). Což pak logicky vedlo k tomu, že to pošta zadržela (k vyměření DPH a cla), ačkoli to mělo hodnotu pod 22 EUR... Takže bacha na to... Teď budu muset zbytečně na tu poštu na Praze 5 a zaplatím 96 Kč...
Nemáte někdo zkušenost, jak to tam přesně chodí? Na jak dlouho to je (vyřídit to) a jestli to tam hned vydají...
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od Kuba5 »

No ono je to momentálně jedno, teď zadržují vše z Hobbykingu včetně zásilek s deklarovanou hodnotou pod 22€, takže doporučuju objdnávat z EU skladu, tam se žádné clo ani DPH neplatí.
Nemusíš tam chodit, pošlou to dobírkou na 96 Kč.
Swift II | T9X(OpenTX)
Tommmmy

#269 Příspěvek od Tommmmy »

Z EU skladu mají ty věci celkem drahý (i třeba o 75 %). Proto jsem to objednal z HK (resp. Singapuru)... Na tu poštu nemusím? Vím, že jim člověk ty dokumenty (potvrzení o platbě, objednávka atd.) může poslat mejlem, ale to jsem myslel, že platí jen případ, kdy jim dá člověk plnou moc k zastupování (a pak za to dá 180 Kč)...
danidani
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od danidani »

Stále dokola :-) viewtopic.php?f=112&t=45057 první příspěvek
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“