DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA
Je mozne nejak zjistit jestli compass funguje?
-
Václav Procházka
ripal píše:Je mozne nejak zjistit jestli compass funguje?
Po kalibraci kompasu,
v asistentu - v menu Tools - Compass (raw)
NAZA samozřejmě připojená k PC
vidíš při otáčení koptery změny hodnot kompasu.
Mam naza m lite a tam nic takoveho neni
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Takový malý dotaz, je možné, aby mi během sestupu na přistání Naza zastavila motory? Nesestupoval jsem moc rychle, ale asi tři metry nad zemí se motory zastavily a koptéra spadla volným pádem, po dopadu se cukaly motory ve snaze roztočit vrtule.
Pro jistotu jsem přepl režim v asistetovi na inteligentní, ale nejsem si vědom, že bych za letu stáhl plyn na nulu (nebo hodně nízko), ale je možné, že mám z letadel návyky, kterých se těžko zbavím.
Kdyby na začátku nebyl s Nazou problém, řekl bych si, že jsem debil, ale takhle mám prostor na pochybnosti. Samotná Naza má doteď nalétáno asi hodinu a půl letového času.
EDIT: taky je to vidět, pusťte si video v čase 3:25
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lGqd4xH2bgE[/youtube]
Pro jistotu jsem přepl režim v asistetovi na inteligentní, ale nejsem si vědom, že bych za letu stáhl plyn na nulu (nebo hodně nízko), ale je možné, že mám z letadel návyky, kterých se těžko zbavím.
Kdyby na začátku nebyl s Nazou problém, řekl bych si, že jsem debil, ale takhle mám prostor na pochybnosti. Samotná Naza má doteď nalétáno asi hodinu a půl letového času.
EDIT: taky je to vidět, pusťte si video v čase 3:25
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lGqd4xH2bgE[/youtube]
Naposledy upravil(a) Pekacek77 dne pát 20.12.2013 7:45, celkem upraveno 1 x.
to Pekacek77:
jakou máš verzi firmwaru .....četl jsem, že se tohle stalo několika lidem po přechodu na verzi 4 +- . Prostě jakmile dali plyn třeba jen kousek pod 50%, tak se motory zastavily. Problém je v tom, že bylo nutné cosi nastavit (vypnout) v nastavení. Bohužel si už nepamatuji, co to bylo, ale někdo, kdo to běžně používá, ti určitě poradí. U verze 3,6 + - tento problém nebyl.
Na RCgrups jsem se dočetl, že takhle spadlo několik koptér.
Vlasta
jakou máš verzi firmwaru .....četl jsem, že se tohle stalo několika lidem po přechodu na verzi 4 +- . Prostě jakmile dali plyn třeba jen kousek pod 50%, tak se motory zastavily. Problém je v tom, že bylo nutné cosi nastavit (vypnout) v nastavení. Bohužel si už nepamatuji, co to bylo, ale někdo, kdo to běžně používá, ti určitě poradí. U verze 3,6 + - tento problém nebyl.
Vlasta
Naposledy upravil(a) Vlasta2 dne čtv 19.12.2013 10:50, celkem upraveno 1 x.
Je mozne ze to vadny kus? Uz nevim co jeste zkusit
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Tak dotřetice problém s Naza-M Lite
Otáčí se kolem své osy, vysílač kalibrován, kompas kalibrován, IMU kalibrováno, kniply na nule a koptéra se otáčí. Nepomůže ani pootočení kompasu.
Dál nefunguje režim home lock, přesto, že je signalizován led, po přepnutí se nic nestane, ať je poloha startu zapsána automaticky nebo ručně.
Abych alespoň tu rotaci zastavil, musím trim směrovky dát do poloviny dráhy napravo, pak se ale po dosednutí a zastavení motorů nedají motory odarmovat.
Viz video. LED bliká zeleně, páky jsou tedy uprostřed, ale otáčí se. V režimu ATTI je to stejné.
Takže po svátcích reklamace
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9w_epb2Fo4I[/youtube]
Otáčí se kolem své osy, vysílač kalibrován, kompas kalibrován, IMU kalibrováno, kniply na nule a koptéra se otáčí. Nepomůže ani pootočení kompasu.
Dál nefunguje režim home lock, přesto, že je signalizován led, po přepnutí se nic nestane, ať je poloha startu zapsána automaticky nebo ručně.
Abych alespoň tu rotaci zastavil, musím trim směrovky dát do poloviny dráhy napravo, pak se ale po dosednutí a zastavení motorů nedají motory odarmovat.
Viz video. LED bliká zeleně, páky jsou tedy uprostřed, ale otáčí se. V režimu ATTI je to stejné.
Takže po svátcích reklamace
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9w_epb2Fo4I[/youtube]
Nojooooo,každá chyba spočívá v nějaké malé kravině.
Hlavně že se to vyřešilo.
Hlavně že se to vyřešilo.
-
salamander
Mal som tiež problém s otáčaním okolo osy do ľavej strany , keď som urobil kalibráciu na mieste štartu tak to prestalo . Občas to urobilo aj neskôr, ale dáko sa to umúdrilo .
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
salamander píše:Mal som tiež problém s otáčaním okolo osy do ľavej strany , keď som urobil kalibráciu na mieste štartu tak to prestalo . Občas to urobilo aj neskôr, ale dáko sa to umúdrilo .
A funkce home lock ti funguje?
Pekacek77 píše:Takový malý dotaz, je možné, aby mi během sestupu na přistání Naza zastavila motory?
Jaký tam máš firmware? Do určité hodnoty plynu funguje klopení a bočení, pod tuto hodnotu už koptera sestupuje bez těchto funkcí. I s plynem na nule se motory nezastaví a poměrně slušně se s takovým sestupem Naza vyrovnává i na menší kopteře, jakou je Phantom.
Ohledně té samorotace - ani se neptám na takovou zbytečnou otázku, jakou je to, jestli je jednotka správně otočená, jestli je správně nastavený typ koptery a jestli i motory se točí v tom směru, jak je na obrázku u typu koptery.
Vlasta2 píše:...četl jsem, že se tohle stalo několika lidem po přechodu na verzi 4 +- . Prostě jakmile dali plyn třeba jen kousek pod 50%, tak se motory zastavily. Problém je v tom, že bylo nutné cosi nastavit (vypnout) v nastavení. Bohužel si už nepamatuji, co to bylo, ale někdo, kdo to běžně používá, ti určitě poradí. U verze 3,6 + - tento problém nebyl.
Vlasta
Nebyl tohle problém úplně prvních fw? Jinak já po dlouhé době zkusil dát dnes fw 4.02 (dodnes jsem měl 3.14 a z 3.16 jsem se na ni vracel zpět) a protože bylo odpoledne chvilku krásně, tak jsem kopteru provětral. Lítalo to krásně a bez problémů. Sice zastávám názor, že když něco funguje, nedrbu do toho, nicméně chtěl jsem ten fw kvůli omezení výšky a radiusu - pro všechny případy.
-
salamander
Marek_Km : Stále lietam s fw 3,14 skúsil by som prejsť na 4.02 , pod čím je to obmedzenie vzdialenosti a výšky ?
- gardenroute
Snad Ti vystacimsalamander píše:Marek_Km : Stále lietam s fw 3,14 skúsil by som prejsť na 4.02 , pod čím je to obmedzenie vzdialenosti a výšky ?
Mám s tím čerstvou zkušenost, viz vlákno o Phantomech a poslední video z Botswany...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Tak tak, jak píše Petr. Dnes jsem měl trochu smůlu. Včera jsem lítal bez problémů, dnes se kluci ozvali, tak jsem jel zas a při lítání s předposlední baterkou jsem ptáka podržel ve vzduchu déle a při přiblížení na přistání pod úhlem už jsem nedobrzdil (nebo lépe řečeno už to bylo v druhém levelu ochrany baterky) a při tom šikmém přistání to skočilo na boudu a trochu to odnesly vrtule. Nic hrozného, ale zamrzí no. Co se týká toho zkoušení doma - v obýváku bych to asi nedal, ale v ložnici už jsem to párkrát risknul a v pohodě zavisel. Sice hukot a průvan neskutečný, ale sranda musí být. Už to takhle zkouším po každém update fw. Kdysi se mi totiž stalo, že po jednom z updatů jsem neprovedl pokročilou kalibraci v Asistentovi a po příjezdu na plochu k létání pták nefungoval, takže z tohoto důvodu to vždy zkusím ještě doma. Jinak už používám ten vak z Ebay za 14.8$ a pohodička. Ještě jsem si z Hobbykingu objednával vyhřívání (za necelých 20$ s poštovným), ale ještě jsem ho neinstaloval. Létání v zimě se řešilo tu viewtopic.php?f=11&t=62099
Marek_Km píše:Tak tak, jak píše Petr. Dnes jsem měl trochu smůlu. Včera jsem lítal bez problémů, dnes se kluci ozvali, tak jsem jel zas a při lítání s předposlední baterkou jsem ptáka podržel ve vzduchu déle a při přiblížení na přistání pod úhlem už jsem nedobrzdil (nebo lépe řečeno už to bylo v druhém levelu ochrany baterky) a při tom šikmém přistání to skočilo na boudu a trochu to odnesly vrtule. Nic hrozného, ale zamrzí no. Co se týká toho zkoušení doma - v obýváku bych to asi nedal, ale v ložnici už jsem to párkrát risknul a v pohodě zavisel. Sice hukot a průvan neskutečný, ale sranda musí být. Už to takhle zkouším po každém update fw. Kdysi se mi totiž stalo, že po jednom z updatů jsem neprovedl pokročilou kalibraci v Asistentovi a po příjezdu na plochu k létání pták nefungoval, takže z tohoto důvodu to vždy zkusím ještě doma. Jinak už používám ten vak z Ebay za 14.8$ a pohodička. Ještě jsem si z Hobbykingu objednával vyhřívání (za necelých 20$ s poštovným), ale ještě jsem ho neinstaloval. Létání v zimě se řešilo tu http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=11&t=62099
A pak že se nedá lítat v malé místnosti
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vCkoxpS771o[/youtube]