Výběr vysílače - trochu povídání kolem

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
S_H

Re: Výběr vysílače - trochu povídání kolem

#256 Příspěvek od S_H »

petr1990 píše:Ahoj,

Jako nástupce jsem si vybral Jeti. Pročetl jsem si fora jak naše, tak zahraniční. Líbí se mi telemetrie, regulátory a jejich přislušenství, je to český výrobce s vývojem a podstatnou částí výroby v čr. Co se mi nelíbi a líbí zároveň způsob dodatečného SW rozšíření (další investice), vyšší pořizovací cena. Celkově nákladný přechod. Nové zkušenosti sbírám pár dnů, ale jsem zatim spokojenej. Pípáni je celkem intuitivní, Django jsem ze vším všudy napípal za chvilku. Přijde mi to jako mix šablon a volného mixu, pokud volné mixy máš :D Navíc jsem vyměnil starej regl za Mezon od Jeti a tam se teprv otevírají možnosti - žádna externě připojená telemetrie a máš přehled o všem. Přijimače umí jak Vario, tak i Assist (nepoužívám).

Díky za zkušenost Petře, ta DS12 je také v úvaze. Jak procházím info k Jeti, nemůžu nikde najít jak nastavit stopky podle % plynu. ty už to máš přeci jen nastudované prakticky. Jak se toto u Jeti dělá, je tam taková funkce, nebo je na to jiný postup? Docela to u menších modelů používám, tak bych v tom chtěl mít jasno.

Díky
Standa
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od petr1990 »

Tady je to popsáno vic než jasně. A překvapivě to funguje :)

http://www.jetimodel.com/cs/DC-amp-DS/S ... ti-motoru/
S_H

#258 Příspěvek od S_H »

Díky, na tento odkaz jsem narazil, ale z toho co tam píšou jsem pochopil, možná špatně, že jde pouze o spuštění stopek podle polohy plynové páky.
Já jsem měl na mysli stopky které se sice spustí v závislosti na plynu, ale ještě navíc jejich rychlost je úměrná velikosti (%) plynu, tj. při plném plynu 1s motoru = 1s stopek při polovičním plynu 1s motoru = 0,5s stopek. Takto mi pěkně odpovídají stopky třeba u jednoduššího el. motoráku, ale docela i elektrovětroně (když nelítám moc dlouho bez motoru), ani jsem nemusel měřit napětí nebo spotřebovanou kapacitu.

Standa
petr1990
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od petr1990 »

Znam, taky jsem používal.

Na plyn se dají nastavit 3 druhy počítání času. Mezi nima je samozřejmě normální časování po sekundách nebo proporcionální, kdy se čas zpomaluje na základě polohy plynové páky.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od TomasC »

prikrylm píše:Podobný sim jsem kdysi viděl na JETI, ale teď už se mi ho najít nepodařilo.

Nainstaluješ JETI Studio http://www.jetimodel.com/cs/JETI-Studio/

Pak je simulátor v Nástrojích. Běžně to používám, když někdo zavolá a potřebuje poradit.
Přílohy
Bez názvu.png
prikrylm

#261 Příspěvek od prikrylm »

Slepý jsem, nevidím. Díky.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
BoŠ

#262 Příspěvek od BoŠ »

TomasC píše:
Nainstaluješ JETI Studio http://www.jetimodel.com/cs/JETI-Studio/

Pak je simulátor v Nástrojích. Běžně to používám, když někdo zavolá a potřebuje poradit.
Také tak užívám, i na ladění skriptů...
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
S_H

#263 Příspěvek od S_H »

petr1990 píše:Znam, taky jsem používal.

Na plyn se dají nastavit 3 druhy počítání času. Mezi nima je samozřejmě normální časování po sekundách nebo proporcionální, kdy se čas zpomaluje na základě polohy plynové páky.

Díky, ale ještě to zkouším v odkazovaným emulátoru a zatím se mi ta proporcionalita u stopek nedaří, ale asi dělám něco blbě
ty tři módy spouštění a zastavování -ok, nastavení spuštění pákou plynu-ok, proporcionalita ?

Z dosavadních doporučení a připomínek, za které děkuji, jsem si odnesl dost poznatků, výběr se zatím nějak nezúžil, spíš se tříbí a posouvá k nerozumně dražším.

Momentálně mám ve výběru 3 kandidáty- chtěl bych palcové rádio na 10 až 15 let , tak mám i důraz na dlouhověkost. Tohle martýrium výběru rozhodně nechci hned opakovat :) Lítám převážně větroně.

a) pokračovat s Frsky - Horus X20
+ dost ovládacích prvků
+ telemetrie ok
+ spolehlivý servis- RC studio 15 km za rohem
design +-, je je to trochu širokoúhlý?
+ ... 1/2 cena
? zpracování
?+ Ethos - docela se mi líbí
- vyšší hmotnost 950g
- mám pocit, že se u frsky dost často přehrává nový FW, radši nic moc nepřehrávám, možná je to ale jinde stejné
+mám asi 5 přijímačů

b) Jeti DS12
+ moc se mi líbí možnost zobrazení grafu telemetrie přímo na Tx- to je super.
+možná HW změna spínačů (tlačítko F3K atd) -ok.
+Je to vyrobený v ČR
Design se mi také docela líbí.
+Hmotnost 700g super. (předpokládám, že je to i s baterkou) 725g reálné vážení
? Cena s doplňky a přijímači :( ale respektuji -s vybraným rozšířením cca 18 tis ale bez Rx
? Ergonomie budu muset sehnat někoho v okolí Blanska, kdo by na ni nechal šáhnout :)

c) Futaba T16IZ
- zatím není v prodeji, nelze zkusit, nemá historii
+ pěkný design, venek i display grafika
+ oproti Jeti DS 12 o dva přepínače víc
- přepínače nejdou HW upravit, záruka se o tom se mnou nebude bavit
- telemetrie horší než Jeti (nejde zobrazit na TX, na PC to jde ale nejhůř ze všech tří ve výběru)
+:) podle manuálu jsem hned pochopil, že má i proporcionální stopky na plyn
. cena nižsí než Jeti (pro verzi s potenciometry na kniplech + Rx cca stejná jako Jeti bez Rx tj cca 18tis (potless varianta bude ještě o cca 2,5tis dražší)
+ možnost použití levných přijímačů pro malá éra
+ hmotnost 790g ok
? země původu

U Graupnera se mi v palcovém provedení nic na vzhled nelíbí, tak ani nic ve výběru nemám.

Spektrum NX10 už bude mít také zajímavé možnosti - finančně střed- 14,5tis
https://www.astramodel.cz/manualy/spekt ... ual-EN.pdf

Tak se v tom ještě budu chvíli vrtat.

Standa
Naposledy upravil(a) S_H dne ned 02.05.2021 9:30, celkem upraveno 1 x.
Miro_V

#264 Příspěvek od Miro_V »

S_H píše:Díky, ale ještě to zkouším v odkazovaným emulátoru a zatím se mi ta proporcionalita u stopek nedaří, ale asi dělám něco blbě
ty tři módy spouštění a zastavování -ok, nastavení spuštění pákou plynu-ok, proporcionalita ?
...

Neviem presne ako na tvojej vysielacke (umulatore) ale v OpenTx sa to prepina v nastaveni stopiek - je tam nieco ako ON , OFF , vypinac, Pln a %Pln - to %Pln je proporcionalny plyn.
Pocitam ze u teba to bude nieco podobne - ak to emulator umoznuje.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
S_H

#265 Příspěvek od S_H »

Miro_V píše:
Neviem presne ako na tvojej vysielacke (umulatore) ale v OpenTx sa to prepina v nastaveni stopiek - je tam nieco ako ON , OFF , vypinac, Pln a %Pln - to %Pln je proporcionalny plyn.
Pocitam ze u teba to bude nieco podobne - ak to emulator umoznuje.

Díky, já to právě z OTX znám a funkce se mi líbí. Ten emulátor je od Jeti. Jeti vysílačku fyzicky nemám, zkoušel jsem to ovlivnit v položkách Typ časovače a Spínač, ale zatím nemám úspěch - alespoň stopky nastavené v emulátoru běží pořád stejně rychle bez ohledu na velikost plynu)

PS: to já jen tu Jeti virtuálně zkouším v rámci poznání soudobých možností při výběru Tx :)
Standa
Miro_V

#266 Příspěvek od Miro_V »

S_H píše:PS: to já jen tu Jeti virtuálně zkouším v rámci poznání soudobých možností při výběru Tx :)
Standa

Ja viem , Radiomaster to nie je , ale ked sa budu chlapci od Jeti snazit tak za 20-30 rokov nas dobehnu :lol: :lol: :evil:

( A ak niekto nechape smajliky a vznikne zas nejaky flame, tak je to myslene ako zart )
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
prikrylm

#267 Příspěvek od prikrylm »

@S_H: FrSky X-20 - jestli se ti nelíbí přehrávání FW, tak X-20 zatím nekupuj. ETHOS je zatím v takové (spíš) alfa verzi a OpenTX nevím, jestli na to bude. Nic méně ETHOS vypadá slibně... tak někdy v červenci... :)

@petr1990: kde se dá nastavit proporcionální počítání času podle plynu? V časovačích?

@Miro_V: takové faux pas s tím Radiomasterem. Sis spletl Jeti s Futabou.... ;-)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od jyrry »

Pravda. Ani Futabáci nejsou a nebyli tak horliví propagátoři a zuřiví zastánci své značky. Tohle teda fakt nedoženou :lol: :lol: :lol:
jyrry.webnode.cz
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od Kuba78 »

Z tech bodu co jsi napsal u jeti mas jedine minus a to je cena. Takze mi pripada ze vlastne hledas jen cestu, jak si sam sobe obhajit ze si koupis to co cches ale bude to drazsi nez jine alternativy..
No, drahe to asi bude. Ale muzes to zkusit i jinak. Tak dlouho jsem se presvedcoval ze si musim koupit ds24 az vysla ds12, pak jsem zjistil ze mi vlastne bohate staci, koupil jsem ji a jsem spokojeny kolik jsem usetril proti ds24 a mohl to vrazit do dalsich prijimacu, sensoru a tak :-)

Jinak hmotnost ds je i s baterkou ta se nevyndava. Ergonomie je individualni vec, me se drzi vyborne a ovlada, ale to co me stve je ze neudelali (z technologickych duvodu) bocni slidery jako maji kovove sasi vyssich vezi. To mi obcas chybi. Litsji v zime s plastovym telem je tez v pohode. A vysilacka je kompaktnejsi protoze ma utopeny displej proti vyssim radam vysilacu.
koko
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od koko »

Prošel jsem si DS 12 a docela mně překvapilo, že v základu má jen 8 kanálů a nemá hromadu věcí jako hlasovou telemetrii atd. Cenu rozšiřujících modulů jsem u nich nenašel. A pravda ten boční poťák by mně chyběl. Nejde doinstalovat? A jak fungujou v praxi ty trimy, které jsou umístěny mimo klasické uspořádání? Sympatická je ta nízká hmotnost. Můj Graupner má přes kilo a docela my to vadí.
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“