ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Jenom takový nápad, možná to tak není. Zapamatuje se ta kalibrace sama nebo je potřeba jít do toho druhého menu jak se mění parametry a dát "write"? Když jsem to nastavoval tak jsem měnil víc věcí a pak jsem kvůli tomu musel parametry zapsat a třeba se s tím zapsala i ta kalibrace napětí, nevím.
U mna sa to ulozilo pri prechode do ineho okna, cize samo sa to uklada.
Sorry neber to špatně ale spíš to vidím na problém mezi klávesnicí a žídlí. Je fakt, že mám klasické apm ale nikdy jsem se tím netrápil jako ty a to jsou to všechno klony klonů
aspoň to moje. Hodně lidem to funguje bez problémů. Že by ukazovali dva power moduly špatně se mne taky nezdá. Osd ukazuje spotřebovanou energii v mah to se nastavuje v osd, power modul jsem ani nekalibroval jen jsem ověřil jestli to souhlasí s hodnotou na multimetru a pak ověřil na pípáku co ukazuje i V na článek. Pak pár letů s pípákem na baterce, jen pro ověření, jestli to funguje. Fail save jsem vypnul, protože si to přistávalo jak chtělo, jen jsem nechal upozornění do osd. FS v modu land mne přijde jako nesmysl, nepotřeboju aby se mne to uhnízdilo na koruny stromů nebo do rybníka když si to vzpomene, když vím, že to ještě kus dá a radšo s tí přistanu sám. Jinak je potřeba počítat s tím, že baterka v tahu, ukáže poměřně méně než pak po přistání na multimetru. Jinak se to snad ani nedá blbě nastavit, těch možností tam není tolik.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Ne, neberu to spatne. Jen jsem nejak nepochopil pointu ted. Ja bych velmi rad postupoval presne jako Ty. Tedu zapojit, overit a litat. Ale co bys udelal Ty, kdyby Ti to neslo tak hladce?
Apropo, sam pises, ze si to pristavalo samo jak chtelo. Takze asi to taky nejak uplne dobre nemerilo, ne? Jinak FailSafe bych si taky nedal na LAND. Mam ho na RTL. To uz zni logicky ne.
Takze ano, muze to byt problem mezi zidli a klavesnici, bohuzel vsak nejsem schopny prijit na to, CO delam spatne.
Tak mi porad prosim. Vic hlav vice vi.
Zapojim baterku. Ukazuje blbe. Zadny problem. Zkalibruju jak volty, tak proud. Podle externiho meraku. Mam upoutanou kopteru na stole. Takze simuluji litani a vylitam baterku rekneme dokud nema 14.5V [4S]. Pak jakoze pristanu a odpojim baterku. Pockam rekneme 15 minut. Pak tu "vybitou baterku" znova zapojim. Pripojim radiotelemetrii a sleduju v MP. Ukazuje dobre. Fajn, rikam si, uz to bude ok. Vypinam. Nabijim baterku a jdu spat. Rano beru tu nabitou baterku a zapojuji. Mam overeno, ze ma 16.74V . Pripojim radiotelemetrii a koukam ukazuje 17.20V. Roztacim motory a sleduji proud. Asi do pulky plynu ukazuje asi 4 - 5 A. Ve skutecnosti to ma byt uz kolem10 az 12 A. Vypinam. Beru vedle lezici vybitou baterku co ma 15V . Zapojuji a v MP ukazuje 16.54V.
A tak bych mohl pokracovat.
Snad se nebojis, ze si tady vymyslim abych se pobavil...
Tak co delam spatne?
Apropo, sam pises, ze si to pristavalo samo jak chtelo. Takze asi to taky nejak uplne dobre nemerilo, ne? Jinak FailSafe bych si taky nedal na LAND. Mam ho na RTL. To uz zni logicky ne.
Takze ano, muze to byt problem mezi zidli a klavesnici, bohuzel vsak nejsem schopny prijit na to, CO delam spatne.
Tak mi porad prosim. Vic hlav vice vi.
Zapojim baterku. Ukazuje blbe. Zadny problem. Zkalibruju jak volty, tak proud. Podle externiho meraku. Mam upoutanou kopteru na stole. Takze simuluji litani a vylitam baterku rekneme dokud nema 14.5V [4S]. Pak jakoze pristanu a odpojim baterku. Pockam rekneme 15 minut. Pak tu "vybitou baterku" znova zapojim. Pripojim radiotelemetrii a sleduju v MP. Ukazuje dobre. Fajn, rikam si, uz to bude ok. Vypinam. Nabijim baterku a jdu spat. Rano beru tu nabitou baterku a zapojuji. Mam overeno, ze ma 16.74V . Pripojim radiotelemetrii a koukam ukazuje 17.20V. Roztacim motory a sleduji proud. Asi do pulky plynu ukazuje asi 4 - 5 A. Ve skutecnosti to ma byt uz kolem10 az 12 A. Vypinam. Beru vedle lezici vybitou baterku co ma 15V . Zapojuji a v MP ukazuje 16.54V.
A tak bych mohl pokracovat.
Snad se nebojis, ze si tady vymyslim abych se pobavil...
Tak co delam spatne?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Vyzkoušej změnit nastavení pro power modul, jak je tam 3dr otto modul atd. Všiml jsem si,že pro různe druhy to ukazuje ruzne hodnoty. Teď se nemůžu podívat co tam mám jsem v práci, ale myslím si že tam nemam 3dr power modul, že jsem tam daval něco jiného. Jinak to dávalo nesmysly. Mám pocit že sensor mam Other.
Jo teď na to koukam, že když to ukazeje blbě má se to na ten other nastavit aby to odpovídalo.
viz. tady skoro na konci http://copter.ardupilot.com/wiki/common-measuring-battery-voltage-and-current-consumption-with-apm/
Jo teď na to koukam, že když to ukazeje blbě má se to na ten other nastavit aby to odpovídalo.
viz. tady skoro na konci http://copter.ardupilot.com/wiki/common-measuring-battery-voltage-and-current-consumption-with-apm/
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
No na other to musíš mít hlavně proto, abys mohl vůbec něco kalibrovat, v ostatních možnostech nemáš možnost změnit jakoukoli hodnotu. Já si myslim, že máš prostě smůlu a ty PM jsou vadný.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Aby boli oba vadne mi pride moc velka nahoda. Ako poslednu moznost by som volil znova vsetko vynulovat a nastavit. Bude to sice dalsia robota navyse, ale mozno to pomoze.
Nedavno som riesil v inom vlakne problem s udajmi na minimosd. Niektore udaje sa zobrazovali ale vacsina tam chybala. Ked som dal nacitat telemetriu do Mission Planneru, tak sa zobrazil aj zbytok. Skusal som vsetko mozne a nic nepomahalo, ani preflashovanie OSD. Tak som zresetoval APM a nahral posledne ulozene parametre a uz to chodilo.
Mozno je tam podobny problem.
Proste v APM sem tam nieco zblbne a tazko sa hlada co presne.
Nedavno som riesil v inom vlakne problem s udajmi na minimosd. Niektore udaje sa zobrazovali ale vacsina tam chybala. Ked som dal nacitat telemetriu do Mission Planneru, tak sa zobrazil aj zbytok. Skusal som vsetko mozne a nic nepomahalo, ani preflashovanie OSD. Tak som zresetoval APM a nahral posledne ulozene parametre a uz to chodilo.
Mozno je tam podobny problem.
Proste v APM sem tam nieco zblbne a tazko sa hlada co presne.
Ty PM moduly nemohou být vadné, pro měření napětí jsou tam jen dva odpory jako dělič, na těch se nemá co pokazit. Jak to eddiex popisuje tak kalibrace funguje ale po odpojení baterky to zapomene. Takže nějaký sw problém nebo problém samotné paměti.
Jamesi tyto vsechny procedury ma uz asi 5x za sebou. Kalibrace, flashovani zkousky starsich fw, proste vse , co jsem dosud nasel.
Ted uz udelam jeste ten test s originalem APM 2.5+.
Akorat ted nemam na to cas. Snad pozdeji odpoledne, nebo zitra.
to skiner: pro jistotu jsem fyzicky zkontroloval vsechny kabliky, konektory a polarity. I merakem jsem promeril co jsem umel - vse v poradku.
Ted uz udelam jeste ten test s originalem APM 2.5+.
Akorat ted nemam na to cas. Snad pozdeji odpoledne, nebo zitra.
to skiner: pro jistotu jsem fyzicky zkontroloval vsechny kabliky, konektory a polarity. I merakem jsem promeril co jsem umel - vse v poradku.
Taky jeste zkusim novou instalaci MP. Chovani toho programu se mi od pocatku hodne nelibilo - primo hnusilo. Popravde, choval se tak, ze mit nejakou adekvatni nahradu, tak bych ho smazal, zapomel a nikdy vic se k nemu nevracel.
Uplne spatne a "uzivatelsky nepratelsky" program. Uplne jiny zpusob ovladani snad na kazde strance programu, neintuitivni a pritom bez napovedy, ci manualu. Informace se daji najit , ale jen ohledne tech nekolika veci, ktere ani netreba vysvetlovat. O tech "zahadnych" castech programu ani slovo nikde. Chovani pokazde jine. Nekdy po odeslani nastaveni do APM ukazalo jakesi potvrzovaci okenecko, nekdy ne. Pritom odeslano prokazatelne bylo. [vyzkouseno ve vzduchu, nebo na stole]
No tak mozna to stoji za zkousku preinstalovat. Uvidime.
Uplne spatne a "uzivatelsky nepratelsky" program. Uplne jiny zpusob ovladani snad na kazde strance programu, neintuitivni a pritom bez napovedy, ci manualu. Informace se daji najit , ale jen ohledne tech nekolika veci, ktere ani netreba vysvetlovat. O tech "zahadnych" castech programu ani slovo nikde. Chovani pokazde jine. Nekdy po odeslani nastaveni do APM ukazalo jakesi potvrzovaci okenecko, nekdy ne. Pritom odeslano prokazatelne bylo. [vyzkouseno ve vzduchu, nebo na stole]
No tak mozna to stoji za zkousku preinstalovat. Uvidime.
Jeste podotknu, ze se vetsinou pripojuju na stole pomoci radiotelemetrie. [mam problemecek s pristupem k usb na APM - je to micro.
Nevite nekdo, jestli a jak muzu pripojit prez usb a zaroven mit zapojenou baterii, abych to nespalil? Nikde jsem toto nenasel ohledne APM MICRO z HK.
Nevite nekdo, jestli a jak muzu pripojit prez usb a zaroven mit zapojenou baterii, abych to nespalil? Nikde jsem toto nenasel ohledne APM MICRO z HK.
Můžeš vyzkoušet alternativní programy APM Planner2 nebo Qground control. Ale je to divné já s MP žádný problém nemám chová se stále stejně.
-
sapavlisna
eddiex píše:Jeste podotknu, ze se vetsinou pripojuju na stole pomoci radiotelemetrie. [mam problemecek s pristupem k usb na APM - je to micro.
Staci v USB kabelu prestrihnout napajeci kabel. Ja si za 20Kc koupil prodluzku, uprostred odizoloval, prestrihl napajeci dratek (tusim to je cervenej) a frci to uz na druhym APM. Probráno v jiném vláknu http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=71650
Ještě k tomu power modulu. Četl jsem, že máš dva. Jsou od stejnýho dodavatele? Já si koupil jeden, asi ten nejlevnější co byl na ebay a dělalo to paseku. Napětí skákalo o volt sem a tam. Už jsem to tu dřív postoval (buď jdi několik stran nazpět nebo si najdi jen moje příspěvky a snadno to najdeš - pokud tě to zajímá). Tak dlouho sem si s tím hrál a měřil, až sem to vlastní blbostí odpálel. Někdo doporučoval z Banggood, tak sem ho koupil a najednou paráda. Žádný nastavování, nic, prostě to jede samo.
Než začneš nadávat na blbej program, kde nejde nic nastavit, zkus si najít někoho, kdo to má a vyzkoušet to u něj. Rešíš tu problémy děsně dlouho. Vetšina lidí to má bezproblémový, nezanevři na APM, je fakt možný, že máš jen problémovej kus.
sapavlisna píše:Někdo doporučoval z Banggood, tak sem ho koupil a najednou paráda. Žádný nastavování, nic, prostě to jede samo.
Ten odkaz na BG som ti poslal ja
http://www.banggood.com/APM-2_6-2_5-2_5 ... 25901.html
Este doplnim, ze pre MiniAPM som kupoval z GLB kvoli konektoru.
http://www.goodluckbuy.com/mini-apm-v3- ... -plug.html
Mam dva. Jeden je stejny jako z Banggood. viz skineruv link. Druhy je original 3DR.
Na APM nechci zanevrit. Ze nadavam? No spokojeny nejsem, ale kdyz to funguje tolika lidem perfektne, tak to musi byt schopne fungovat i pro mne. Proto taky nevylucuji, ze problem muze byt s tim MICRO z HK. Proto chci vyzkouset ten original.
MP pry poskytuje jako jediny vsechna nastaveni. Mozna bych mohl zkusit ten APM Planer... uvidim. Nejdriv zkusim origo APM.
S tim prerusenym usb kablikem to promyslim. Bojim se aby to neshorelo.
Na APM nechci zanevrit. Ze nadavam? No spokojeny nejsem, ale kdyz to funguje tolika lidem perfektne, tak to musi byt schopne fungovat i pro mne. Proto taky nevylucuji, ze problem muze byt s tim MICRO z HK. Proto chci vyzkouset ten original.
MP pry poskytuje jako jediny vsechna nastaveni. Mozna bych mohl zkusit ten APM Planer... uvidim. Nejdriv zkusim origo APM.
S tim prerusenym usb kablikem to promyslim. Bojim se aby to neshorelo.