Nebo ty elektrony budou na konci padat na zem?
ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Ještě jednou: Každá hůl a každá elektřina má dva konce. Bez ground ti to nepůjde.
Jo pravda tx rx je vlastně signálovy plus, takže tam musí být i zem. Omluva 
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
-
sapavlisna
OK2BUH píše:Ještě jednou: Každá hůl a každá elektřina má dva konce. Bez ground ti to nepůjde.
Tak pokud mas na jedne strane minus na USB v PC a na druhym konci minus v podobe baterky, proc by to nejelo? Na elektrinu machr nejsem, ale jen teoreticky takhle nevidim problem.
Pretoze oboje su samostatne obvody. A na to, aby spolu komunikovali musis ich GND prepojit.
protoze okruh musi byt uzavren pres zdroj.
Navic (pokud se nepletu) je smer toku proudu od + do - pouze domluveny a v realu tecou elektrony od minusu (zeme) k plusu
Navic (pokud se nepletu) je smer toku proudu od + do - pouze domluveny a v realu tecou elektrony od minusu (zeme) k plusu
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ano, okruh musí být uzavřen, to je důležité. Směr toku elektronů zajímá fyziky, nám to může být jedno (skutečně tečou z minusu do plusu). Jestli zvolíme jako zem plus nebo minus je taky jedno. Tramvaje a elektrické vlaky mají plus uzemněný (koleje) a v troleji je minus. Kdo ví proč?
Tak podle obrazku co jsem poslal drive to nefunguje. Ani s minusem, ani bez nej.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Bez něj to fungovat nemůže. RX a TX máš do kříže?
Aha, tak to nevim. Nedokazu identifikovat ktery je RX a ktery TX. Na kabliku to napsano neni a na APM taky ne - tam je ten maly konektor. [3DR origo].
Ale pokud by to melo byt opacne, oproti pripojeni k radiomodulu, tak to muzu zkusit prehodit. Je to bezpecne, pokud bych to prehodil blbe, neshori neco?
Ale pokud by to melo byt opacne, oproti pripojeni k radiomodulu, tak to muzu zkusit prehodit. Je to bezpecne, pokud bych to prehodil blbe, neshori neco?
V rychlosti som nic ine nenasiel ale je to jednoduche. Zlty by mal byt TX a zeleny RX.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 05904.html
http://www.aliexpress.com/store/product ... 05904.html
Ja mam vsechny cerne a jeden cerveny. Ale podle rozmisteni bych to mel rozlustit.
apm telem port by měl být 5ti pin. GND je u kraje, pak je jeden pin volný, pak rx, tx a vcc. Rx a tx můžeš přehodit a nic neodpálíš a musí být křížem k ftdi. Tedy ftdi rx = apm tx a ftdi tx = apm rx.
Je to srozumitelné?
Je to srozumitelné?
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Mam jednu prosbicku trochu mimo.
Koupil jsem antenu pro 433Mhz telemetrii, ale nesedi mi konektory.
Nemuzu vsak najit potrebnou redukci. Nevite nekdo kde by to mohlo byt k mani, prosim?
Koupil jsem antenu pro 433Mhz telemetrii, ale nesedi mi konektory.
Nemuzu vsak najit potrebnou redukci. Nevite nekdo kde by to mohlo byt k mani, prosim?