Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
holda29
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#2686 Příspěvek od holda29 »

Stahuju ho mírně nad 0. Airmode nelétám, mám klasiku Acro, zkusím. Na mě to působí, jakoby ty dva motory, co mají zabrat, zaberou mnohem méně, než by měly proti té druhé dvojici. Zkusím to natočit, nebo nahrát na Blackbox.
mclei
Kontaktovat uživatele:

#2687 Příspěvek od mclei »

Máš malý roll/pitch rate. V defaultu jsou dokonce snad 0.
ondrascz

#2688 Příspěvek od ondrascz »

Jestli jsi s plynem pod min_check, tak tam je oslabeny PID controller a i s vysokymi rates se to staci tak pul dne. Takze Air mode, vypnuty motor stop, vysoke rates a zrejme pak i vysoke expo je to, co chces.
tomashr

#2689 Příspěvek od tomashr »

holda29 píše:Stahuju ho mírně nad 0. Airmode nelétám, mám klasiku Acro, zkusím. Na mě to působí, jakoby ty dva motory, co mají zabrat, zaberou mnohem méně, než by měly proti té druhé dvojici. Zkusím to natočit, nebo nahrát na Blackbox.

A co to udělá, když dáš plnou výchylku bez ubrání plynu? A píšeš, že jsi přešel z Horizon, v něm jsi měl tento problém taky? Sám docela často létám v Horizon a flip i roll je v tomto režimu při plné výchylce "na fleku", stačí mít dostatečné hodnoty rate.
V Acro se mi to chová v podstatě stejně, jen jaksi musíš sám "vybírat" a nestačí jen ve vhodnou chvíli pustit knypl :-)
holda29
Kontaktovat uživatele:

#2690 Příspěvek od holda29 »

Večer na to nastavení kouknu. V Horizon se mi chová stejně, prostě se hodně nakloní a frčí kamsi.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#2691 Příspěvek od holda29 »

Tak jsem mel RC Rate na 1 dal jsem ho na 1,2 a uvidíme o víkend.

Odesláno z mého GT-I9505 a podpis odstraním
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#2692 Příspěvek od VSCharlie »

Díky všem za nápady.

Bohužel jak jsem už psal, během týdne nemám vůbec čas, ani možnost, se tím zabývat.
Tak jen to, co si pamatuji.
- Celá sestava (motory, regulátory Kuss a ŘJ) byla vytažená z jiného rámu (Daytone 17), kde fungovala naprosto bez problémů.
Jen jsem ten "pajšl" upravil do jiného rámu a "fleshnul" FW ŘJ na vyžší verzi.
Jeden rozdíl tam je, původně jsem ŘJ napájel rovnou z pohonné baterie, přes OSDoge (OSD pro Naze32).
Ten jsem v novém rámu nepoužil a použil jsem rozvodnou desku s BEC 5V, co prodává Hořejší.
- Mintrhotle je kolem 1000 (bez záruky) spíš bych řekl, že je ve výchozím nastavení - prověřím.
- FS jsem, když to začalo dělat, dal otáčky na nulu.
- roll/pitch rate zatím 45
Jo a na nožičky jsem dokonce nalepil tlumící kolečka ze sucháče..

Ještě jednou díky, hned o víkendu se do toho znovu pustím a předtím raději udělám obrazy aktuálního nastavení, než do toho začnu vrtat.
Možná udělám, pokud bude čas achuť, i záznam z BB, tedy pokud se mi podří nějaký, který by dával aspoň trochu smysl.
A pokud se zadaří, tak to aspoň bude poučení pro podobného "pionýra slepých uliček", jako jsem já.. :mrgreen:

P.S: TO "Kenny"
Jo náraz to je, ale podle videa ne zase tak velký, aby něco podobného vyvolal. Už jsem s jinou koptérou na ty dlaždičky třísknul o HODNĚ silněji a nikdy nic.
Venku zatím nebyla, tak trávu nemůžu posoudit.
A omlouvat se nemusíš, taky si rád rejpnu - ostatně sám jsem napsal, že jako funkce automatického výkrutu to nemá chybu.. :lol:
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
ondrascz

#2693 Příspěvek od ondrascz »

holda29 píše:Tak jsem mel RC Rate na 1 dal jsem ho na 1,2 a uvidíme o víkend.

RC rate neni uplne nejstastnejsi. To se doporucuje nechat na 1. Hrej si s roll / pitch / yaw ratama
holda29
Kontaktovat uživatele:

#2694 Příspěvek od holda29 »

Tak díky za rady, roll a pitch nastaven na 0,25 a yaw na 0,3 a je to ono. Akorát jsem dneska zase zapíchnul prutovku celou do země, vím, proč cvičím s nima :oops: :D V horizonu po stažení plynu se už deska nechytla a prostě se to nestihlo dostat zády vzhůru :D
troiac

#2695 Příspěvek od troiac »

Zdar pani premyslam nad RJ do 250ky. Aku doporucite?
Bodlo by mi aj gps,drzanie vysky pripadne RTL. Ako som zvyknuty z APM.
Viem ze su nejake Naze 32 alebo CC3D ale nemam v tomto vobec prehlad.
Diki za rady.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
ondrascz

#2696 Příspěvek od ondrascz »

holda29 píše:Tak díky za rady, roll a pitch nastaven na 0,25 a yaw na 0,3 a je to ono. Akorát jsem dneska zase zapíchnul prutovku celou do země, vím, proč cvičím s nima :oops: :D V horizonu po stažení plynu se už deska nechytla a prostě se to nestihlo dostat zády vzhůru :D

A mas vypnuty motor stop a zapnuty airmode? Bez tohoto ani horizon vzhuru nohama nic nezmuze ;)

troiac píše:Zdar pani premyslam nad RJ do 250ky. Aku doporucite?

SPRF3 10DOF
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#2697 Příspěvek od VSCharlie »

Tak jsem na to asi přišel.. :roll:
Chyba nebylka v nšchtěném kontaktu na rám, ale jinde.
Když jsem to rozdělal a zkoušel "na stole", všiml jsem si dvou věcí:
-Při prudkém přidání plynu (hlavně při rozběhu), následoval krátký výpadek napájení (ŘJ + přijímač).
-To samé, při lehkém poklepíní na PDB s 5V BEC
(http://eu.banggood.com/Wholesale-Wareho ... 87928.html)
Jak jsem se dočetl, nejsem jediný, kdo s ní měl problém.

V současné době jsem ve stavu předělávání kabeláže a výměně ESC Kiss za Afro 12A s 0,5A linear BEC, protože momentálně nemám jinou desku s 5V BEC.

Momentálně řeším drobný problém, vzhledem k nedostatku místa ve dvoustovkovém rámu, jsem musel vyhodit 12A filtr.
Zatím jsem ho použil vždy (přijímač i kamera jsou na 12V), ale teď se mi tam nevejde. :(
Jaká je pravděpodobnost zarušení videosignálu, když budu kameru a video vysílač napájet z PDB na přímo?
(Lítám na 3S)
Popřípadě pomůže fritový filtr ?
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
MishoIV

#2698 Příspěvek od MishoIV »

troiac píše:Zdar pani premyslam nad RJ do 250ky. Aku doporucite?
Viem ze su nejake Naze 32 alebo CC3D ale nemam v tomto vobec prehlad.
Diki za rady.

Ak si zvyknuty na APM, tak za uváženie stojí aj PixRacer. Mal by mať podporu Arducoptera. Neviem ale ako je to z dostupnosťou.
Amper

#2699 Příspěvek od Amper »

Dalsi moznost je PixHawk Lite (http://www.goodluckbuy.com/px4-pixhawk- ... xhawk.html) , sice neni tak malej jako Racer takze chce overit ze se vejde do ramu ale cena je skoro polovicni
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Kenny

#2700 Příspěvek od Kenny »

VSCharlie píše:Tak jsem na to asi přišel.. :roll:

Momentálně řeším drobný problém, vzhledem k nedostatku místa ve dvoustovkovém rámu, jsem musel vyhodit 12A filtr.
Zatím jsem ho použil vždy (přijímač i kamera jsou na 12V), ale teď se mi tam nevejde. :(
Jaká je pravděpodobnost zarušení videosignálu, když budu kameru a video vysílač napájet z PDB na přímo?
(Lítám na 3S)

Popřípadě pomůže fritový filtr ?

Gratuluju k odhalení závady, já jsem dneska quada taky rozdělal, ale bohužel nic nenašel.

Proč měníš ty KISS regly? Vždyť to je přece špička?

Já mám pro 12V 3A BEC z MyRCMartu (bez stabilizátoru) a jenom feritovej kroužek. Když je baterka slabší tak mi v obraze běhaj vodorovný pruhy lehce světlejšího obrazu. Rozhodně se s tím dá lítat - na řízení to nemá vliv. Jak mile trochu uberu, je vše OK. Mám Setup spíš ke hraně - viz poslaední video.
Asi má vliv celá sestava, ale já bych se toho nebál.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“