Zdravím všechny Alfaře.
Před nedávnem jsem i já Alphu zakoupil.
Původně jsem přemýšlel o Betě, kterou má kamarád, co mi se vším pomáhá a do všeho zasvědcuje,
ale Alpha je podle mně jedno z nejhezčích letadel, takže jsem šel nakonec do ní. Od kamaráda mám vysílač, přijímač
a nabíječku, takže jsem koupil ARF verzi a dokoupil 2 tříčlánkové baterie 2200, které vyšly z Hobbykingu
jako tady za cenu jedné. A samozřejmě vyměnil i vrtuli za menší.
Na kabině jsem odlepil logo Pelikán a nahradil ho svou přezdívkou. Zjistil jsem, že nejlepší páska na cokoliv
je tmavě modrá elektrikářská. Olepil jsem hrany křídel páskou, je to decentní a skoro to není vidět.
Ze starýho HD jsem vymontoval magnet (je úzkej a silnej), vyřízl díry a vložil ho do křídel, aby drželi u sebe.
(před prvním letem mi ale vypadl doma, protože jsem ho neměl zalepenej a tak jsem nevyzkoušel v praxi, stačí přelepit páskou)
Vlepil ochranu proti kytičkám z vytvarovaných kancelářských sponek a mohlo se lítat.
Na simulátoru jsem to zkoušel asi 30 minut, ale s jiným letadlem. Pak jsem trénoval na telefonu, kde jsem stáhl
super aplikaci, abych si vyzkoušel různý situace a reakce. Jenže i když jsou tam páčky, jsou jen virtuální a s
vysílačem se to srovnávat nedá. Přesto jsem se cítil lépe.
Konečně přišla ta chvíle, kdy jsme se sešli, že si zalítáme. Kamarád si zrovna koupil akrobata, tak byl taky natěšenej.
Ale věnoval se nejdřív mě. Hodil mi jí, že si jen přistanu bez motoru. Pak podruhé, celkem to šlo. Potřetí, že si mám dát plyn.
Ale bylo ho samozřejmě málo a po křídle dolů. A dopadlo to takto:

Kámoš se zatím prolétl, ale mě to nedalo. Páskou jsem to dal nějak do kupy, vše oblepil a byl připraven pokračovat.
Vystoupal mi nahoru a já si poprvé zaplachtil.... Paráda, na začátečníka to šlo. Přistání - ukázkové! Oddychl jsem si.
Další pokus, kratší, ale opět s krásným přistáním. Další pokus. Motor na 3/4 a start z ruky. Letěl jsem jen kousek nad zemí.
A když už jsem se točil na přistání (bez plynu) a otočka moc ostrá a druhý pád přes křídlo na čumák..

Tentokrát zdeformovaný.
No nic opravil jsem ho, vyfoukal a přilepil zevnitř vyřezané pásky na míru z PVC. Jako nový..

Moje šikovnost ale nezná mezí, při přenosu jsem si štrejchnul vejškovkou a nalomil si konec trupu. Slepil ho a při šikovném otevření
dveří (alfa stála za dveřmi na komodě čumákem dolů) mi opět spadla zadkem dolů, takže další lepení a zpevnění páskou.
Teď je nerozbitná a můžu jít konečně na další let..

. Nenechal jsem to náhodě, stáhl si simuátor Aerofly professional Deluxe, sehnal do ní Alphu,
přidal nějaký gramy kvůli baterce a nalítal pár hodin. Tak to snad půjde..

Těším se.
Na závěr jen dodám:
- Bez simulátoru a citu s páčkama, bych do toho už nešel (no uvidíme, jestli se to v reálu podobá simulátoru).
Hlavně je dobrý si nejdřív zvyknout lítat na jednu stranu, třeba doleva, namakat to a pak přidávat i pravou.
Připadá mi to jak když hrajete hokej a držíte hokejku na určitou stranu. Mě šla líp ta strana, na kterou hraju.
- Málo plynu je pro začátek opravdu na odrovnání letadla.
- Fakt the best je nechat si to vystoupat od pokročilejšího kolegy a klouzat dolů.
- Hned po koupi si vystužit čumák, všem nováčkům doporučuju.
Tak zas příště, dám vědět..