Miniprotos, informace, triky, nastavení

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

Re: Miniprotos, informace, triky, nastavení

#272 Příspěvek od Mad_Box »

Akorát pozor v reglech jsou obvykle kondíky do 105° a hlavně by to měl být kvalitní LowESR
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od gamer007 »

Mad_Box díky za upozornění, nejradši bych to dal do ověřenýho servisu. Nevíte kam bych se mohl obrátit? Sám to určitě nesletuju :-)

Náhodou v Tobexu někdo ty ložiska nekupoval? Jestli chápu ty míry správně tak je to 3x8x4 - 693ZZ a druhý 4x11x4 - 694ZZ. Může mi to někdo potvrdit? Díky

PS: když se daří tak se daří, viz heli a nehody :-(
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
OPR
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od OPR »

gamer007 píše:Mad_Box díky za upozornění, nejradši bych to dal do ověřenýho servisu. Nevíte kam bych se mohl obrátit? Sám to určitě nesletuju :-)

Náhodou v Tobexu někdo ty ložiska nekupoval? Jestli chápu ty míry správně tak je to 3x8x4 - 693ZZ a druhý 4x11x4 - 694ZZ. Může mi to někdo potvrdit? Díky

Já bych řekl, že kdybys napsal do tobexu velmi zdvořilý mail, s tím, že jsi si jistý rozměrem ložiska, ale ztrácíš se v značení - tuším, že s jejich pomocí najdeš to co hledáš.
baui

#275 Příspěvek od baui »

gamer007 píše:Mad_Box díky za upozornění, nejradši bych to dal do ověřenýho servisu. Nevíte kam bych se mohl obrátit? Sám to určitě nesletuju :-)

Na Tobexu si tady vyber (spodni rolovaci menu, pozor na to, aby nebyly oznacena CN, tedy cinska - chces japonska):
MR 84 ZZ (Japan) 4x8x3
694 ZZ (Japan) 4x11x4

Pokud jde o to znaceni, Scorpion pouziva OD, ID a thickness, coz koresponduje s D, d a B1 resp.
Nekrytovana loziska te v tomto pripade nezajimaji, takze ani mira B.
Tom
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od gamer007 »

Děkuju, objednáno. Jak jde výměna těch ložisek? Ještě jsem motor nerozebíral, ale tuším že to nebude žádná sranda. Vím jak jsem se trápil s 600MX motorem a ani se mi nechce věřit že se mi tam povedly ty ložiska vyměnit. Největší problém byl vyndat hřídel z pláště a pak dostat ty ložiska ven z domků. Napasovat to vše zpátky taky nebylo jednoduchý. Tenhle malej motůrek abych se bál dát do svěráčku.

Co by se dělo při provozu toho reglu bez kondíku? Jestli jde nějak poznat že není připojen. U 75A reglu od smažek se mi jeden ten kondík divně vaklá...
Futaba T8FG,GT3C
baui

#277 Příspěvek od baui »

Loziska jdou na tomhle prckovi ven uplne v klidu, nedavno jsem menil a slo to jako po masle. V nejhorsim pripade si doma uplacas nejake to udelatko na vyrazeni lozisek ven, ale me to slo v klidu sroubovakem oprenym o vnejsi beh kazdeho loziska. Sverak neni vubec potreba.

Regl bez kondiku = spatny napad. Jestli neco vic o elektrice, bude stacit vedet, ze stridavy motor ma nejakou indukcnost se vsemy patricnymi dusledky pro obvod na nej pripojeny. Bez elektro vzdelani uz se to vysvetluje podstatne hur.
Tom
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od gamer007 »

Tak jsem se dal do rozebrání motoru. Ložiska nejsou nějak moc vadný, skoro bych řekl že ten zvuk tím nebyl. Ale vevnitř motoru i na platu byl všude černej prach a to v dost velkým množství. Pak při důkladný kontrole jsem našel jakoby pilinu magnetu nebo kovu nalepenou na magnetu, všechny magnety a celý jsem to důkladně očistil a sesadil motor zpátky i s novýma ložiskama. Pak jsem s ním v ruce točil a pořád v něm občas divně chrouplo jako by tam byl furt bordel, desetkrát jsem to zas rozebral a nic nenaše, ale už to nechroupalo. Tak jsem ho připojil a zkusil roztočit nejdřív zase v ruce, to vypadalo OK, připevnil jsem ho do plata ve vrtasu a při roztočení dost vibruje. Když nasadim i řemen má co dělat aby se roztočil, začne pocukávat a až pak se rozeběhne. Nastavení reglu jsem neměnil. Takže motor je asi pá pá co?
Futaba T8FG,GT3C
baui

#279 Příspěvek od baui »

To mi zni jako ohnuta nebo spatne nalisovana hridel.
Tom
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od gamer007 »

Hřídel jsem neměnil, nebylo třeba. Pod ložiskem byla v pohodě. Neměl jsem s tím žádnou ránu a fungovalo to dobře než začal ten zvuk, pak už jsem nelítal...
Futaba T8FG,GT3C
demolátor

#281 Příspěvek od demolátor »

To je divné. Já motor u miniprotose zatim rozebranej neměl. Ale u velkýho sem ho rozebíral asi 4x. Předpokládám, že to bude jenom větší kopie. Vždy sem to rozložil a složil bez problémů. Jinak s tim řemenem mi to taky dělá, že se nemůže nejdřiv roztočit. U mě to funguje jako takový "předroztáčecí roztočení" :lol: Prostě se to roztočí jen úplně minimálně, pak to zase ubere a až pak to začne nabírat otáčky. Když to má moc velkej odpor, a po tom prvnim malim roztáčení a ubrání se motor zastaví, tak to vyhodnotí chybu, a roztáčí to znovu jen pomalu. Zřejmě nějaká bezpečnostní pojistka, kdyby byl motor třeba zablokovanej, aby se nespálil. Ale ty vibrace opravdu netuším, čím by mohly být. Zkus vyměnit hřídel. :wink:
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
baui

#282 Příspěvek od baui »

To prerusovane roztaceni je bezne, staci nastavit rychlejsi rozbeh (heli middle, startup power na 4%).
Tom
RadekCe

#283 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Tak jsem ty sáčky z nového Mini Protose rozložil vedle sebe a 10min na ně čuměl 8O.
No, asi jako první krok si vytisknu manuál. To snad zmáknu :lol:.

Tak jsem to zmáknul :wink:. Představuju další přírustek do rodiny Mini Protosů :-).
Doufám, že to v tomto stavu zůstane i po záletu :lol:.
PS: S tím vytištěním toho manuálu to pro začátečníka nebyl špatný nápad, díval jsem se do něho non-stop. Je fakt, že teď už bych to postavil asi 10x rychleji, ale začátky jsou těžké. Hlavně věci, které v manuálu nenajdete typu: než dotáhnete kostru, prostrčte všemi ložisky hřídel ... to byla asi ta nejdůležitější. Jinak to byla otázka za otázkou: je to "dost" dotažené, není tam moc lepidla, jaký epoxid, je dost napnnutý řemen atd., atd.
Zatím jsem to testnul aspoň na stopu listů (40% otáček) a není témeř potřeba seřizovat :-). Uvidíme venku :wink:.
Přílohy
MiniProtos.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
kolaCZek

#284 Příspěvek od kolaCZek »

RadekCe: To je kraaasa... Muj MiniProtos je zatim nekde na poste a zitra doufam docestuje. :P Copak jsi tam dal za Savoxy? Uz se tesim jak malej smrad, az se pustim do skladani. :lol:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
RadekCe

#285 Příspěvek od RadekCe »

Jelikož to mám zatím v pádlovce, tak jsem vše přepoužil z Griffina, takže SH-0350 :-).
PS: Moc se netěš, já jsem v některých chvílích u toho kolaboval :roll: ... a tím, že jsem měl zrovna nemocenskou to nebylo :D.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“