Deska HK pro quadrocopter

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pulec
Kontaktovat uživatele:

Re: Deska HK pro quadrocopter

#271 Příspěvek od Pulec »

nahrát mi tam jde všechno ale nepoužitelné,ja prodam 3ku kupuju rabit
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
pakozdy

#272 Příspěvek od pakozdy »

rabbitom len ziskas , ale priprav sa tiez na trocha problemov - zamrznutie dosky pri flashovani, trocha zmatocny manual, ale inak je to super.
Hexagon

#273 Příspěvek od Hexagon »

zdravim pani, konecne sa mi po prvom trikoptery podarilo dostat do vzduchu aj moj quadrokopter. Mam taku otazocku, ono sa mi to zda nejake nestabilne, bezne vidim na videach ako niekto polozi ovladac na zem, chyti fotak a foti... ak by som to spravil ja, tak mi mi moj kvadrac odplaval, prevratil sa alebo spadol.. proste musim ho v kuse pilotovat a drzat vo vzduchu.. Konstrukciu mam celu z hlinnikovu. Dlzky ramien mam cca 30 cm, a komponenty tieto:

http://www.dealextreme.com/p/kk-multico ... 408?item=4
Je zakázáno vkládat AFF kódy, jde o porušení pravidel, které bude potrestáno !!!

=61689" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... &

Je zakázáno vkládat AFF kódy, jde o porušení pravidel, které bude potrestáno !!!

=61689

=61689" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... &

=61689

vie mi prosim niekto poradit ako zlepsit stabilitu? Pre lepsiu stabilitu davate aj nejaky iny softver do reglov? Este taka skutocnost, pred prvym startom mi to malo tendenciu letiet do predu a do lava (dva motory mali vzdy o cosi vyssie otacky) a cele sa to prevtatilo. Myslel som si ze je to rozptylom parametrov motorov, tak som objednal dalsie 4 a vsetky som vymenil. Robilo mi to to iste, potom som vymenil dosku z povodnej HK V.2 na tu z dealextremu. Aj tak to robilo to iste. Nakoniec som to trochu dotrimoval a ako tak to leti... ale len tako tak :-(( mohol by byt problem aj v regloch?
Modelár, ktorý lieta bez nehody, lieta pod svoje možnosti... :-D
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od koulinek »

Hexagon>

S touhle řídící deskou (pouze gyra) ti to nikdy nebude viset tak že by jsi mohl položitt TX na zem na to rovnou zapomeň. Tahle věc není ani třeba trimovat, jen doladit zisky gyr a potom řídit. Nebo pořídit nějakou sofistikovanější řídící elektroniku. To co vídáš na videích má akcelerometry, gps a podobné vybavení ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
johny107

#275 Příspěvek od johny107 »

Ma pravdu.Doba KK dosiek uz skoncila..Ja ju uz mam doma ako muzealny kusok..a nikdy som sa s nou nenaucil lietat..V obyvacke som orachal s vrtulami vsetky steny stale to utekalo..Nadisiel cas to vyhodit a vymenit aspon za wiidosku..Mam dve aj to fajn lieta..S nou si trufnem lietat aj ponad barakmi v noci..A s KK doskou som hned havaroval..Wi dosku som kupil za 27,5 Eur,cize bez komentara.Takze uz je cas sa na ne vys..t!!
Hexagon

#276 Příspěvek od Hexagon »

aha, takze som nespravil nejaku konstrukcnu pripadne elektronicku chybu.. mam poziadavky, nad schopnosti dosky.. :) a ake mate skusenosti s Wi doskou? tam to bude visiet vo vzduchu aj samo? inac tiez sm sa divil, ze lietat s kk nieje jednoduche. Co dalsie okrem wi by ste mi odporucili? ake su altermativy? Dakujem Vam za vsetky rady!
Hexagon

#277 Příspěvek od Hexagon »

Chalani, mozem Vas velmi pekne poprosit, poslete mi nejake linky na riadiacu dosku napr tu wi ktoru spominate, nech nekupim zase nejaku hlupost :), dakujem :)
Hexagon

#278 Příspěvek od Hexagon »

co poviete na toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Board.html ? mam to doma, len som to este nestihol otestovat, tak som zvedavy :)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od koulinek »

Hexagon píše:Chalani, mozem Vas velmi pekne poprosit, poslete mi nejake linky na riadiacu dosku napr tu wi ktoru spominate, nech nekupim zase nejaku hlupost :), dakujem :)

Záleží kolik do toho chceš investovat, tady docela platí pravidlo že čím lepší senzory tím dražší stabilizační jednotka. Takže z HC alespoň tohle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Board.html ale jinak klidně nějaké WII nebo osvědčená DJI NAZA http://www.dji-innovations.com/products ... /overview/ případně Microcopter, ale to už je jiná liga.
Hexagon

#280 Příspěvek od Hexagon »

WII vyzera celkom zaujimavo, dakujem za radu :) vyskusam este tu poslednu dosku co mam doma http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Board.html a asi to objednam. o Naze som toho pocul dost, ale to je trosku drahsi spas, ktory mozno zrealizujem neskor. Dakujem vam vsetkym za rady
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od koulinek »

Hexagon píše:vyskusam este tu poslednu dosku co mam doma http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Board.html a asi to objednam.y

To je v podstatě to stejné jak ta předtím, akorát místo třech jednotlivých gyr tam je jedno 3-osé gyro a netřeba flashovat, konfigurace se navolí dip přepínači. Avšak pokrok ve stabilizaci veškerý žádný.
jipav

#282 Příspěvek od jipav »

zdravim pani, konecne sa mi po prvom trikoptery podarilo dostat do vzduchu aj moj quadrokopter. Mam taku otazocku, ono sa mi to zda nejake nestabilne, bezne vidim na videach ako niekto polozi ovladac na zem, chyti fotak a foti... ak by som to spravil ja, tak mi mi moj kvadrac odplaval, prevratil sa alebo spadol.. proste musim ho v kuse pilotovat a drzat vo vzduchu.. Konstrukciu mam celu z hlinnikovu. Dlzky ramien mam cca 30 cm, a komponenty tieto:

V tom je právě to kouzlo, že se to musí řídit. Na tyto videa se nachytala spousta lidí (a byl jsem to i já). Osobně si myslím, že řízení těchto strojů se mnohom více podobá řízení vrtulníků, než řízení letadel a je to ještě o to horší, že není pořádně vidět, kde je předek a tak se občas si musíte v hlavě srovnat, orientaci copteru. V zásadě platí, že čím jednodužší (lacinější) board, tím složitější řízení. Pokud to má stát na místě je nejlepší koupit za 70 000 Mikrokopter v plné výbavě včetně sonaru a GPS a máte po problémech. Pokud se s tím naučíte lítat, tak je to opravdu spolehlivý stroj, prakticky bez chyb, které se projevují u levnějších variant, jako je Rabid, Naza apod. Mikrokopter má vše ušité na míru, regulátory se jen tak z ničeho nic neodpojí, jak se to občas stává u regulátorů jiných výrobců (u některých, co kus, to originál). Rabid a Naza jsou též výborné desky a po doplnění sonaru a GPS budou dokonce stát i téměř na místě. Největší slabinou všech těchto desek (mimo Mikrokopteru) jsou regulátory.
Od jisté doby, kdy jsem též proklínal všechny zmíněné desky, používám výhradně regulátory Turnigy Plush a najednou, mám po problémech. Havárie se výrazně omezily a padám pouze na ruce. Určitě existují i jiné vhodné regulátory, jenže koupíte 4, 6 nebo 8 regulátorů a stačí, aby jeden z nich měl jiné parametry a je zaděláno na problémy. A k tomu natáčení těch videí, už jsem to tu někde psal, že jsem viděl, jak se takové video natáčelo na stabilizační systém na vrtulníky. Ten pilot, co ho "řídil" neměl ani zapnutý vysílač, proto ho taky v klidu položil na zem a vrtulník visel metr nad zemí jak přibitý. Že za tím, kdo to natáčel byl ještě jeden pilot, který vrtulník skutečně řídil, to už na filmu samozřejmě vidět nebylo.
Je to můj osobní názor a zkušenosti, nikomu je nevnucuji, ale myslím, že spousta lidí, kteří zde úspěšně létají, se mnou bude v zásadě souhlasit.
jipav

#283 Příspěvek od jipav »

A ještě k těm KK deskám. Věřte, že na tu jednoduchost a cenu, za kterou se dají koupit, létají celkem v pohodě, alespoň ty, co jsem měl já. Ale bez řízení to bohužel nejde a dalo mě dost práce si na způsob řízení zvyknout, protože sice létám dlouho, ale celou dobu pouze s plošníky.
Hexagon

#284 Příspěvek od Hexagon »

hm tajne som dufal ze aspon toto bude ine :D tak aspon to skusim a uvidim. Na trikopter som si zvykol, nebolo to tazke, pretoze som ho mal v tvare pismena "T" takze som jasne videl kde mam predok. Takze po skusenostiach s lietadlami to nebol problem riadit. Trikoptery som ale zatratil koli yaw mechanizmu, resp. koli polamanym zubom v serve. Ale uz aj flirtujem s myslienkou znovu si jeden postavit a mam aj napady ako vylepsit riesenie yaw mechanizmu. Asi ma to len tak hned nepusti:) Na tom prvom som ani nemal KK dosku, len 4x gyro regly, a motory a nejako to lietalo.

Este otazocka chalani, aky je vas nazor na HEXakopter s KK? Ma to zmysel?
jipav

#285 Příspěvek od jipav »

Nevím, jestli bych na tuhletu desku stavěl Hexakopter, už z důvodu použití. Pokud bych to měl pouze na létání, tak by to asi lítalo v pohodě, ale na co??? Nechal jsem si poslat KK 2.0 LCD, ta je stabilnější než její předchůdce, díky LCD se dá nastavit a provádět případné korekce přímo na poli, ale ani tu bych na Hexakopter asi nepoužil. Na Hexakopter přemýšlím o Rabidovi, protože ta se dá použít i na focení, nebo filmování, díky možnosti rozšíření o sono a GPS, což u těch levnějších desek nejde.
Mě právě láká myšlenka postavit si Trikopter. A už ne tom pracuji.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“