DJI - F300 Phantom 2 Vision
- gardenroute
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision RC set kvadrokoptéry 5,8GHz
Padáky pro multikoptéry se dají sehnat, ale nevím o konkrétní instalaci na nějakého Phantoma, někde na RCmanii o tom běží vlákno, zkus pohledat. Problém budeš mít s aktivací, buď musíš ručně, a tím pádem i jinou RC Tx (ta setová má jen 7 kanálů), nebo automat. systém - vím, že některé padák. systémy to řeší snad na bázi zrychlení, ale otázka je jak to bude spolehivé...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Padáky pro multikoptéry se dají sehnat, ale nevím o konkrétní instalaci na nějakého Phantoma, někde na RCmanii o tom běží vlákno, zkus pohledat. Problém budeš mít s aktivací, buď musíš ručně, a tím pádem i jinou RC Tx (ta setová má jen 7 kanálů), nebo automat. systém - vím, že některé padák. systémy to řeší snad na bázi zrychlení, ale otázka je jak to bude spolehivé...
Ahoj. Díky za info. Možná se ptám hloupě, ale když jsem viděl, jak ten Galaxy Visitor dokáže rychle uletět, resp. během chvíle na něj nevidět, tak si nedokážu představit, jak pak jde ovládat P2. Když se nad tím zamyslím jako sedlák, tedy bez zkušeností, tak pokud tam není nějaká inteligentní ochrana (že to sleduje rychlost klesání), tak mi selským rozumen vychází, že by to nemělo jít řídit
Asi se pletu, co? Nicméně v jakékoliv krizové situaci, ztráta kontroly, nepohlídání si bateky, by měla za následek pád. Pokud by tam byl padák, tak i věřím, že by to mohl stáhnout na zem plus nějaké minimum ovládání (pokud by byla alespoň nějaká šťáva)
- gardenroute
Prostuduj si NAZA systém který řídí a stabilizuje i Phantoma (v jakékoliv verzi), budeš vědět, jaké jsou jeho možnosti v případě nějakého problému. Od Hexy umí taková koptéra i nouzově přistát bez nevyhnutelného pádu (na rozdíl od quadu). Je řešeno i vyčerpání baterií (nouzové auto přistání, pokud výška a zbývající energie dovolí), stejně tak jako FailSafe (ztráta ovládání pilotem) s následným okamžitým přistáním nebo RTH.indián píše:...tak si nedokážu představit, jak pak jde ovládat P2. Když se nad tím zamyslím jako sedlák, tedy bez zkušeností, tak pokud tam není nějaká inteligentní ochrana (že to sleduje rychlost klesání), tak mi selským rozumen vychází, že by to nemělo jít řídit...Asi se pletu, co? Nicméně v jakékoliv krizové situaci, ztráta kontroly, nepohlídání si bateky, by měla za následek pád. Pokud by tam byl padák...
Pokud budeš chtít řešit záchranu letadla v případě volného pádu (tzn. totální ztráty kontroly s následným pádem), musel by tam být instalován další systém, který toto jako neřízený pád kvalifikovaně vyhodnotí a aktivuje padák, pokud by tento systém již nebyl součástí padáku. Nebo manuální aktivace s jinou, než setovou Tx, jak už jsem psal.
Pokud budeš chtít řešit záchranu letadla v případě volného pádu (tzn. totální ztráty kontroly s následným pádem), musel by tam být instalován další systém, který toto jako neřízený pád kvalifikovaně vyhodnotí a aktivuje padák, pokud by tento systém již nebyl součástí padáku. Nebo manuální aktivace s jinou, než setovou Tx, jak už jsem psal.[/quote]
Děkuji za uklidnění a rozšíření obzorů. Jsem si něco málo o NAZA četl, ale když nemáš přímou zkušenost ani znalost, tak mi to přišlo až příliš ideální. Ve spojení s prvním startem s Galaxy Visitorem mi to nějak nesedělo. Jsi encyklopedie vědomostí k danému tématu, ještě raz díky. Pavel
Děkuji za uklidnění a rozšíření obzorů. Jsem si něco málo o NAZA četl, ale když nemáš přímou zkušenost ani znalost, tak mi to přišlo až příliš ideální. Ve spojení s prvním startem s Galaxy Visitorem mi to nějak nesedělo. Jsi encyklopedie vědomostí k danému tématu, ještě raz díky. Pavel
-
crossfirej
Cau, koupil jsem DJI PHANTOM 2 F310 Vision. Jaký SW na střih videa by jste doporučili z vestavěné kamerky (MP4) .
Velice se me libil "Mpeg video wizard" ale ten me MP4 nebere . Jde mě o to vlozit video, vystrihat určité pasaže a případně přidat pasáže z jineho videa.
nebo neco lepsiho co uz umí i přidat zvuk a treba titulek .
Děkuji za doporučení
Velice se me libil "Mpeg video wizard" ale ten me MP4 nebere . Jde mě o to vlozit video, vystrihat určité pasaže a případně přidat pasáže z jineho videa.
nebo neco lepsiho co uz umí i přidat zvuk a treba titulek .
Děkuji za doporučení
Coptera Traxxas Aton, Letadlo BETA 1400 .
- gardenroute
Otázkou je, s čím máš zkušenost, nezapomeň, že budeš stříhat HD video, takže je to i o výbavě střihového PC.crossfirej píše:Cau, koupil jsem DJI PHANTOM 2 F310 Vision. Jaký SW na střih videa by jste doporučili z vestavěné kamerky (MP4). Velice se me libil "Mpeg video wizard" ale ten me MP4 nebere . Jde mě o to vlozit video, vystrihat určité pasaže a případně přidat pasáže z jineho videa. nebo neco lepsiho co uz umí i přidat zvuk a treba titulek .
Děkuji za doporučení
Minim. nějaká poslední verze Pinnacle Studio (v 17 ?), ta už se s HD docela popere a je to velmi cenově dostupné (doslova za pár šupů). Pokud toto rozhraní zvládáš, nebude problém s přechodem na nějaké vyspělejší systémy typu A. Premiere, např. Sony Vegas je také dobrý, ale má zcela jinou filozofii ovládání, pro lidi zvyklé např. na Pinnacle takřka nezkousnutelné
- gardenroute
Marku přesunuto, spletl jsem to. Když tak dále diskutujme o tom tam...Marek_Km píše:S tím měl přijít někdo na trh už dávno. Je to ale pořád řešení. Hlavně pro ty, co používají P1 s jednou aku. Já mám za tu cenu 2 ks 3S 2,2 Ah (V HK EU skladě) a delší let s o dost větší AUW. Mimochodem od brzkého rána jsem chtěl testovat mého opraveného Phantoma s původními 8". Bohužel doteď mi počasí nepřálo a nevypadá to růžově ani na zítřek...
Asi to mělo patřit do vlákna P1, ale co už.
Ahoj všem. Přečtením všech příspěvků v tomto fóru jsem se dozvěděl velmi mnoho věcí. Vlastním Phantoma 2 Vision. Jsem s ním velmi spokojen, až teď po umožnění letu po waypointech mám problém, který jsem se snažil odstranit telefonicky přes techniky z Telinku. Ale bezvýsledně. Software mám poslední jak na koptéře tak i na ovládači. Mobil mám Samsung Galaxy Note 3. Tam mám také poslední aktualizaci DJI Vision. Problém spočívá v tom, že když mám zadané waypointy, satelitů mám 10, a když dám GO, tak se mi objeví hláška ze mám přepínač (S1) přepnout do polohy "GPS". A v tom je ten problém, ať přepínám S1 do polohy GPS nebo ATTI, tak nahoře vlevo mám stále N/A. JInak vše funguje tak jak má (stav baterie, počet satelitů). Nesetkal se už někdo s tím?
Děkuji za reakci.
Děkuji za reakci.
Jednou jsem vytáh nového Phantoma a nefungoval vypínač S1
V asistentovi to ukazovalo GPS,Alti a pk má ještě jednou Alti.
To ale nešlo, nešla ani kalibrace.
Přišel jsem na to protože nešla udělat kalibrace a bez té jsem do vzduchu nešel. Ale tohle ti asi funguje...
V asistentovi to ukazovalo GPS,Alti a pk má ještě jednou Alti.
To ale nešlo, nešla ani kalibrace.
Přišel jsem na to protože nešla udělat kalibrace a bez té jsem do vzduchu nešel. Ale tohle ti asi funguje...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ahoj, dík za odpověď. Ano vše fungovalo až na ten S1. Dneska jsem na to náhodou přišel. Natáhl jsem do kamery poslední firmware a i když to spolu zdánlivě nesouvisí, a v popisu co nový firmware řeší to ani není, tak to již funguje perfektně. Dneska jsem létal i když byl vítr tak velký, že proti směru větru to skoro ani neletělo. Uspěl ale výborně.
Pozdravujem Vas, potrebujem radu, akym sposobom sa da zvysit dosah jednak vysielaca ako aj prenos obrazu FPV. Ide mi o vzdialenost cca. 1,5 az 2 km. Dakujem za konstruktivnu odpoved na moj podnet. 
Dji Phantom 2 VisionBlade mSRBlade 120 SRBlade mCX2Spektrum DX7
Je to hlavne o antenach. Na vysilac bych dal vindsurfer odrazovou plochu. To by melo stacit. Nekde jsem videl ze nekdo vysilac predelaval tak ze se na nej dala nasroubovat 3-5db prutova vsesmerova antena. Video bych resil diverzitnim prijmem s jednou helix nebo panelovou antenou a druhou klasicky "ctyrlistek"
Naposledy upravil(a) texmur dne ned 27.07.2014 22:10, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
... pokud to ovsem chces na visiona jak ho mas v popisu tak tam to je problem. Jsou tam prohozena pasma a vision ma nic moc video anteny na videopřenos
Naposledy upravil(a) texmur dne ned 27.07.2014 22:09, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Pokud nebudeme řešit legální stranku, tak pro 2.4 GHz jsou (např. eBay) k dispozici extendery pro zvýšení dosahu Tx, pro FPV jsou silnejsi vysílace, obecně lepší antény, zejména na strane Rx, a použití diverzitniho Rx je rovněž pomoci. Jsou samozrejme ještě méně legální varianty, nejlépe když poctes některé zdejsi vlákno o FPV, resp. dálkovém FPV létání...
Jak jsem to tady pročítal, někdy je lepší se neptat, ale nedá mi to.
Máte někdo zkušenost nebo poznatky s tím to nebo o tom to ?
Rotorpixel Phantom 2 Vision Brushless Gimbal
zdá se mi to lákavé na Vision
Máte někdo zkušenost nebo poznatky s tím to nebo o tom to ?
Rotorpixel Phantom 2 Vision Brushless Gimbal
zdá se mi to lákavé na Vision
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A