FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
ddano007
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - pokračování

#271 Příspěvek od ddano007 »

vlasto píše:Vcera som spozoroval ze knipel plynu sa samovolne posuva z minima cca o dva zubky vpred, tak som otvoril vysielac a zistil ze aretacna packa sa tahom pruziny mierne prehla a odtlaca knipel z koncovej polohy, pomohlo uvolnenie pruziny. Blokovacia skrutka aretacie je na doraz. Stalo sa to uz niekomu?

Mne, knipel plynu nesiel do "nuly". Toz som to rozbral a tu pruzinu vyhodil...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od RCStudio »

Zvlastni ze sem si toho nevsiml kazdy Taranis osobne zkousim ze paky jedou, prepinace prepinaji a sterace stiraji.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
vlasto

#273 Příspěvek od vlasto »

Ono to nerobilo od nova, ta packa sa deformuje casom od tahu pruziny.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od RCStudio »

Aha, nicmene reseni je budto odelat pruzinu ale pak bude packa litat, lepsi je pouzit delsi sroub co tu packu oddaluje
Jan Janekx Urbanek
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od mihlit »

Drondys píše:Kde bereš jistotu, že je na straně toho čidla nějaké průměrování ? Taky tam může klidně být jen odečet okamžité hodnoty proudu a navíc jednou za vteřinu nebo i za pár vteřin se to pak posílá do TX kde se z toho teprve počítá spotřeba. Naproti tomu si představ, že můžeš mít v rámci jednoho letu třeba zrovna u té akro heli třeba stovky i tisíce okamžiků krátkých proudových změn kratších než sekunda a shodou okolností u většiny z nich dostaneš jen okamžitou hodnotu vztaženou zrovna k době nižšího odběru proudu. Pak se ti chyby mohou i výrazně nasčítat.
Vyvíjel jsem aplikaci pro FrSky telemetrii do telefonu (pro OS Maemo), takže jsem se v tom vrtal hodně. Běžný přístup frsky je ten, že se vše čte maximální možnou vzorkovací frekvencí, průměruje a pak pošle ten průměr. Ten se zároveň neposílá "náhodně" ale každý typ dat má stanovenou frekvenci, jak často se to posílá a to je také poměrně přesně dodrženo. Při kontrolních měřeních jsem měl oproti reálu hodnotu s prakticky zanedbatelnou chybou. Kolik mAh ti baterie dá při zatížení 5C, 10C, 30C dělá mnohonásobně větší odchylky.
old_Mr_Grim

#276 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Lidi teď mě asi budete mít za debila, ale musím se zeptat :)
TX mi neustále hlásí A1 kritická (cca v 5s intervalech) Rx mám telemetrický X8R a nemám k němu připojena čádná čidla, pouze serva a regl.
V nastavení mi A1 nejde deaktivovat A2 a ostatní jsou vypnuté. Co s tím můžu dělat, aby mi ta paní ve rádiu neřvala hlady?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#277 Příspěvek od RCStudio »

A tim dosahuji dobre presnosti a zaroven odlehcuji sbernici, stale myslim ze prumerovani v delsim case zajisti dosti presny vysledek
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#278 Příspěvek od RCStudio »

A1 je u X8R napajeni RX tzn kolem 5-6V zvys alarm nad hodnotu ktera se ti ukazuke a budes mit klid.
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#279 Příspěvek od Drondys »

mihlit píše:Vyvíjel jsem aplikaci pro FrSky telemetrii do telefonu (pro OS Maemo), takže jsem se v tom vrtal hodně. Běžný přístup frsky je ten, že se vše čte maximální možnou vzorkovací frekvencí, průměruje a pak pošle ten průměr. Ten se zároveň neposílá "náhodně" ale každý typ dat má stanovenou frekvenci, jak často se to posílá a to je také poměrně přesně dodrženo. Při kontrolních měřeních jsem měl oproti reálu hodnotu s prakticky zanedbatelnou chybou. Kolik mAh ti baterie dá při zatížení 5C, 10C, 30C dělá mnohonásobně větší odchylky.

Nebylo to v minulosti ještě když byla jen ta stará proudová čidla FAS40/100, která ještě nebyla přes Smart port? Je otázkou nakolik to udělali stejně i pro ta nová FCS40/150, o kterých se zde teď mluvilo. Máš nějaké informace o tom jak často se posílá z přijímače X8R datový paket s hodnotou proudu z těchto čidel na Smart portu a případně jakou metodu průměrování hodnot v těch proudových čidlech používají ? V jakých modelech jsi to testoval ? Dělal jsi i testy spotřeby v mAh při akrobacii s heli a také tam byly minimální odchylky v měření množství spotřeby mAh oproti skutečnosti ?

mihlit píše:Kolik mAh ti baterie dá při zatížení 5C, 10C, 30C dělá mnohonásobně větší odchylky.

To platí pouze pokud se lipolka vybíjí mimo její reálné parametry tj. buď příliš hluboko přes 80% jmenovité kapacity případně příliš velkým zatížením, které neodpovídá její reálné proudové tvrdosti. U lipolky jejíž aktuální reálná proudová tvrdost tj. v podstatě reálný vybíjecí faktor (pozn. a tím mám na mysli ověřený měřením nikoli ten deklarovaný, který je často nereálný) pokrývá zmíněné stupně zatížení s poklesem napětí, které v rámci vybíjecí křivky až k úrovni vybytí z 80% nepřesahuje poklesy napětí vyšší než cca 10% oproti stavu bez zatížení by rozdíl v naměřené spotřebě při různých zatíženích v rámci optimální a stejné hloubky vybíjení tj. do 80% jmenovité kapacity měl být minimální daný spíš jen případnou chybou měření.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od mihlit »

Drondys píše:Nebylo to v minulosti ještě když byla jen ta stará proudová čidla FAS40/100, která ještě nebyla přes Smart port? Je otázkou nakolik to udělali stejně i pro ta nová FCS40/150, o kterých se zde teď mluvilo.
Dovolil bych si tipnout, že (úplně) stejně. Ten nový port je jen jiné elektrické zapojení sběrnice. Samotná ID hodnot a formát jsou velmi podobné. Přes vario (a případně ještě hub) jdou také zapojit staré typy čidel.

jakou metodu průměrování hodnot v těch proudových čidlech používají ?
Tipl bych si prostý aritmetický průměr. Toto ale nevím, jelikož zdrojové kódy pro FAS/FCS čidla se ke mně nikdy nedostaly. Při testování to proudové špičky průměrovalo.

V jakých modelech jsi to testoval ?
Akrobat, větroň a hotliner. Vrtulníky nelítám. Nikdy jsem neměl problém, že by se skutečnost lišila nějak víc od toho, co tam nabíječka dobije. Jediný rozdíl, co jsem v té mobilní aplikaci oproti originálu měl, tak byl překlad "nuly" na 0.2 A. FAS-100 příliš neregistroval malý odběr přijímače a serv (hlásil nulu), což u dlouhého termického letu s minimem motoru dělalo slušnou odchylku. S touto korekcí jsem pak měl rozdíl prakticky zanedbatelný.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od thsoft »

Myslel jsem, že když je to OpenTX tak jsou zdrojové kódy volně k dipozici ? Nebo se pletu ?

Tomáš

mihlit píše:... Toto ale nevím, jelikož zdrojové kódy pro FAS/FCS čidla se ke mně nikdy nedostaly.....
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od RCStudio »

Myslel firmware tech cidel
Jan Janekx Urbanek
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#283 Příspěvek od ddano007 »

janekx píše:Zvlastni ze sem si toho nevsiml kazdy Taranis osobne zkousim ze paky jedou, prepinace prepinaji a sterace stiraji.

Prkotina na tri minuty, neriesim...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Symplex
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od Symplex »

Koupil jsem do vysílače Li-Fe baterku
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Jak nastavit Taranise v menu, aby bylo nastavené varovné hlášení při nízkém napětí, kolik je bezpečné nastavit pro tuto 3S Li-Fe baterii - případně jak baterku zkalibrovat s vysílačem?
Zkráceně řečeno - potřebuji pomoc s nastavením při výměně baterie. Předem děkuji.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od Ancistrus01 »

ddano007 píše:Mne, knipel plynu nesiel do "nuly". Toz som to rozbral a tu pruzinu vyhodil...

Mně taky ne! Pomohlo až vyhození pružinky :)
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“