Drondys píše:Nebylo to v minulosti ještě když byla jen ta stará proudová čidla FAS40/100, která ještě nebyla přes Smart port? Je otázkou nakolik to udělali stejně i pro ta nová FCS40/150, o kterých se zde teď mluvilo.
Dovolil bych si tipnout, že (úplně) stejně. Ten nový port je jen jiné elektrické zapojení sběrnice. Samotná ID hodnot a formát jsou velmi podobné. Přes vario (a případně ještě hub) jdou také zapojit staré typy čidel.
jakou metodu průměrování hodnot v těch proudových čidlech používají ?
Tipl bych si prostý aritmetický průměr. Toto ale nevím, jelikož zdrojové kódy pro FAS/FCS čidla se ke mně nikdy nedostaly. Při testování to proudové špičky průměrovalo.
V jakých modelech jsi to testoval ?
Akrobat, větroň a hotliner. Vrtulníky nelítám. Nikdy jsem neměl problém, že by se skutečnost lišila nějak víc od toho, co tam nabíječka dobije. Jediný rozdíl, co jsem v té mobilní aplikaci oproti originálu měl, tak byl překlad "nuly" na 0.2 A. FAS-100 příliš neregistroval malý odběr přijímače a serv (hlásil nulu), což u dlouhého termického letu s minimem motoru dělalo slušnou odchylku. S touto korekcí jsem pak měl rozdíl prakticky zanedbatelný.