gardenroute píše:A, cituji "...
jestli je to z plastu nebo hořčíkové slitiny je pro mě detail, kterej má dost nízkou prioritu...", toto je skutečně hloupost, zvláště u letadla, že

?
Howgh, za víc mě to nestojí...

Stapaka píše:Ad1, Pro Tebe je detail, zda je materiál plast, nebo hořčíková slitina? To myslíš vážně? Životnost a odolnost, přenos vibrací, tuhost konstrukce ... NIC?
(běžně - /a to mám na mysli širokou škálu výrobků/ se plasty využívají v komerční sféře, kdežto hořčíkové slitiny ve sféře profesionální!)
Ano, v reklamě je to pro mě detail, kterej neřeším a nejspíš ho ani řešit nelze, protože se můžeš jen domnívat, jaké materiály jsou použity. To o čem píšeš ty, jsou aspekty, které jsou velice důležité v následném výberu konkrétního produktu a můžou mít třeba i finálně rozhodovací váhu, protože mají vliv na kvalitu videa, letový čas i na všechny další věci, které jsi zmínil ty.
O tom já se ale nabavím, já se bavím o té propagaci, která samozřejmě vždycky do jisté míry lže, aby nalákala co nejvíce lidí. V tu chvíli, alespoň na mě, Mavic nepůsobí jako plastová hračka, ale Phantom jo.
Stapaka píše:Ad2, Píšeš, že jsi to neměl v ruce. Neměl by jsi tedy spíš dát na názor toho, kdo to již v ruce fyzicky měl a nesoudí tak jen podle líbivých reklamních
fotografií? Někoho, komu prošly fyzicky rukama téměř všechny modely Phantomů?
Až si ten produkt budu chtít koupit, začnu o něm vážně uvažovat a budou mě zajímat další detaily, tak člověk, který ví o posledním šroubku stroje je ten, za kým půjdu a zeptám se ho, přečtu si jeho zkušenosti, nechám si poradit...
Stapaka píše:Nenechal si se jen příliš strhnout dobře udělanou reklamní strategií?

O tu reklamu právě jde, ale nejedná se o to, zda jsem se nechal strhnout já, ale jak zapůsobila na lidi. DJI se to povedlo a vystoupila s odlišným produktem ( v reklamě prvotně po té vizuální stránce) od Phantoma, který zaujme jiné lidi => získá tím nové zákazníky.
gardenroute píše:Psal jsem, že se mě design Phantoma líbí ? Naopak jsem psal (a také jsi to vzápětí odcitoval), že si lidé Phantomy pořizovali určitě kvůli něčemu jinému, než designu. Nech to na nich, sám o tom víš prdlajz...
Psal jsem, že se P4 nějak zásadně v designu liší od těch předchozích ? Opět si vymýšlíš, napsal jsem, že to dávno tu "hnusnou bílou hračku" nepřipomíná... Zase vedle.
A napsal jsem, že "....design Mavica je u DJI novinka..."? Opět blud, napsal jsem, že "design MAVICa jako něčeho nového", protože je to dávno vymyšlená koncepce jinak výborného quadu od TBS se zranitelnou kamerou v čumáku...
Osobně jsem o vzhledu Phantoma nikdy extra nepřemýšlel, vždy mě zajímalo jak létá a je vhodný pro filmování/fotografování, ale fascinuje mě, jak o jeho designu (což není jen vlastní vzhled) přemýšlí tak nahlas někdo, kdo ho viděl jen na obrázku. Nech Phantomisty na pokoji a drž se svého kopyta z Hobbykingu... Nic jsem ti nevnucoval, nicméně jsem dost alergický na takové pseudochytrosti...
Chápu, že máš potřebu se obhájit, nicméně když já narážím na hnusný design a ty se proti tomu ohradíš, pak z toho vyplývá, že ti hnusný nepřijde. Navíc ano, píšeš, že už "hnusnou bílou hračku nepřipomíná", což je asi blbost, když ten Phantom vypadá téměř stejně jako jeho předchozí verze. Toť k prvním dvěma větičkám, kde se mě snažíš chytat za slovíčka.
Dále zpochybňuješ design mavica jako novinku a oprošťuješ se od vztahu k DJI... No když se bavíme o odlišnostech, zaujmutí lidí reklamou a o tom, proč je kolem Mavica takový poprask narozdíl od nových Phantomů, tak přeci neuvažujeme všechny možné designy všech quadů různých výrobců... Bavíme se DJI a tam je to, o proti Phantomům novinka...
Takže... buď se chceš záměrně hádat, tahat za slovíčka a nevést rozumnou diskuzi v jiné, než obvyklé rovině a pak se nevyjadřuj k mým názorům na "hnusnou bílou hračku". Nebo se nad tím designem nejdřív zamysli, zamysli se taky nad tou propagací Mavica a pak rozumě přispěj do diskuze svým názorem.
Další věc je, že právě proto, že jsem ty stroje viděl jen na obrázku, budu mít nezaujatý pohled na to, co vidím v té reklamě a jak to na mě působí. Za to ty, který na Phantoma očividně nedáš dopustit, nejsi primární cílovou skupinou té propagace Mavica, protože si dost možná koupíš zase Phantoma a ta reklama tedy u tebe nemá ten kýžený efekt. Jsi tedy v úplně jiné pozici než lidé, na které je ta reklama cílena a které má přitáhnout a to prvotně nějakým vizuálním efektem, který je rozdílný od okoukaného Phantoma.
To, že jsi alergický na jakoukoli výtku a odlišný názor od toho tvého všichni vidíme. To nicméně neznamená, že ten tvůj názor je ten správný, ale spíše to, že nedokážeš pochopit úhel pohledu někoho jiného.