Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#2761 Příspěvek od Ancistrus01 »

SAT-HOFMAN píše:Test Tattu 4s 1550mAh 75-150C, tentokrát bez FPV brýlí (prvních 90s)

Stando paráda!!
Jak jsi spokojen? :)
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#2762 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

Ancistrus01 píše:Stando paráda!!
Jak jsi spokojen? :)

Zatím z nich tahám něco přes 70A při motorech s 2000kv se 6". Konečně na Flyduino naskladnily 30/45A regly do nové mašiny, tam to bude přes 100A, tak se uvidí jak dlouho budou v kondici :-)
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2763 Příspěvek od Dejfak »

Záleží jakým způsobem se baterky vybíjí.
Když ji dáš plný plyn párkrát za let, tak to není nic hrozného.
Horší je když letíš trať a plný skoro nesundáš.
Tam se pak ukáže, jak na tom ty baterky doopravdy jsou.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=62BUC38pyLA[/youtube]
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2764 Příspěvek od Blacksite »

tohle uz neni let ale silenstvi za kniply :lol: ...kdyz si litam ja v simulatoru, myslim si, jak rychle letim, ale kdyz vidim tohle je to jako ten vtip, jak kolem chlapka na babete co jede se svacou domu proleti 2 na supersportu a on si mysli ze stoji, tak vystoupi 8) :lol: :D
Taranis X9D+
bonifac137

#2765 Příspěvek od bonifac137 »

Tak prelet cez ten remízek nemá chybu. Fakt husté... :D
, Sky Surfer X8,
Fifa

#2766 Příspěvek od Fifa »

Ten remizek je uplne mimo moje chapani. Vzdyt tam neni nic videt ani v HD zaznamu. Co muzes pilot videt v FPV?????
tomashr

#2767 Příspěvek od tomashr »

Fifa píše:Ten remizek je uplne mimo moje chapani. Vzdyt tam neni nic videt ani v HD zaznamu. Co muzes pilot videt v FPV?????

Ten záznam není HD ani omylem, vypadá to na nějaký klasický DVR recorder jen pak přesamplovaný na Youtube. Ze zkušenosti si dovolím tvrdit, že pilot vidí v brýlích naopak více...

Jiná věc ale je, že i přes touto poznámku na to taky docela zírám, je vidět velmi slušná vylétanost, líbí se mi to :-)
Sám sice létám s FPV race copterem čím dál tím lépe, ale na tohle bych určitě nestačil, mohu jen smeknout :D
JosefSvejk

#2768 Příspěvek od JosefSvejk »

To video má určitě vyšší rozlišení než "klasický PAL". Bude to z nějaké kamerky "třídy" mobius. Takže HD to bude.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Joch

#2769 Příspěvek od Joch »

Zdravím chlapi a prosím o radu/zkušenost: vyměnil jsem 1806 230kV za 2205 2350kV a 5030 za 5040 - pro mě obrovský rozdíl k lepšímu - rychlost reakce, rychlost quadu všeobecně.
1. Můžete poradit, zda je lepší létat 5040 nebo 5030 3list?
2. Zatím létám Turnigy 3S 1300/30-40C, ale musím pořídit další. Jaké baterky kapacita/vybíjecí proud (značka?) doporučíte?
Protože nemám s kým závodit, budu zatím lítat "free style" (spíše se o něj pokoušet)
3. Je na to vhodnější 180ka nebo 250ka?
4. Pokud budu stavět nového quada, jakou FC doporučíte? Nejsem profík, takže pokud napíšete, že Naze32 je dostatečná, tak je to pro mě také dostačující odpověď. Resp jestli vůbec poznám rozdíl mezi Naze32, kterou lítám dnes a třeba SP Racing F3 Flight Controller for CleanFlight (Acro).
Otázek mám plno, ale to pro tuto chvíli stačí. Díky za každou odpověď
Joch
Maxir,Ricco FBL,Sniper I FB,Sniper II FBL Spirit, ZMR250+PDB+Naze+BL Heli20A+DYS BE1806
tomashr

#2770 Příspěvek od tomashr »

Ad 1 - obecně se dá očekávat, že 5x4 (či dokonce nové 5x5) bude lepší v rychlém letu (race styl), zatímco 5x3 může být účinnější při klidnějším létání s požadavkem na delší dobu letu.
Pokud jsi dotaz myslel ve stylu zda 5x4 dvoulist, nebo 5x3 třílist, tak to je nutno posuzovat i podle typu vrtule. Osobně mám lepší pocit z třílistých vrtulí, upozorňuji ale, že nejobyčejnější GemFan 5x3 jsou dost měkké, vhodnější jsou novější varianty plněné sklem.

Ad 2 - třeba GensAce 1300mAh 25C (ač 25C jsou tvrdší než většina čínských 65C), případně pro vyšší nároky GensAce Tattu 1550mAh. Zrovna jsem objednával a proti Hobbykingu EU se GensAce cenově od lepších typů z HK nijak moc neliší a tak nákup mimo ČR nemá moc cenu, z HK se vyplatí spíš lowendy typu Zippy Compact atd.

Ad 4 - myslím si, že dnes nemá cenu kupovat klasickou NAZE32, F3 varianty cenově spadly o tolik, že není moc co řešit. Poznat se to asi dá, ale jde dost i o perspektivu, nové verze Betaflight začínají být stále více optimalizované na využití floating poing koprocesoru, vývoj klasické NAZE F1 se do jisté míry zastavuje. To mi přijde jako dostatečný důvod. Já jsem docela spokojen s BeeRotor F3, který má přímo na desce i slušné OSD - http://rctimer.com/product-1527.html

Ad 3 - 180 proti 250 je dost diskutabilní. Osobně pokládám za lepší o něco větší quad, menší (180 či dokonce 150) bych řešil spíš jako celkově lehčí s menšími motory atd. Varianta 180 s nadupanými motory se mi moc nezdá, ale je dost pravděpodobné, že narazíš i na opačný názor...
mclei
Kontaktovat uživatele:

#2771 Příspěvek od mclei »

tomashr píše:Ad 4 - myslím si, že dnes nemá cenu kupovat klasickou NAZE32, F3 varianty cenově spadly o tolik, že není moc co řešit. Poznat se to asi dá, ale jde dost i o perspektivu, nové verze Betaflight začínají být stále více optimalizované na využití floating poing koprocesoru, vývoj klasické NAZE F1 se do jisté míry zastavuje. To mi přijde jako dostatečný důvod. Já jsem docela spokojen s BeeRotor F3, který má přímo na desce i slušné OSD - http://rctimer.com/product-1527.html

Mám taky a mohu doporučit. Ušetříš místo a dráty pokud chceš OSD.

tomashr píše:Ad 3 - 180 proti 250 je dost diskutabilní. Osobně pokládám za lepší o něco větší quad, menší (180 či dokonce 150) bych řešil spíš jako celkově lehčí s menšími motory atd. Varianta 180 s nadupanými motory se mi moc nezdá, ale je dost pravděpodobné, že narazíš i na opačný názor...

Mám 250 i 180. Sice na 250 mám slabší motory (1804) váha pod 500g, ale se 180 se mi lítá podstatně líp (SS 1306) váha pod 300g.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2772 Příspěvek od Dejfak »

Záznam je z kamery Xiaomi Yi.
Takže HD je.
DVR na porovnání nemám, ale o moc leší to nebylo.
tomashr

#2773 Příspěvek od tomashr »

Dejfak píše:Záznam je z kamery Xiaomi Yi.
Takže HD je.
DVR na porovnání nemám, ale o moc leší to nebylo.

Koukám se na to znovu a kompresní artefakty jsou dost děsivé, u některých momentů bych si fakt stál za prvním dojmem, že rozlišení snad není ani VGA :-( Těžko říct, zda to je problém Youtube či něco jiného. V jiných momentech, hlavně ty "klidnější" v okamžiku otočky tam přeci jen vyšší rozlišení je, ale i tak se nemohu zbavit dojmu, že přímo v brýlích jsi musel v některých momentech vidět lépe, než to co je na záznamu. Docela by mě zajímal tvůj názor na toto - to subjektivní srovnání mezi brýlemi a následným pohledem na záznam z YT...

Jinak ale mohu po novém zhlédnutí jen opakovat chválu, opravdu pěkný tréning!
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2774 Příspěvek od Dejfak »

Bohužel to YouTube hrozně mrší.
Možná pomůže zvolit ozubeným kolečkem u videa větší rozlišení.
Tady srovnání brýle vs Yi
Brýle dvr
https://youtu.be/QQV4QyfsCHo
Stejným způsobem jako v minulém videu nahráno na Yi
https://youtu.be/fTWqGoN_wJM
dracekvo

#2775 Příspěvek od dracekvo »

Ahoj,
už několik dní studuju jak na quadrocoptéru a sem z toho zmatenej jak lesní včela. Chtěl bych na začátek nějakej kompletní set velikosti 250 za rozumné peníze,abych si to osahal a pak časem začal vymýšlet něco lepšího. Něco jako toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _PNF_.html
ale bohužel to nemaj dostupné v EU.
Doporučíte něco podobného na co jsou dostupné ND. Nebráním se ani nějakému modelu komplet postavenému z bazaru.
Nebo také jednotlivým komponentám z EU HK.
Jen jak se v tom ještě pořádně nevyznám, tak nevím co vybrat. Nerad bych koupil něco špatně.
Dřív sem lítal heli, ale už sem se všeho zbavil. Nabíječku mám, rádio budu mít FrSky Taranis+ i s 8ch přijímačem s telemetrií. FPV někdy časem, ale model bych chtěl mít pro tu možnost už připravenej.

Děkuji
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“