Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Penax

#286 Příspěvek od Penax »

Ahoj vsichni.
Tak dnes vecer slavim.Diky Psenovi,kteremu chci timto jeste jednou moooc podekovat, jsem dneska poprve dostal 450-tku 4x do visu a docela bezpecne zpatky na zem.
Pred tim ovsem Psena jako zkuseny instruktor a psycholog me pripojil k sobe na svoji heli pres kabel ucitel - zak.Mohu rici,ze jsem chvilemi zapominal i dychat,coz v mem veku nemuselo taky dopadnout dobre,ale konecne ten spravny adrenalin.
Byl to sice pouhy vis,pro me vsak ze simu obrovsky krok kupredu.
Naposledy upravil(a) Penax dne pát 23.07.2010 15:57, celkem upraveno 1 x.
bigsam72

#287 Příspěvek od bigsam72 »

Penax píše:Ahoj vsichni.
Tak dnes vecer slavim.Diky Psenovi,kteremu chci timto jeste jednou moooc podekovat, jsem dneska poprve dostal 450-tku 4x do visu a docela bezpecne zpatky na zem.
Pred tim ovsem Psena jako zkuseny instruktor a psycholog me pripojil k sobe na svoji heli pres kabel ucitel - zak.Mohu rici,ze jsem chvilemi zapominal i dychat,coz v mem veku nemuselo taky dopadnout dobre,ale konecne ten spravny adrenalin.
Byl to sice pouhy vis,pro me vsak ze simu obrovky krok kupredu.

Cca pred rokem jsem zacinal s heli :-) koaxial pak blade 400. Dodnes si pamatuji jak jsem se potil + zvysovala se mi tepovka. Prvni rotozceni blade 400 ( bez krize ) protoze jsem si chtel jen "poslechnout" ten zvuk skoncilo zavadenim o packu skoro pri vzletovce a prask listy/2xprevody serv :-). To ze me to chytlo je videt uz z popisku pod prispevkem. Zitra bude zalet Trex 600 nitro :-). Letu zdar ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
papaya

#288 Příspěvek od papaya »

Neviem ako vy pani ale zacinam mat averziu na simulatory. Absolutne ma nebavi lietanie na PC... V realite je to nieco uplne ine, niekedy sa pristihnem ze uz som sa hodnu chvilu nenadychol... :-DDD
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od tomanos »

fjuser píše:Neviem ako vy pani ale zacinam mat averziu na simulatory. Absolutne ma nebavi lietanie na PC... V realite je to nieco uplne ine, niekedy sa pristihnem ze uz som sa hodnu chvilu nenadychol... :-DDD

Pozerám že sme obaja začiatočníci, obaja máme rovnaké stroje a nebývame ďaleko od seba. Dakedy by sme mohli dať spoločné polietanie, ha ?
psena
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od psena »

Kdyz si ten sim spravne nastavite, tak rozdil je opravdu snesitelnej a vzhledem k tomu, ze se ucime predevsim orientaci a spravne reakce aspon na hrubo tak aspon pro me je to v postupu nezbytnej pomocnik.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od pkotatko »

Taky sim nesnáším. Hodně věcí jsem se naučil bez něj. Ale někdy to prostě jinak nejde. Nebo jde, ale dost to stojí. V každém případě půlhodina až hodina denně na simu tě nakopne dopředu neskutečným způsobem. Mám to ověřeno na sobě za poslední tři týdny.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
bigsam72

#292 Příspěvek od bigsam72 »

pkotatko píše:Taky sim nesnáším. Hodně věcí jsem se naučil bez něj. Ale někdy to prostě jinak nejde. Nebo jde, ale dost to stojí. V každém případě půlhodina až hodina denně na simu tě nakopne dopředu neskutečným způsobem. Mám to ověřeno na sobě za poslední tři týdny.

No treba takovej Tareq nalital na simu neskutecny mnozstvi hodin a pry ho to nakoplo hodne dopredu. A ja se priznam ze litat couvany osmy v invertu se v realu ucit teda rozhodne nebudu :-) bez predesleho drilu na simu.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
papaya

#293 Příspěvek od papaya »

ja nezatracujem simulator, ale raz nastane chvila kedy sa musi zaciatocnik postavit zoci voci realite a vyskusat si ako "chuti naozajstne rylovanie zahrady". Ja osobne rozmlatim skoro 50 vrtulnikov denne, samozrejme virtualne.

to tomanos: veru veru niekedy by sme mohli ist spolu zalietat, napis mi na SZ.

to bigsam72: Tareq lieta ako maly boh, sledujem ho dlhsiu dobu... vediet co i len polovicu co vie on bych vrazdil :-)))

Simulator je urcite v nasom konicku velmi dolezity a takych ktory ho nepotrebuju je velmi malo. Preto som donho zainvestoval, viem ze to nie su vyhodene peniaze...
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
bigsam72

#294 Příspěvek od bigsam72 »

fjuser píše:ja nezatracujem simulator, ale raz nastane chvila kedy sa musi zaciatocnik postavit zoci voci realite a vyskusat si ako "chuti naozajstne rylovanie zahrady". Ja osobne rozmlatim skoro 50 vrtulnikov denne, samozrejme virtualne.

to tomanos: veru veru niekedy by sme mohli ist spolu zalietat, napis mi na SZ.

to bigsam72: Tareq lieta ako maly boh, sledujem ho dlhsiu dobu... vediet co i len polovicu co vie on bych vrazdil :-)))

Simulator je urcite v nasom konicku velmi dolezity a takych ktory ho nepotrebuju je velmi malo. Preto som donho zainvestoval, viem ze to nie su vyhodene peniaze...

Ok. Tak jsem to presne myslel, simulator je nutny na nacvik. Protoze setri spoustu penez. Pak v realu je to sice "mirne" jine ale clovek ma navyky ze simu. Napriklad u nas na letisti je borec co nelita vubec na simu. Ale kdyz se ucil litat osmicky v invertu cumakem dopredu tak ho to stalo 43 ran s HK-450 ( to cislo mam od nej ). Prisel na letiste mel 2-3 hkcka a zkousel litat invert osmu. Dneska ty osmy ma zazity lita je perfektene pul metru nad zemi. Ale to je presne cesta kterou bych ja nesel a ani nepujdu proto trenuju na simu.
boZZda

#295 Příspěvek od boZZda »

No a sám Tareq říká: "simulátor, simulátor, simulátor". Potom ven a po cestě z letiště simulátor "
Jsem si myslel, že si dělá srandu, ale asi ne :wink:
fjuser píše:to bigsam72: Tareq lieta ako maly boh, sledujem ho dlhsiu dobu... vediet co i len polovicu co vie on bych vrazdil :-)))
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od pkotatko »

Viděl jsem na videích Tareqa v akci. Ano umí hodně ( závidím ) a lítá ostře, nízko a líbivě pro lidi. To ano.
Ale na druhou stranu. asi víc obdivuji jiné piloty. Třeba zrovna Pavel Kefurt se mi líbí víc. Umí toho stejně a když si uvědomím, s čím to lítá.......
R90 je těžká a neobratná mrcha. Co s ní Pavel dokáže, myslím že zaslouží možná větší obdiv. Jeho let je takovej ladnější a je tam poznat, že to má prostě absolutně pod kontrolou.
Kdyby měl Pavel takové možnosti jako Tareq....... Asi by byl úplně jinde.
Moc mu to přeji a doufám, že se najde nějaký opravdu dobrý sponzor, který umožní Pavlovi se dostat na úplnou špičku.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
krtek2k

#297 Příspěvek od krtek2k »

Tareq v podstate lita jen pár prvků, slovy tak max pět pořád dokola, ale umí to přehnaně stopovat, kombinovat a to celý ke všemu centimetr nad zemí.
Zatímco Pavel Kefurt zalítá prvků desítky , mnohem ladnějc a s vlastností který s nadšením říkám "nice collective management".
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
OPR
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od OPR »

krtek2k napsa

".......Zatímco Pavel Kefurt zalítá prvků desítky , mnohem ladnějc a s vlastností který s nadšením říkám "nice collective management"........."

Naprosto souhlasím....

Měl jsem to štěstí vidět 3x Pavla při tréninku na letišti a pokaždý jsem jenom neslušně otevřel pusu a s údivem sledoval neobyčejnou podívanou v podání Pavla. Je až nemožné co všechno mu vrtulník je schopen dovolit a akceptovat ..... přitom se nejedná o žádný brutální záseky nebo bůh ví jak splašené a okem špatně postřehnutelné prvky (zde asi za to lehce může i jeho Rap a jeho hmotnost) ...... všechno má svůj styl, ladnost, a krásu a hlavně jemnost a cit při vedení...... to vše zabalený do 3Dééé

Jeho Rapík může být štěstím bez sebe že tomu komu může říkat pane je zrovna Pavel Kefurt.
psena
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od psena »

Ja se zdrzim jakyhokoliv porovnavani techo mistru, ale pro me Tareq i kdyz neni uplne muj salek kavy, ma jedno obrovsky plus a sice osobitost.
Ma tak originalni styl, ze je jen tezko napodobitelnej a je snadno rozpoznatelnej. Mozna dela 5 prvku dokola i kdyz to chapu jako nadsazku, ale umi je provest s neuveritelnou rychlosti a take presnosti.
At uz lita jakkoliv, ne nahodou je celosvetova hvezda, jeho mozek musi byt nebyvale rychly...vzdyt ja mnohdy nestacim jeho prvek ani precist na videu...
Samozrejme me taky docela chybi ta ladnost prvku, kterou umi vykouzlit napr Szabo. Vim, ze treba uz dnes zase jsou jini favorite, ale pro me Alain prave idelani spojeni ostrych a presnych manevru s vysokou mirou ladnosti a elegance...ale to je to co uz se asi neda naucit. To je to co dela z letu umeni.
Pavla Kefurta znam jen z par videi a doufam, ze casem technika a silny sponzor mu dovoli litat podobnym zpusobem.
Angusss

#300 Příspěvek od Angusss »

bigsam72 : Nejmenuje se Pavel a není ze Slatiny?:)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“