Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Video brýle na FPV

#286 Příspěvek od ST »

To je v tom tak propastný rozdíl ? Je to jen v té optice ? Pochopitelně ty base SD nemají asi sloty pro head tracker a přijímač. Ale to bych oželel.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od Jameson »

Nie je. Base majú krásny, široký obraz, ale vyblité farby (úplne ako vypraté v bežnom pracom prostriedku) a po okrajoch značne rozmazaný obraz. Po pol hodine letu je ti to jedno. Ak si dáš Dominatory, majú krásne, čisté farby, obraz ostrý ako žiletka od kraja po okraj. Ale zasa pripadáš si skôr ako v kine. No po pol hodine letu je ti to jedno...

Ale tie sloty sú fajn. Heatracker na Base som musel nacvakávať a zo všetkých tých káblov som si pripadal po čase ako beta verzia Terminátora. Dominátor, ak nechceš tracking, môžeš mať pozemnú staničku proste v okuliaroch. A ak chceš tracking, stačí jeden kábel k okuliarom. A potom ani nemusíš riešiť batériu, napája sa to priamo z rádia. A na väčšie vzdialenosti som si spravil bridge - singál z lietadla z pozemnej stanice je vysielaný slabučkým 25mW 5,8GHz vysielačom a chytám si ho v okuliaroch. Takže pri štarte a manipulácii s lietadlom nie som priviazaný k pozemnej stanici ako zákazník telekomu v starej reklame na mobilné telefóny.

A navyše moduly sú zlúčiteľné s DomHD, takže keď časom upgradujem (a prvú verziu HD nechcem, nech si chyby za $550 vychytávajú iní), nemusím viac meniť...

Base som mal (aj keď starší model) a išli preč. Takisto šli preč HeadPlay. Momentálne mám Dominator a spokojnosť. K dokonalosti tomu chýba len väčší FOV - preto na HD rozhodne plánujem prejsť, ale nie je to nič, čo nepočká do budúcich Vianoc...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
ST
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od ST »

Tak jo, díky. Ty Dominatory zase nejsou o tolik dražší, takže asi zkusím pouvažovat. Jinak to vidím stejně jako Ty kdybych šel do Domitator HD, tak až po nějakém čase, až to vymakaj a budou normálně k mání. Jinak jsem na tom tak, že mám akorát 4,3" display s fresnelkou a tubusem před obličejem.
gardenroute

#289 Příspěvek od gardenroute »

Souhlas s @Jameson, dokud nebudou HD, tak je nejlepší volba Dominator. Podpora napr. i od slovutne TBS, která do nich dela integrovany Rx, kvalitou zcela jinde nez od FS...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zskal
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od zskal »

gardenroute píše:.... Podpora napr. i od slovutne TBS, která do nich dela integrovany Rx, kvalitou zcela jinde nez od FS...

To máš něčím podložené, nebo jen "jedna babka povídala"...? Já to teda porovnat nemůžu, ale s modulem FS nemám žádný problém ani kolem 1km. Netuším co je na něm špatného....
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
gardenroute

#291 Příspěvek od gardenroute »

To jsem se upsal, spise jsem mel na mysli jeho moznosti, tj. rozsah frekvenci, predvolby pasem. Nicmene, kdyz jsem sam před casem volil FPV, rada zkusenych uzivatelu me zrazovala od pouziti FS Rx i Tx, s tim, ze Boscam/Foxtech a TBS (který pracuje ne jejich pasmech) je lepsi volba... Tak nevim. Priznavam, ze 1 kilometr s tim neudelam, ale nemel jsem na to dosud anteny, takze uvidíme.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od zskal »

gardenroute píše:... Priznavam, ze 1 kilometr s tim neudelam, ale nemel jsem na to dosud anteny, takze uvidíme.

Ono je to těžko posuzovat, když se to nedá porovnat v naprosto stejných podmínkách. Já jsem se setupem FS Tx+Rx + Spironet antény letěl i na 1,2 km a až mě zaráželo jaký mám dobrý obraz na tuto vzdálenost. Ale to už mě začala omezovat vysílačka, resp. FrSky modul, který začal nervozně pískat. Měl jsem ale na copteře nevhodně umístěné antény od Rx. Myslím že na ten dosah videoTx hraje velkou roli především výška. Zkus s tím letět trochu výš a uvidíš, že se ti dosah o dost prodlouží. Tahle frekvence není vhodná na nízké lety....Ale to je moje zkušenost...někdo bude možná mít jinou... :wink:
gardenroute

#293 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:...Myslím že na ten dosah videoTx hraje velkou roli především výška. Zkus s tím letět trochu výš a uvidíš, že se ti dosah o dost prodlouží. Tahle frekvence není vhodná na nízké lety....Ale to je moje zkušenost...někdo bude možná mít jinou... :wink:
Ano, toto jsem již registroval, že při větší letové výšce se dosah videa prodlouží. Nechci s tím zas létat nějak moc daleko, jsem omezen jak dosahem setové Tx (DJI říká nyní 1000m), a samozřejmě dobu letu (s 1 baterií cca 6 min.). Jde mě spíše o to, mít spolehlivý přenos obrazu dejme tomu do 600 m, bez výpadů a ztrát...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od Dejfak »

Uvažuji o modulu od Black Sheep do Dominátorů.
Má někdo zkušenost o kolik je lepší jak ten origo?
Nebo je prostě kvalitnější Boscam jak Immervision?
V manuálu u TBS píší Immervision 600mW 1.2km
A Boscam 400mW 1.6km
Má někdo potvrzené že je v tom takový rozdíl?
Případně i v kvalitě obrazu?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
zskal
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od zskal »

Dejfak píše:Uvažuji o modulu od Black Sheep do Dominátorů.
Má někdo zkušenost o kolik je lepší jak ten origo?
Nebo je prostě kvalitnější Boscam jak Immervision?
V manuálu u TBS píší Immervision 600mW 1.2km
A Boscam 400mW 1.6km
Má někdo potvrzené že je v tom takový rozdíl?
Případně i v kvalitě obrazu?

Jak už jsem psal trochu výš...težko to bude mít někdo vyzkoušené za stejných optimálních podmínek, nehledě k tomu, že většinou si lidi koupí buď jeden nebo druhý videoTx, ale málokdy oba dva. Za sebe můžu jen potvrdit že ta vzdálenost u Immersion sedí a určitě by byla i větší, pokud bych nenarazil na omezení vysílačky...A na kvalitu obrazu bude mít spíš vliv použitá kamera.
gardenroute

#296 Příspěvek od gardenroute »

Dejfak píše:Uvažuji o modulu od Black Sheep do Dominátorů. Má někdo zkušenost o kolik je lepší jak ten origo? Nebo je prostě kvalitnější Boscam jak Immervision? V manuálu u TBS píší Immervision 600mW 1.2km A Boscam 400mW 1.6km Má někdo potvrzené že je v tom takový rozdíl? Případně i v kvalitě obrazu?
Mám ho, myslím, že je výborný, dobře nastavitelný, a zvládá velký rozsah frekvencí, zejména Boscam/Foxtech. Také přístup TBS je OK, první zaslaný modul měl potíže s přepínáním kanálů, dle Trappyho to byl snad první takto postižený kus, a ten samý den mě ze Singapuru šel další nový kousek, tentokráte již v pořádku.
A @stanleyy s TBS receiverem a s TBS Rookie 200mW Tx dělá 1 km, takže jistě nebude špatný - já takového výsledku zatím nedosáhl, na odletu (Tx anténa otočena ke mě) bezpečně kolem 400-500, možná 600 m. Neměl jsem dobré antény, mám "obyčejný" 200 mW Boscam Tx z Telinku, a nedělal jsem zatím žádné nastavení nejsilnějšího kanálu.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od Jameson »

TBS RX = vie Boscam aj Airwave frekvencie, ale pri Airwave je dosah mizerny.
Fatshark Nextwave = vie iba Airwave frekvenice, dosah je pri nich skvely, no s Boscam si neporadi vobec.

Moj nazor: najlepsie je kupit si Boscam RX od TBS a pouzivat Boscam vysielace. V pripade, ze nejaky kamarad ma Airwave, da sa nudzovo pouzit aj ten. Boscam TX su navyse omnoho dostupnejsie a lacnejsie.

Ja mam Airwave, lebo v case, ked som kupoval modul do Dominatorov, este TBS svoj prijimac nemali. Tak som odkazany len na jeden jediny typ vysielaca (hoci s nim nemam ziaden problem s kvalitou obrazu ci dosahom).

Rozdiel ci ide o boscam alebo airwave poznate na prvy pohlad tak, ze boscam maju frekvencie konciace 5 a airwave 0.
krtek2k

#298 Příspěvek od krtek2k »

A teď je třeba se dozvědět , jestli je kombinace TBS RX a boscam TX v něčem lepší , než kombinace FS a immersion.
Hádal bych že ne. Jediný vylepšení má TBS RX v tom, že pobere víc frekvencí.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
ST
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od ST »

Trochu mi přestává chuť na ty Dominator HD, když vidím to cenu. 8O
http://www.banggood.com/Fat-Shark-DominatorHD-Goggles-Video-Glasses-800-X-600-SVGA-p-917598.html
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od Jameson »

Tu je za rozumnejší peniaz: http://www.readymaderc.com/store/index. ... ts_id=2546

Každopádne, prvú sériu odporúčam kupovať iba ľuďom, ktorí to fakt už nevedia vydržať. Alebo majú skvelého sponzora. Osobne neverím napríklad tým bielym plastom pri očiach. To proste úplne zákonite musí robiť problémy...

Prípadne je tu ešte aj lacnejšia alternatíva:

http://www.readymaderc.com/store/index. ... ts_id=2545
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“