[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=skUtiTQHBeo[/youtube]
Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů
Re: Zajímavá videa z multicopterů - vaše i z webu
Už sa lístie zafarbuje na hrdzavo
..bolo to točené už tak za šera...
- gardenroute
Pěkné, ale :DominikVF píše:Už sa lístie zafarbuje na hrdzavo..bolo to točené už tak za šera...
- doporučuji Ti si zkontrolovat nastavení renderingu ve Tvém střih. SW, máš to (nato že to je v 1080p) nějaké moc neostré a mázlé (?)
- proč nenarovnáš horizont (FishEye zkreslení), GoPro Studio to umí snadno a zcela automaticky ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Je to neostré, možná to dělá Youtube. Jinak pěkně natočené a moc pěkná krajina. Chtěl jsem se zeptat jak je to dnes na trubce s autorskými právy na hudbu? Dříve to hlídali a mazali, už je to přešlo?
Ďakujem za pripomienkovanie. Ešte neviem veľmi dobre ovládať program a upravovať videá. To rozmazané, neostré je kvôli tomu, že som to natáčal o 18:30 hod. kedy už u nás je dosť šero - tma, slabé svetlo... Ale pozriem sa na to nastavenie v programe. A s tým horizontom počujem prvýkrát... pozriem sa na to, Ďakujem.
Ide to nahrať na youtube aj s hudbou, len upozorní ma, že niesom majiteľ, resp. používam hudbu tretej strany...
Ide to nahrať na youtube aj s hudbou, len upozorní ma, že niesom majiteľ, resp. používam hudbu tretej strany...
- gardenroute
Ne, ne, takto ti to sero nerozmazne, tam jen vznikne sum a mozna zkreslene barvy, ale ta neostrost je evidentne důsledek spatneho renderu (mozna také nespravny vystupni format pro trubku)...Konvertujes si videa z GP nejdříve d AVI pomoci GoPro Studio ? Při tom si muzes nechat prave i narovnat ten zakriveny horizont...DominikVF píše:...To rozmazané, neostré je kvôli tomu, že som to natáčal o 18:30 hod. kedy už u nás je dosť šero - tma, slabé svetlo...
Urcite to trubka takhle nerozmazne, pokud to tam tedy není importle v nejakem exotickem formatu...koukni se na jina videa, nic takového trubka neudelaOK2BUH píše:Je to neostré, možná to dělá Youtube...
Samozrejme, ze to hlidajiOK2BUH píše:Chtěl jsem se zeptat jak je to dnes na trubce s autorskými právy na hudbu? Dříve to hlídali a mazali, už je to přešlo?
Práveže ja všetky videá, ktoré som sem pridal a ktoré som upravoval, robil som rovnako... Čiže video priamo z kamery som hodil do Sony Vegas Pro 10, kde som to zostrihal a rengeroval to na rozlíšenie "Internet 1080 - 30 fps"... nič iné pred tým som nerobil a ani v inom programe pred tým neupravoval...Či aj pri iných mojích videá je vidieť neostrý obraz? .. Skúsim to aj s inými programami ako mi píšete...
Naposledy upravil(a) DominikVF dne stř 15.10.2014 16:44, celkem upraveno 1 x.
- JosefSvejk
Při slabším osvětlení může být video rozmazanější. Aby došlo ke správné expozici, musí kamera zvětšit čas závěrky a při pohybu už to může být dost znát.
No trochu som to poplietol sám.. dočítal som sa , že pri menšom uhle záberu je menší jello efekt, tak som vyskúšal a dal si nastavenie kamery 1080 - 30 fps ale menší uhol záberu (len pri 1080 mi umožnilo menší uhol)... nejaké videa som spravil pri tom nastavení a v programe si pamätalo posledný render čiže pri zázname 1080 z kamery render 1080.. kdežto toto video som točil pri 720 hd a rendoval v programe na 1080 ... asi môže aj to robiť ten neostrý obraz, či? už to rendujem na tých 720 ako bolo natočené a pridám sem video, či bude vidno rozdiel...
- gardenroute
- pokud mas video fyzicky natocene v 720p (tomu bych se jiz dnes vyhnul, netreba), a pak ho při renderu interpolujes do 1080p, tak tam samozrejme vznikne takovy blur jako Tobe (full HD je jen dopocitano, a zalezi na renderu), pokud to vyrenderujes jen do 720p tak to asi lepsi nebude, protože tj. o rad nižší rozliseniDominikVF píše:No trochu som to poplietol sám.. dočítal som sa , že pri menšom uhle záberu je menší jello efekt, tak som vyskúšal a dal si nastavenie kamery 1080 - 30 fps ale menší uhol záberu (len pri 1080 mi umožnilo menší uhol)... nejaké videa som spravil pri tom nastavení a v programe si pamätalo posledný render čiže pri zázname 1080 z kamery render 1080.. kdežto toto video som točil pri 720 hd a rendoval v programe na 1080 ... asi môže aj to robiť ten neostrý obraz, či? už to rendujem na tých 720 ako bolo natočené a pridám sem video, či bude vidno rozdiel...
- jello je mensi s Medium nastavenim (které jde u GP3 nastavit max. v 1080p), procti si muj blog, kde o tom jsou podrobnosti, pokud jsi to jiz necetl
- ja třeba tocim obvykle v 1080p/Medium/50fps, nekdy i v 2K7/Wide/25fps, FishEye zakriveni odstraním během konverze souboru z extremne komprimovaného formatu MP4 do AVi v GoPro Studiu, ještě před importem do strihu
Zdá sa mi, že je to to isté.. čiže bude to zrejme tým slabším osvetlením (šerom) a dlhším časom uzávierky ako píše Jozef Švejk. Nenatáčam s Protune, čiže aj menšie rozhranie na úpravu videá zrejme mám, lebo teraz som trochu pridal kontrast na tomto videu, ktoré je už uložené (rendované) v kvalite takej v akej bolo natáčané teda 720 ...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-BCeaT3G-zA[/youtube]
Gardenroute: "proč nenarovnáš horizont (FishEye zkreslení), GoPro Studio to umí snadno a zcela automaticky ?" Neovládam ešte tento program, lebo som ho nikdy nepoužíval..naštudujem si ho a skúsim spraviť video. Je ešte toho veľa, čo sa mám učiť ...
- čítal som tvoj blog, aj rady , ktoré dávaš... len ja v tom natáčaní 720 nemám vôbec žiadny jello efekt, kde to pri 1080 vidieť dosť a aj preto som chcel skúsiť ten menší uhol snímania ale aj tak ten jello tam bol... bude to preto zrejme, mimo iných vecí , vyvážené vrtule a pod. že ja mam Silver edíciu a tam môžem natáčať pri 1080 len s 30 fps.. pri 720 je 60 fps. Ako si písal, čím vyššie rozlíšenie a menej snímok/ sekunda, tým väčší jello efekt. Kde ja pri nižšom rozlíšení ale vyšším snímok/ sekunda je jello efekt menší až žiadny...
- ak kamera natáča do mp4 súboru, prečo to konvertuješ do avi? Ja som to raz skúšal v inom programe než GoPro studio ale mne to spravilo video "väčšie" tuším až skoro o 1 GB bol väčší súbor.. ale kvalite to nepridá, či?
- čiže tvoja postupnosť je, skonvertovať video do avi súboru zároveň upraviť/ zrovnať horizont v GoPro studio.. a potom to video strihať XXX v programe... (?)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-BCeaT3G-zA[/youtube]
Gardenroute: "proč nenarovnáš horizont (FishEye zkreslení), GoPro Studio to umí snadno a zcela automaticky ?" Neovládam ešte tento program, lebo som ho nikdy nepoužíval..naštudujem si ho a skúsim spraviť video. Je ešte toho veľa, čo sa mám učiť ...
- čítal som tvoj blog, aj rady , ktoré dávaš... len ja v tom natáčaní 720 nemám vôbec žiadny jello efekt, kde to pri 1080 vidieť dosť a aj preto som chcel skúsiť ten menší uhol snímania ale aj tak ten jello tam bol... bude to preto zrejme, mimo iných vecí , vyvážené vrtule a pod. že ja mam Silver edíciu a tam môžem natáčať pri 1080 len s 30 fps.. pri 720 je 60 fps. Ako si písal, čím vyššie rozlíšenie a menej snímok/ sekunda, tým väčší jello efekt. Kde ja pri nižšom rozlíšení ale vyšším snímok/ sekunda je jello efekt menší až žiadny...
- ak kamera natáča do mp4 súboru, prečo to konvertuješ do avi? Ja som to raz skúšal v inom programe než GoPro studio ale mne to spravilo video "väčšie" tuším až skoro o 1 GB bol väčší súbor.. ale kvalite to nepridá, či?
- čiže tvoja postupnosť je, skonvertovať video do avi súboru zároveň upraviť/ zrovnať horizont v GoPro studio.. a potom to video strihať XXX v programe... (?)
- gardenroute
Nemyslim, uz jsem mnohokráte tocil s GP3B v mnohem horsich svetelnych podmínkách, nikdy to nemelo dopad na ostrost videa, projevi se to obvykle zejmena narustem sumu, horsim kontrastem a saturaci barevDominikVF píše:Zdá sa mi, že je to to isté.. čiže bude to zrejme tým slabším osvetlením (šerom) a dlhším časom uzávierky ako píše Jozef Švejk...
DominikVF píše:...GoPro Studio - Neovládam ešte tento program, lebo som ho nikdy nepoužíval..naštudujem si ho a skúsim spraviť video. Je ešte toho veľa, čo sa mám učiť ...
GoPro Studio je zcela jednoduche (da se v nem i celkem obstojne něco sestrihnout) a slouží mj. k zakladni konverzi extremne komprimovaného (koncového) formatu MP4, ve kterem ho uklada kamera do vyrazne méně komprimovaného formatu v kontejneru AVI (myslim, ze to je Cineform kodek), ve kterém to je doporucene pro další postproces. Tim ze to je méně komprimovano (pro snadny a bezchybny strih), jsou tyto pracovni soubory samozrejme vyrazne vetsi. A při této konverzi muze udelat spoustu uprav, jako prave zminene srovnani fish-eye distorze, prepocet snimku na nižší framerate (zpomaleni) atd.DominikVF píše:...ak kamera natáča do mp4 súboru, prečo to konvertuješ do avi? Ja som to raz skúšal v inom programe než GoPro studio ale mne to spravilo video "väčšie" tuším až skoro o 1 GB bol väčší súbor.. ale kvalite to nepridá, či?
Nemyslim, ze je cestou jak bojovat s Jellem používat rozlieni 720p, to je cesta zpatky. Jella se musíš zbavit v blogu popsanymi postupy, zkracene mit svůj stroj zbaveny vseho svinstva, ktere jello zpusobuje. Mezi to patri mj. pro nataceni používat radeji Medium rezim.DominikVF píše:...čítal som tvoj blog, aj rady , ktoré dávaš... len ja v tom natáčaní 720 nemám vôbec žiadny jello efekt, kde to pri 1080 vidieť dosť a aj preto som chcel skúsiť ten menší uhol snímania ale aj tak ten jello tam bol... bude to preto zrejme, mimo iných vecí , vyvážené vrtule a pod. že ja mam Silver edíciu a tam môžem natáčať pri 1080 len s 30 fps.. pri 720 je 60 fps. Ako si písal, čím vyššie rozlíšenie a menej snímok/ sekunda, tým väčší jello efekt. Kde ja pri nižšom rozlíšení ale vyšším snímok/ sekunda je jello efekt menší až žiadny...
HejDominikVF píše:...čiže tvoja postupnosť je, skonvertovať video do avi súboru zároveň upraviť/ zrovnať horizont v GoPro studio.. a potom to video strihať XXX v programe... (?)
Ďakujem ti za ozaj múdre rady a nepôjdem cestou tou, že kúpim GoPro Hero 4 black tam budem mať pri 1080p 120 snímok oproti mojím 30 a tým pádom jello efekt už nebudem mať
tak som rozmýšľal a že dočasu budem natáčať pri tých 720p ... Ale kúpim nové vrtule a aj vyvažovačku vrtúľ.. Lebo tie vrtule vyvážené nemám.. Používam 9443.. Lebo keď všetky možnosti som vylúčil, teda používam biele "čuplíky" v nich štuple do uší, bez poisťovacích umelých "skrutiek", rozlíšenie 1080 medium režim.. a mám stále jello efekt, tak už zostávajú len tie vrtule vyvážiť... a síce ešte ten nd filter.. funguje to aj bez toho filtra? Motory uchytené o telo koptéry doťahujem, resp. kontrolujem či nie sú povolené...
- spýtam sa ešte takto, opotrebúvajú sa vrtule počas lietania? Resp, nejaké tie malé pády na lúku, ale nijako viditeľne nepoškodené vrtule...? Alebo strácajú časom "vyváženosť" ?
- spýtam sa ešte takto, opotrebúvajú sa vrtule počas lietania? Resp, nejaké tie malé pády na lúku, ale nijako viditeľne nepoškodené vrtule...? Alebo strácajú časom "vyváženosť" ?
Ahoj letecký filmaři,
chtel bych se s Vami podelit o jedno podzimni video plne barev porizene pred tydnem v Beskydech. Kouknete a posudte, jestli by jste nechteli byt hned v takove pohode
Hezky vecer, Petr
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sGiKr_gANKA[/youtube]
chtel bych se s Vami podelit o jedno podzimni video plne barev porizene pred tydnem v Beskydech. Kouknete a posudte, jestli by jste nechteli byt hned v takove pohode
Hezky vecer, Petr
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sGiKr_gANKA[/youtube]
FPVPhoto.cz - DJI 450, Tarot 2D, Go Pro 3+, iOSD, FPV Glasses, Graupner control
- JosefSvejk
Tak to je nádhera. Taky se mi líbí ta krásná typická skromná beskydská stavení. Jenom by mi tam asi ještě chybělo umělé moře
.
Malda78: I další pěkná videa na webu. U těch fotek se mi ani nechce věřit, že by byly foceny přes GoPro.
Jedna rada ........ .... změň datum v titulku aby tam byl rok 2013. To kdyby někdo vymákl, tak to budeš mít drahé
.
Ten vše zakazující létací-točící zákon platí až od 1.1.2014 .
Jedna rada ........
Kód: Vybrat vše
http://www.fpvphoto.cz/index.php/tag/rakousko/Ten vše zakazující létací-točící zákon platí až od 1.1.2014 .