koulinek píše:Můj "stožárek" s elektronikou na hexe sestává konkrétně ze silentbloku M3x8 http://quadframe.com/collections/sp/products/8x8damp + plastový distanční sloupek M3x15, "2.patro" odděluje plastový distanční sloupek M3x25, sloupky nakupuju v prodejnách s elektrosoučástkami, silentbloky pochází ze zahraničních e-shopů s coptérama.
Díky za info, toho Poláka znám, ale potřeboval bych právě delší, cca 25mm, na druhé patro - stejně jako to vyšlo podobně i tobě. Jedině dát ty 8mm a pak do nich natočit zbytek potřebné vzdálenosti pomocí plastové distance - no a teď mi to došlo, že píšeš to samé - našel jsem si tvoji foto na začátku vlákna a hned jsem si to potvrdil (nojono delší vedení ). Když vidím tvoji foto - jaké fpv tam máš? A kolik mW používáš? Předpokládám, že pracuješ na 5,8 GHz? Tady jsem vyhrabal docela slušný sortiment silentbloků, ale dostupnost je asi bídná a navíc dodávají ty malé jen po min. 50 ks. http://www.rubena.cz/default.asp?PgID=3 ... 0%28Gxh%29
Naposledy upravil(a) Henry1 dne čtv 29.11.2012 20:58, celkem upraveno 1 x.
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
Tak jsem se znova dotazoval na DJI support kdy bude opraveny firmware pro nové Futaba přijímače R6308SBT, R7008SB přes D.bus. Tož prej by mohl byt do vánoc a slibujou nějaké nové funkcionality.
koulinek píše:Tak jsem se znova dotazoval na DJI support kdy bude opraveny firmware pro nové Futaba přijímače R6308SBT, R7008SB přes D.bus. Tož prej by mohl byt do vánoc a slibujou nějaké nové funkcionality.
Tak to jsou dobré zprávy, zvláště kdy by se to sešlo s novou T14 A jinak ty jsi zkoušel nebo provozuješ s T8 řízení po sběrnici? Já zatím nemám žádné rádio, tak to ani nemám na čem testovat a tak vlastně ani zatím netuším v čem všem to bude užitečné .... jen tak matně
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
Jo tak to nevim zda-li se to Robbe podaří T14 expedovat, zatim teda počítám s horším a doufám v lepší. Já už T8 prodal, takže momentálně šoupu nohama a nelítám, a to byl tak krásnej podzim Na T8 sem to právě testoval s R6308SBT a nechodilo, pak sem dohledal na zahraničních fórech že je tam problem a obrátil se na support, a od toho září na tom pracují. Chtěl sem ušetřit pár kablíků a propojit to na D.bus jednim. Mohly by to byt hezké vánoce kdyby se sešly předobjednávky T14SG, GoPro 3 BE, a i ten firmware na NAZA
Prosím vás pochopil jsem dobře že signální piny na NAZA jednotce jsou ty spodní, když se na jednotku dívám zeshora? Nějak mě mate ten jejich nákres v návodu. Oni tam označují jako signální ty vrchní, ale na nálepce na jednotce mě to připadá obráceně. Jak je to prosím správně? Díky.
zskal píše:Prosím vás pochopil jsem dobře že signální piny na NAZA jednotce jsou ty spodní, když se na jednotku dívám zeshora? Nějak mě mate ten jejich nákres v návodu. Oni tam označují jako signální ty vrchní, ale na nálepce na jednotce mě to připadá obráceně. Jak je to prosím správně? Díky.
Když máš červenej potisk "nahoře" tak sou signální "spodní" lehce se dá zorientovat podle "výběžku" pro "futaba konektor" jak je správně znázorněno i na tom obrázku co přikládáš, tudíž kde je výběžek, patří signální vodič.
koulinek píše:Když máš červenej potisk "nahoře" tak sou signální "spodní" lehce se dá zorientovat podle "výběžku" pro "futaba konektor" jak je správně znázorněno i na tom obrázku co přikládáš, tudíž kde je výběžek, patří signální vodič.
Děkuju, já jsem nepochopil na tom obrázku že nad těmi piny jsou ty zářezy...no a navíc to nakreslili vzhůru nohama a to mě zmátlo...
koulinek píše:Jo tak to nevim zda-li se to Robbe podaří T14 expedovat, zatim teda počítám s horším a doufám v lepší. Já už T8 prodal, takže momentálně šoupu nohama a nelítám, a to byl tak krásnej podzim Na T8 sem to právě testoval s R6308SBT a nechodilo, pak sem dohledal na zahraničních fórech že je tam problem a obrátil se na support, a od toho září na tom pracují. Chtěl sem ušetřit pár kablíků a propojit to na D.bus jednim. Mohly by to byt hezké vánoce kdyby se sešly předobjednávky T14SG, GoPro 3 BE, a i ten firmware na NAZA
Tak to sis naplánoval pěkného ježíška No prý v Robe mají či měli 100ks na první dodávku a ta je už rozebraná... i když teda nerozumím tomu, proč tam mají dvě provedení jedno označené jako M1 a tváří se jako že je skladem - žeby to byly ty předobjednávky?
Henry1 píše:No prý v Robe mají či měli 100ks na první dodávku a ta je už rozebraná... i když teda nerozumím tomu, proč tam mají dvě provedení jedno označené jako M1 a tváří se jako že je skladem - žeby to byly ty předobjednávky?
Nevím proč se po T8 co dodávali jako "universal" zase vrací k dodávání podle mode, jako chápal bych pro US trh aby američani nemuseli vytahnout šroubovák a přehodit si mode sami, ale proč tak činí i Robbe netušim.
Konecne dorazil balik z GLB s mojim GPS upgradem.Zapojil jsem do jednotky nakalibroval a kupodivu maka to velmi dobre.Pozici drzi max v kruhu 1m,domu se vraci taky naprosto presne a dokonce funguje i funkce se kterou jsem se setkal u mikrokopter CAREFREE. Rekl bych,ze GPS funkce pracuji lepe nez prave u mikrokopteru.Uz jsem se mi totiz stalo,ze se kopter s jednotkou mikrokopter sam sebral a plul na jinou pozici nebo dokonce po prepnuti na RTH se prudce otocil a frcel na uplne jinou pozici nez jsem koptera zapinal.
Ahoj, konečně se mi podařilo doskládat quadcopter s Nazou a GPS. V asistentovi se zdá že všechno fachčí jak má. U mixů na Turnigy 9x (Er9x) jsem se trochu zapotil, ale dalo se to taky zvládnout i s ovládáním gimbalu na kameru. Ke zkušebnímu letu jsem se ale ještě vzhledem k počasí nedostal a tak to vidím prozatím aspoň na tělocvičnu. Chtěl bych vás ale poprosit, jestli byste mi někdo mohl popsat praktický postup při ladění zisků za letu. Já vím, že si nejdřív musím místo kamery na X1 a IOC, což mám na X2 přiřadit tyto kanály k dálkovému nastavení zisků....ale tady už moje chabá angličtina skončila. Nějak si neumím z návodů představit jak to ladění prakticky probíhá...Byl byste někdo tak hodný a trochu mi to objasnil. Předem moc děkuju.
Nenastavoval sem za letu, nechal sem si nakonfigurovaný gimbal a přepínání řežimů HL, CL. Vycházel jsem z defaultních hodnot 100, postupně jsem zvyšoval po cca 10 a testoval, až jsem se dopracoval pro mě optimálních hodnot (u stropu kdy začne oscilovat v konfigurované rovině poněkud ubrat 5-10)
koulinek píše:Nenastavoval sem za letu, nechal sem si nakonfigurovaný gimbal a přepínání řežimů HL, CL. Vycházel jsem z defaultních hodnot 100, postupně jsem zvyšoval po cca 10 a testoval, až jsem se dopracoval pro mě optimálních hodnot (u stropu kdy začne oscilovat v konfigurované rovině poněkud ubrat 5-10)
No já mám ty hodnoty asi na můj copter už od výroby dost vysoké (135,135,135,130,140,140), protože abych coptera dostal do visu, tak musím mírně tlačit pravý knipl (výškovku) k sobě, jinak se nakloní mírně čumákem dolů a rozletí se dopředu. Když jej zavisím, tak vidím mírné stranové oscilace (roll). Zdá se mi že za letu bych to mohl rychleji nastavit. Nakonfigurované ladění už mám na potenciometry na rádiu, ještě potřebuju čas a místo:-) Můžete mi někdo poradit které zisky mají vliv na to naklopení dopředu? To musím fakt dost držet aby mi copter neuletěl. Taky se mi zdá že má oproti multiwii trochu ostřejší reakce na kniply.
No tak já teda na své Naze pozoruju docela velký problém . Ve všech režimech má copter okamžitě po startu tendenci dost svižně letět dopředu. Tohle nejde ovlivnit žádnou změnou zisků. Zkoušel jsem to vytrimovat ale abych coptera v sunutí dopředu zcela zastavil, musel jsem tolik natrimovat, že s ním téměř nejsem schopen letět dozadu. Takže tudy cesta asi taky nepovede. Jediné co mě ještě napadá je problém v tom, že jednotku mám umístěnou asi 4cm před těžištěm. Myslíte že u tohoto rámu by to mohlo mít až tak zásadní vliv? Dokonce když se mi to sunutí dopředu podařilo vytrimovat a potom jsem vyměnil druhou baterii, tak se to chovalo jako před tím vytrimováním a mohl jsem začít znovu... Je tohle normální? Můžete mi někdo prosím poradit co ještě zkusit aby copter sám neletěl dopředu? Jinak když se mi podaří udržet coptera na uzdě aby neletěl vpřed, tak se mi zdá dost stabilní. Výšku drží bezvadně a nemá problém ani s driftem do stran.