honzaop píše:Přít se s tebou Jirko nechci, jelikož jsem nestudoval nějaký elektrický obor a vědomosti Ohmova zákona mě zatím nepolíbily....
Pokud regulátor přes BEC má dávat napětí do přijímače a přes signální pin se mu vrací nějaká sinusoida, tak nic nezkazím, když nezapojím plus a zem. Když bych měl zapojit zem, aby na zemi v regulátoru nebyla nenulová hodnota, tak pak budu muset zapojit i plus, aby i na plusu nebyla nenulová hodnota... Nemíchám silové a signální kabely, přes silové mi jde do reglu proud a přes signální mi tam jde signál.
Mám to tak na quadu i na hexakoptéře, kde tak mám všech šest reglů a desku přes UBEC a nemám s tím problém, pokud samozřejmě tazatel má obavy z toho, co jsi napsal ty, tak ať si to zapojí dle svého uvážení. Kolega, se kterým chodím lítat, má quadru a také jen signální piny a také nemá problém.
Takže tolik jen mé zkušenosti.
Snad se na mě pan Ohm nebude zlobit, že nejedu dle jeho teorií.
Asi nemá smysl do tebe v jednom příspěvku bušit vědomosti za X hodin střední školy. Pracuju jako návrhář HW ve firmě živící se leteckou technikou, elektronikou se zabývám s bídou posledních 35 let, ale když myslíš, že to tak máš správně, prosím.. Je to tvůj boj.