CRIUS AIO PRO V1.0

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: CRIUS AIO PRO V1.0

#286 Příspěvek od JirkaA »

honzaop píše:Přít se s tebou Jirko nechci, jelikož jsem nestudoval nějaký elektrický obor a vědomosti Ohmova zákona mě zatím nepolíbily... :).
Pokud regulátor přes BEC má dávat napětí do přijímače a přes signální pin se mu vrací nějaká sinusoida, tak nic nezkazím, když nezapojím plus a zem. Když bych měl zapojit zem, aby na zemi v regulátoru nebyla nenulová hodnota, tak pak budu muset zapojit i plus, aby i na plusu nebyla nenulová hodnota... Nemíchám silové a signální kabely, přes silové mi jde do reglu proud a přes signální mi tam jde signál.
Mám to tak na quadu i na hexakoptéře, kde tak mám všech šest reglů a desku přes UBEC a nemám s tím problém, pokud samozřejmě tazatel má obavy z toho, co jsi napsal ty, tak ať si to zapojí dle svého uvážení. Kolega, se kterým chodím lítat, má quadru a také jen signální piny a také nemá problém.
Takže tolik jen mé zkušenosti.
Snad se na mě pan Ohm nebude zlobit, že nejedu dle jeho teorií.

Asi nemá smysl do tebe v jednom příspěvku bušit vědomosti za X hodin střední školy. Pracuju jako návrhář HW ve firmě živící se leteckou technikou, elektronikou se zabývám s bídou posledních 35 let, ale když myslíš, že to tak máš správně, prosím.. Je to tvůj boj. ;)
OK2WY
honzaop

#287 Příspěvek od honzaop »

JirkaA píše:Asi nemá smysl do tebe v jednom příspěvku bušit vědomosti za X hodin střední školy. Pracuju jako návrhář HW ve firmě živící se leteckou technikou, elektronikou se zabývám s bídou posledních 35 let, ale když myslíš, že to tak máš správně, prosím.. Je to tvůj boj. ;)

Nebojuju, pouze to tak mám zapojeno :wink:
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od JirkaA »

honzaop píše:Nebojuju, pouze to tak mám zapojeno :wink:

OK, ale neraď to prosím jiným, protože to je špatně a někomu jinému to může dělat problémy.
OK2WY
honzaop

#289 Příspěvek od honzaop »

JirkaA píše:OK, ale neraď to prosím jiným, protože to je špatně a někomu jinému to může dělat problémy.

Tak pokud to tak je na třech koptérách, co já vím a navíc jsem to tak udělal dle toho, co jsem se dočetl na netu, když jsem se učil schémata zapojení, tak asi ten problém tak exaktní není, když tak nad tím přemýšlím...
Jak už jsem napsal, píšu to, co mám odzkoušeno a dodal jsem, že tazatel si z toho vezme asi sám dle svého názoru.
Pokud jsi návrhář HW s leteckou technikou a elektronikou se zabýváš 35let, tak musí dát tazatel za pravdu tobě. Já jsem jen zedník a řeším tu problém s gps na straně 19, ale to mi asi nedokážeš poradit.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Ackroyd
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od Ackroyd »

cucpo píše:Dobry den, dalsia zaciatocnicka otazka. Mama Crius AIOP V2 z rctimer kde je popisovany problem z úbytkom 0,5V na diode a doporucuju ju vyradit. Tat dioda by mala chranit proti problémom ked ma pripojenu bateriu aj USB. Ako to robite ked uz mat aj prijimac, GPS, MinimOSD a ine srandy zavesne na dosku a napajane asi z baterie. Ako potom dosku pripojite k PC /asi cez Bluetooth to je OK/ ale co ked nieje mozne cez BT modul?? je mozne to zivit z baterie z UBEC a aj pripojit cez USB k pocitacu ?? A este jedna otazka pani odkial stahujete ti modifikovane verize multiwii ? alebo tam len vkladate zmenene casti kodu ?

mam crius v1.1 a nema problem ked mam zapojenu dosku cez ubec a zaroven aj s usb
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od cucpo »

Ackroyd píše:Dobry den, dalsia zaciatocnicka otazka. Mama Crius AIOP V2 z rctimer kde je popisovany problem z úbytkom 0,5V na diode a doporucuju ju vyradit. Tat dioda by mala chranit proti problémom ked ma pripojenu bateriu aj USB. Ako to robite ked uz mat aj prijimac, GPS, MinimOSD a ine srandy zavesne na dosku a napajane asi z baterie. Ako potom dosku pripojite k PC /asi cez Bluetooth to je OK/ ale co ked nieje mozne cez BT modul?? je mozne to zivit z baterie z UBEC a aj pripojit cez USB k pocitacu ?? A este jedna otazka pani odkial stahujete ti modifikovane verize multiwii ? alebo tam len vkladate zmenene casti kodu ?

mam crius v1.1 a nema problem ked mam zapojenu dosku cez ubec a zaroven aj s usb

Aha dakujem pani za info bal som sa to zapojit aj z baterie aj z USB, inak ked to mam len cez usb uzivi to aj gps aj bluetooth len zatial som nerielsil nic s tou diodou skusim teda zohant BEC na 6V
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
OK2BUH

#292 Příspěvek od OK2BUH »

Uživí to bez problémů. Deska + přijímač + GPS bere asi 150 mA, USB musí utáhnout 500 mA.
Ta dioda se zkratuje protože je na ní úbytek 0,5V a někomu ta deska při 4,5V už blbne. Mě to jde dobře, tak jsem to zatím nechal tak.
edit: tak jsem to změřil, před diodou 5,0V, za diodou 4,73V. Asi je to schottky dioda.
krtek2k

#293 Příspěvek od krtek2k »

Jirko , takže teda takovej obyčejněj regl v koptéře má oddělenou zem od baterky vs. servo kabel? Opravdu? Není tam zem jen jedna?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
honzaop

#294 Příspěvek od honzaop »

honzaop píše:Zdravím všechny.
a koupil jsem tuto gps
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=31135
Zapojení mám Tx na desce do Rx na gps a a Rx na desce do Tx na gps, také dle návodu, ikdyž mi to připadá divné.
Po zapojení mi gps svítí červeně, a po chvilce sem tam poblikne, stále červeně. Dioda B žlutá na AIO po chvilkách začne blikat 4x což by mělo značit, že gps chytil 9 satelitů, 5 + počet bliknutí. Ale v tom případě by dioda na gps měla svítit zeleně, v čem je problém? Satelity mi deska indikuje, ale jinak to nešlape?
GPS Hold mi také nefunguje, ani když to zkouším přepnout v GUI na AUX kanále, nerozsvítí se mi to zeleně, že je to aktivní.
Díky za radu.
Honza

Vyřešeno. Pro ty, kdo by řešil podobný problém s tímto gps modulem NEO-6M, tak je tam pouze dioda červené barvy, kdy pokud svítí, znamená to, že vyhledává satelity. Jakmile začne blikat, znamená to FIX a gps šlape skvěle. Drží pozici cca ve čtverci 3x3m i za větru a pěkně zvládá i RTH. Zapojení musí být do kříže s FC. Rx do Tx a Tx do Rx.
V GUI se to nezobrazí, pokud nemá gps satelity, což jsem zkoušel zatím doma, kde jsem satelity nechytil, takže tak. Venku chytí 6-10sat kolem 10 sec.
honzaop

#295 Příspěvek od honzaop »

Zdravím.
Po vyzkoušení Multiwii, kdy to šlape vše krásně, jsem se rozhodl zkusit firmware megapirate.
Do desky se to nahraje ok, přes usb to i ukazuje v počátečním nastavení-wizardu v Mission planer, ale pak vždy skončím na v pravém horním rohu připojení a stále to háže hlášku - connection Mavlink, kdy se to nespojí, vyprší čas a desku nijak nevidím, ani nemůžu editovat v planneru.
USB ovladače ok, nastavený com port také ok, ale desku nevidím.
Poradí někdo, co dělám špatně, nebo kde může být zakopaný pes?
V GUI v Multiwii vše šlape krásně, jen kvůli sonaru chci zkusit megapirate...
Díky Honza
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od cucpo »

Pani pls nejak som sa zamotal v GPS. Doska Crius V2, GPS NEO-6 V3.0, v GUI vidim 4 satelity, mapa v GUI ukazuje polohu realne ale ked zapnem GPS Hold, alebo GPS home tak v GUI sa mi to nezapne ale na prepinacoch v GUI to vidim ze prepinace prepnu. V logu z GPS mam tieto udaje:
18,0421289,48,8778194,439
18,0421276,48,8778189,439
18,0421249,48,8778183,439
ked to dam do google maps 48.8778194 18.0421289 tak to zobrazi spravne. Je to spravne v tom logu pochopi to multiwii alebo mam nieco blbo protokol mam UBLOX.
V config_h mam toto:
#define GPS_SERIAL 2 // should be 2 for flyduino v2. It's the serial port number on arduino MEGA
#define GPS_BAUD 38400
#define UBLOX

Blbol som aj s tym SW Ucenter pre spravu GPS, mozno tam mam nieco blbo nastavil, pre megapiraten som nasiel nejaky defaultny setting, je nieco take aj pre multiwii alebo mam resetnut cely ten GPS modul ??

Alebo cele zle a nieco som zas nepochopil :roll: hadam niekto helfne
Sofin

#297 Příspěvek od Sofin »

cucpo píše:Pani pls nejak som sa zamotal v GPS. Doska Crius V2, GPS NEO-6 V3.0, v GUI vidim 4 satelity, mapa v GUI ukazuje polohu realne ale ked zapnem GPS Hold, alebo GPS home tak v GUI sa mi to nezapne ale na prepinacoch v GUI to vidim ze prepinace prepnu. V logu z GPS mam tieto udaje:

Jestli se nepletu, tak pro aktivaci těchto funkcí musí být dostupných minimálně 5 satelitů.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od cucpo »

Sofin píše:Pani pls nejak som sa zamotal v GPS. Doska Crius V2, GPS NEO-6 V3.0, v GUI vidim 4 satelity, mapa v GUI ukazuje polohu realne ale ked zapnem GPS Hold, alebo GPS home tak v GUI sa mi to nezapne ale na prepinacoch v GUI to vidim ze prepinace prepnu. V logu z GPS mam tieto udaje:

Jestli se nepletu, tak pro aktivaci těchto funkcí musí být dostupných minimálně 5 satelitů.

Aha dik to by to vysvetlovalo ale bud mam nieco blbo v tom GPS alebo mam blbu poziciu ale viac ako 4 satelity som nechytil
Sofin

#299 Příspěvek od Sofin »

cucpo píše:
Aha dik to by to vysvetlovalo ale bud mam nieco blbo v tom GPS alebo mam blbu poziciu ale viac ako 4 satelity som nechytil

A zkoušel jsi to doma nebo venku? já v místnosti taky chytím maximálně čtyři, většinou žádný :-)
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od cucpo »

Sofin píše:

A zkoušel jsi to doma nebo venku? já v místnosti taky chytím maximálně čtyři, většinou žádný :-)

doma nechytim nic skusal som na balkone este preverim kolko satelitov chti mobil ale mal som to uplne na kraji balkona, pokial to bezne chyta viac ako 4 satelity skor by som to videl ze som rozhasil konfiguraciu toho GPS modulu :oops:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“