DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#286 Příspěvek od Marek_Km »

Ten manual mód je hodně ostrý, tak bacha. A 10 palcové vrtule teda pochybuju, že použiješ na Phantoma. Rozteč motorů, pokud se nepletu, je 250 mm a 10 palců je 254 mm. Jedině, že bys ty konce ubrousil... Pokud se to povede, pak sem hoď letový čas.
gardenroute

#287 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:Jakou verzi máš na mysli? Tu 3.12? Ve vedlejším vláknu a hlavně na rcgroups se řeší průšvihy kolem zničehonic vybočení a neřiditelnosti NĚKTERÝCH kopterů s NAZA jednotkou.
Zustal bych v klidu (doufam :) ), tady to je o Phantomech, u tech je 3.12 jednoznacny prinos, a neni zatim dokumentovan popisovany problem se ztratou ovladani prave u Phantoma. Evidentne to je kombinaci 3.12 s konkretnim HW u jinych NAZA jednotek... Jen doufam, ze se moc nerouham :wink:
salamander píše:Je to tá 3.12- ka. Lietam v GPS Ati a nedriftuje ako zo starou , krásne sa drží na jednom mieste.Teraz mi došli Graupnerky10/5 od p. Vasilka ,prevŕtam ich a uvidím aké budú oproti setovkám.
Na tretiu polohu ATI som dal manuál mód , ale si ešte netrúfnem lietať v ňom možno neskôr .
Graupnerky od p. Vasilka jsem odlozil jiz pred nejakou dobou, nakonec me neprisly jako uplne vhodna nahrada za mekke plastove setovky, i kdyz kolem nich je hezka legenda. Jsou tvrde, pevne, maji dost jiny profil a mozna ze na jinych kopterach jsou vyborne, ale u Phantoma jsem zaregistroval ztratu svisleho vytahu a mozna pomalejsi reakce, mozna by to slo resit zmenou nastaveni jednotlivych Gains, ale tak pokrocily nejsem.
Manual mod - to je oodvaha 8O , ja tam mam radeji nyni RTH, zvlaste po tech popisovanych potizich. Je to jen preci trochu lepsi varianta, nez primo vypinat Tx.

Apropo Marek_Km, jak jsi spokojen s nasimi novymi carbon vrtulemi ? Zatim jsem s nimi letal jen jednou a to ve velkem vetru, ale zda se me, ze ptaak lepe reaguje a rychleji stoupa. Mas stejny zaver ?
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 02.07.2013 11:44, celkem upraveno 2 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#288 Příspěvek od Marek_Km »

Spokojen jsem, ale nějak velký rozdíl oproti setovkám jsem nepozoroval. Tvrdíval jsem, že ty Graupnerky 8x5 měly lepší záběr, ale to mohlo být tím o malinko větším stoupáním. Tyto pevné jsou dobré a koupě nelituju. Právě že od doby, co jsem je koupil, prakticky nefoukalo, takže v tomto porovnat zatím nemůžu...
gardenroute

#289 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:Graupnerky10/5 ...prevŕtam ich a uvidím aké budú oproti setovkám
Bez dalsich uprav (orez) se Ti budou na Phantomovi potkavat, jsou moc dlouhe, uz pri pouziti 9" je obvykle nutne je podlozit nejakymi podlozkami, nebot brnkaji o horni kryt ptaaka... Ale take me zajimaji letove vysledky, o tech 9kach stale premyslim, zvlaste pote, co stale narusta hmotnost letadla, nyni me ze Statu dorazil OSD Ghost (a pak jeste gimbal), a to bude dalsi prirustek
tomi79rv

#290 Příspěvek od tomi79rv »

teraz som sa vrátil z lietania, keby som nemal GoPro a FPV systém, tak isto zapínam fail-safe mód :? zatiaľ tak lietam, že nechcem ho strácať z priameho dohľadu, ale teraz sa mi to aj 2x podarilo. našťastie som mal monitor a videl kde asi môže byť... modlil som sa len, aby mi nevypadol signál FPV :wink:
ja som spokojný s firmware 3.12, zatiaľ nemal som s ním problém.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
gardenroute

OSD pro Phantoma - FBOSD Ghost

#291 Příspěvek od gardenroute »

To mam take za sebou :( , je to uplne jina perspektiva pohledu a clovek se snadno ztrati, zvlaste v mene znamem a clenitem terenu (lesy, stromy apod.) Bylo me tehdy hodne horko, hodne zpocena zada....

Chce to OSD, ktere me ukaze vzdalenost a smer k "Home" pozici, plus radu dalsich udaju, jako je stav umely horizont, baterii, vyska atd...

Uz mam takovy strojek na stole, je to FBOSD Ghost (specialni verze pro ptaaka), umi i zapis telemetrie na SD kartu pro pozdejsi vyhodnoceni letu (Black Box), a GPS si bere z vestav. GPS Phantoma, dalsi info z NAZY a pouziva znamy modul z projektu minimOSD.
Je to trochu narocnejsi na zastavbu, takez budu asi cekat jeste na gimbal a udelam to naraz.

Video VIMEO s demonstraci FBOSD Ghost 1
Video VIMEO s demonstraci FBOSD Ghost 2
tomi79rv

#292 Příspěvek od tomi79rv »

ja budem rád, ak už bude v predaji zenmuse a ten si ešte zaobstarám na Phantoma. i tak čím viac ho zaťažujem, tým menej časovo mi to lieta :) hlavne to ide strašne do peňazí, všetky tie srandy na neho... určite ale je to skvelá vec, vidieť plus tie údaje
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
salamander

#293 Příspěvek od salamander »

Tie vrtule od Vasilka sú 8/5, dáko som to poplietol.
Dneska som s nimi lietal , čo na to povedať... pri klesaní to ide stabilnejšie nerozhúpe sa ako pri setovkách , ale , mám dojem že nemajú taký záber , pri pridaní plynu pomalšie zabrali a trochu som ťukol o zem, asi to chcelo skôr pridať . Našťastie to odniesla iba jedna uhlíková tyčka na podvozku .
Ešte sa pokúsim odskúšať tie uhlíkové s Telinku a uvidím .
Firmwar 3.12 je fakt dobrý , zavesím to 1.5m nad zemou a môžem ísť na kávu. Odskúšal som aj návrat domov a sadol na to miesto odkiaľ vzlietol .
Naposledy upravil(a) salamander dne čtv 04.07.2013 20:53, celkem upraveno 1 x.
Marek_Km

#294 Příspěvek od Marek_Km »

Tak a asi končím v klubu. Phantom mi uletěl. Beze srandy. Odletěl jsem 2 baterky. Dám třetí, ale v tom vedru jsem si řekl, že chvilku budu pilotovat v autě, pěkně ve stínu. Zalezu do auta, odstartuju, chvilku kroužím a pak odletím kus dál a zničehonic vidím, že pták nereaguje na kniply. Nic, v pohodě. V klidu vysedám z auta a těžký šok. Phantoma nikde nevidím. První mě napadlo, sedl na zem (?) nebo sebou škrábl pod úhlem do země, jak jsem četl o těch problémech s Nazou.
Chvilku v šoku čekám, pak běžím kukuřicí k místům, kde jsem ho viděl naposled. Kniply zkouším odarmovávat a přidávat plyn, ale nic. Pak volám kamarádovi, který má quadru s FPV a bydlí shodou okolností pár set metrů od toho místa. Naštěstí byl doma, tak sbalil krámy a přijel. Vylítal 4 baterky, na podomácku vyrobené helmě s monitorem má obraz malinko horší, než byl záznam na kartě, tak tu mi dal a já doma ta videa prozkoumal. Samozřejmě nic. Tak jsem mu ji pak jel vrátit a říkal, že dopoledne můžeme zkusit pokračovat. Nedávám tomu žádné naděje. Pár faktů. GPS režim jsem použil jen jednou u 1. baterky, když jsem to nechal chvilku viset ve vzduchu a hledal jsem mobil. Pak už jsem používal jen Atti a v 2. baterce i párkrát manual kvůli saltům, pak jen Atti. Třetí jsem řídil jen z auta na Atti. Při výměnách jsem vždy dal baterku a použitou jsem v klidu dával do plechové krabičky do auta a protože jsem nespěchal, tak na 100% nevím, jestli u té 3. baterky proběhl ten proces a jestli to 20krát zablikalo zeleně. Fakt nevím. Blikalo to normálně oranžově - jako normálně v Atti. Fakt si nedokážu vybavit, kterým směrem to zmizelo. Jak jsem psal, po zjištění, že to neřídím, jsem v klídku vysedal z auta a očekával Fail Self v provozu. Prostě šok. Ještě se mě kamarád ptal, kde jsem posledně lítal. Bylo to v sobotu na Dětském dnu a pak ten samý den u tchánů. Tam jsem volal, jestli se náhodou za zahradou ten můj pták nevyskytuje. Byla to sice blbost, ale i tak. Z místa kde jsem lítal dnes, je to na to místo vzdušnou čarou 10,1 km, ale je to místy členitý terén a i kdyby to ta baterka dala (měla v době úletu tak možná 1-2 vylítané), tak by to stejně do něčeho drblo.
Jak říkám, poslední šanci (v případě dobrého počasí) to dostane zítra, jinak konec. Balím to. Jsem fakt vytočený. Manželka nechápala. Kdybych jí prý tvrdil, že jsem to rozbil, nebo to zahučelo to té vodní nádrže pár set metrů opodál, tak by to pochopila, ale toto? NECHÁPU TO. Viděl jsem kdysi na YT onboard z Phantoma, že při RTH sedl jinam, než měl, ale o kolik, to si nepamatuju, ale nějak to asi našli, když to video bylo. Doteď prostě nevěřím, co se mi stalo...
salamander

#295 Příspěvek od salamander »

Tak to je škoda že to takto dopadlo.
To budeme mať o jedného debatéra menej ? Trochu ma to štve, ako keby to bol môj stroj.
Keď nieje éro niet o debatovať...
Ja zatiaľ lietam v GPS ATI ale občas ho púšťam dosť ďaleko od seba , teraz začínam mať obavu aby som nedopadol tak isto.
Marek_Km

#296 Příspěvek od Marek_Km »

Asi to byla moje chyba a zbytečný risk. Nicméně nechápu. Buď to musí být někde na zemi v dosahu vysílačky, nebo se stala chyba a fakt to vzalo roha. V životě jsem přišel o dost peněz a tohle se s tím nedá srovnat, ale i tak to zamrzí, protože jsem si na to zvyknul. Samozřejmě zvažuju, že s tím úplně skončím.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od zskal »

No chlape, já s tebou cítím...tohle pořádně na**re... Mě se tohle dost podobně stalo na jaře (někde jsem to tu i popsal včetně odkazu na video ). Tehdy jsem poprvé letěl "na brýle" a po pár metrech jsem ztratil obraz. Stáhl jsem brýle a coptera jsem prostě neviděl. Ručně jsem zapnul RTH a ani ťuk. Našel jsem ho až na druhý den 3km od místa startu jen díky analýze téměř nečitelného záznamu z OSD, kdy jsem si vypsal sem tam viditelné souřadnice a potom na mapě vytýčil předpokládaný směr letu. Do rána pršelo a museli jsme hledat ve strašném oranisku. Měl jsem tehdy na každé botě 10 kg bahna...hrůza! Ale vyplatilo se.....našli jsme ho a vůbec nic mu nebylo. Jen si sedl kousek dál. Musel jsem jen všechno vysušit. Takže nevzdávej to a pořádně zapřemýšlej nad směrem kam mohl letět....vítr a pod. Předpokládám, že záznam z letu nemáš. Jinak od té doby lítám už jen s GPS trackerem. Ta váha navíc se vyplatí....moc doporučuju!
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
off
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od off »

zskal píše:Jinak od té doby lítám už jen s GPS trackerem. Ta váha navíc se vyplatí....moc doporučuju!

Jakej používáš?
off
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od off »

Nemáte někdo FPV sadu od TELINKu? Dneska jsme ji dostal a mám trochu problém se zapojením:

1. U PŘIJÍMAČE je kabel pro propojení s monitorem (jack >> 3x CINCH). Akorát ty CINCHE jsou "samice" - a na monitoru samozřejmě taky. Takže to jaksi nejde dohromady. Je to blbej kabel, nebo to má nějaký hlubší smysl?

2. U VYSÍLAČE je buď univerzální kabel na propojení se zdrojem signálu, ale ten má na straně "kamery" jen 5 volnejch fousů (bez konektoru) + je tam přidaný kabel, který má na jedné straně vstup do vysílače, a na druhé straně USB konektor. Nevíte, jestli je na USB konektoru u
GOPRO2 online videosignál?
Marek_Km

#300 Příspěvek od Marek_Km »

Tak měl jsi v ruce aspoň něco, ale já vůbec přesný směr. Jen vím, že to nešlo řídit, tak jsem v klidu vystoupil a během těch pár sekund jsem ho prostě neviděl. Jak jsem psal, pokud bude přát počasí a kámoš s FPV koptérou bude mít čas, tak mi pomůže. Ale hledat naslepo ztracenou koptéru, která zmizela s dost nabitou baterkou, asi to nemá moc smysl. To mohlo že těch minimálně 5 minut, co by to švihalo na max uletět pěkných pár kilometrů. Škoda, nevěděl jsem, že se takový případ Tobě stal. Myslel jsem, že je to spolehlivé... Jinak bych tam ten tracker vozil. A adresu, a nebo aspoň telefon. Už nepočítám s tím, že ho najdu. Stanou se horší věci.
P.S. Jinak ten kamarád má na té své FPV obyčejnou KK 2.0 a na ní má nastaveno jak fail safe - visení na místě, co bohužel NAZA v nabídce nemá...
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“