FPV_dotazy
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Re: FPV_dotazy
Tak to uz nechapu... Psal Cita o 2 antenach na RX s odlisne nastavenou polohou - coz chapu protoze pri manevrovani se mni poloha anten TX RX vuci sobe. takze 2 TX natocene o 90 stupnu vuci sobe budou fungovat ze tam kde 1 je v nule, tak 2 ma plny signal a naopak. Ja mam jen 1 vstup na antenu a nehce se mi za dalsich 30-40 usd kupovat dalsi RX.
Nekde tu psali, ze nejlepe zavesena antena pod kvadrou - to chapu, ale kridlo manevruje jinak, takze me napadlo pouzit pordlouzeni a ten set.
A tu pises neco o 2 AV vystupech. Oba funguji zcela stejne a bez problemu. Prusvih mam se ztratou signalu nebo spise jeho kvality pokud se dostanu za "kritickou mez" a tu sem chtel "posunout" vymenou za lepsi anteny.
Nekde tu psali, ze nejlepe zavesena antena pod kvadrou - to chapu, ale kridlo manevruje jinak, takze me napadlo pouzit pordlouzeni a ten set.
A tu pises neco o 2 AV vystupech. Oba funguji zcela stejne a bez problemu. Prusvih mam se ztratou signalu nebo spise jeho kvality pokud se dostanu za "kritickou mez" a tu sem chtel "posunout" vymenou za lepsi anteny.
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html
master_raa píše:Tak to uz nechapu... Psal Cita o 2 antenach na RX s odlisne nastavenou polohou - coz chapu protoze pri manevrovani se mni poloha anten TX RX vuci sobe. takze 2 TX natocene o 90 stupnu vuci sobe budou fungovat ze tam kde 1 je v nule, tak 2 ma plny signal a naopak. Ja mam jen 1 vstup na antenu a nehce se mi za dalsich 30-40 usd kupovat dalsi RX.
Tady se nám pomotaly dvě témata do sebe. Oni ještě řeší video konektor na přijímači a my zase antény. Konektor neřeš, ten máš v pořádku. Pokud nechceš kupovat nový přijímač, tak je potřeba investovat do antén a určitě kruhovou anténu umístit dolu pod křídlo. Kvalitní antény určitě pomůžou ale jsou zase dražší a tak je otázka jestli investovat do antén nebo do nového přijímače. Dobře hodnocené antény jsou třeba tyhle ale už je to za cenu nového přijímače. http://www.banggood.com/Fatshark-Immers ... 56810.html
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Mno tusil jsem ze se po motalo, ale to neni duvod me hned sprdnout ze se mam vykaslat na antenu a resit vystupy
Dival jsme se na konektory a mam oba SMA, bohuzel hodne se prodava SMA-RP coz nema pindika a je mi na nic. Mrkni se mi prosim na ty kvedlacky - beru ze na pokus to neni az takova palka. Antenu pod kridlo nedam jinak nez pomoci prodlouzeni. Vzhledme k otmu ze tam ma stejne LCD tak od toho necekam super zazraky ale ten origo pigtail mi moc ucinny neprijde. Neco podoneho jsme resil na domaci WiFi a ty male ocsaky se okamzie menily za podstatne vetsi, jinak to bylo zcela o nicem.
Dival jsme se na konektory a mam oba SMA, bohuzel hodne se prodava SMA-RP coz nema pindika a je mi na nic. Mrkni se mi prosim na ty kvedlacky - beru ze na pokus to neni az takova palka. Antenu pod kridlo nedam jinak nez pomoci prodlouzeni. Vzhledme k otmu ze tam ma stejne LCD tak od toho necekam super zazraky ale ten origo pigtail mi moc ucinny neprijde. Neco podoneho jsme resil na domaci WiFi a ty male ocsaky se okamzie menily za podstatne vetsi, jinak to bylo zcela o nicem.
Taranis X9D Plus
master_raa píše:Mno tusil jsem ze se po motalo, ale to neni duvod me hned sprdnout ze se mam vykaslat na antenu a resit vystupy![]()
Já tě nesprd, jenom píšu, že jsem všechno tohle zkoušel taky. Koupil jsem antény asi za 700 Kč a samozřejmě, že se to zlepšilo ale výpadky tam pořád byly. Laboroval jsem až jsem se pak naštval, koupil jsem silnější vysílač 600mW a monitor s diverzním přijímačem a musím říct že se to nedá srovnat. Na obrazovce je vše perfektně vidět i když svítí slunce a výpadky tam nejsou jenom to maximálně někdy na delší vzdálenost tak na půl sekundy zašumí. A to jsem tam vlastně ani nedal ty lepší antény, nechal jsem tam jen ty tyče co u toho byly.
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
cita21, ty ne, ale seba jo..
Taranis X9D Plus
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ja tam mam 200 podle pairu. Samozrejme ze 600 je jine kafe, akorat vhledem k povolenym limitum sem prave moc nechodil na takove hodnoty, ikdyz filosofie, kdyz uz, tak poradne taky ma sve kouzlo.
Mno prvni prubnu anteny, pak zacnu resit prijimac. Kazdopadne dik za nazor.
Mno prvni prubnu anteny, pak zacnu resit prijimac. Kazdopadne dik za nazor.
Taranis X9D Plus
master_raa píše:cita21, ty ne, ale seba jo..
Já jsem ale na tvé příspěvky vůbec neodpovídal.
Ale na dlouhý dosah je nejdůležitější aby obě antény ladily na stejné frekvenci,a největší přínos je na příjimací anténě,jestli je vysílač 200 nebo 600 není to nejdůležitější,já mám Boscam FPV 5.8G 200mW a anténu s citlivostí 14,0 dBi a lítám 4km bez zrníčka,dál se nedostanu protože Graupner má dosah ty 4km a na zkušební letadlo nebudu instalovat EzUHF abych zjistil max.dosah.
Naposledy upravil(a) Seba dne úte 01.03.2016 14:48, celkem upraveno 1 x.
Stejně 200mW také už o dost překračuje limit, těch povolených 25mW je hrozně málo. Taky na to časem přijdeš.
Ale na dlouhý dosah je nejdůležitější aby obě antény ladily na stejné frekvenci,a největší přínos je na příjimací anténě,jestli je vysílač 200 nebo 600 není to nejdůležitější,já mám Boscam FPV 5.8G 200mW a anténu s citlivostí 14,0 dBi a lítám 4km bez zrníčka,dál se nedostanu protože Graupner má dosah ty 4km a na zkušební letadlo nebudu instalovat EzUHF abych zjistil max.dosah.
Mám taky anténu se ziskem 14 dBi, používal jsem ji u 200 mW vysílače ale jak jsem tam dal 600 mW tak jsem ji ještě nepoužil, protože mi na ty původní ještě ani jednou nevypad obraz, létám tak do tří km.
- JosefSvejk
Seba píše:
...já mám Boscam FPV 5.8G 200mW a anténu s citlivostí 14,0 dBi a lítám 4km bez zrníčka,dál se nedostanu protože Graupner má dosah ty 4km a na zkušební letadlo nebudu instalovat EzUHF abych zjistil max.dosah.
A to máš bez trackeru? 14 dBi anténa musí být hodně směrová. Nevylétáváš ze signálu? Jakou anténu máš na modelu?
Ano mám ji na trackeru,ale má celkem široký úhel,samozřejmně je už potom menší zisk,ale dá se to použít na létání jedním směrem před sebe,když jsem neměl ještě tracker tak jsem to tak používal,tady je video,už jsem ho tu ale dával do sekce přílimače Graupner,tak mi nenadávejte, že je tu dvakrát.
https://www.youtube.com/watch?v=UWCpAIX_LZw
Nevím to už přesně jak je to s nárustem zisku u vysílače,ale rozdíl mezi 200 a 600 je 1,5 krát maximálně dvakrát už jsem to zapomněl,ale někde to tu je přesně napsáno.
https://www.youtube.com/watch?v=UWCpAIX_LZw
Nevím to už přesně jak je to s nárustem zisku u vysílače,ale rozdíl mezi 200 a 600 je 1,5 krát maximálně dvakrát už jsem to zapomněl,ale někde to tu je přesně napsáno.
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Hmm mate nejaky odkaz na trackery ktere pouzivate, celkem me to zaujalo.
Taranis X9D Plus
Já měl 200mW vysílač od jednoho výrobce a přijímač od druhého, i když kanály souhlasily nebylo to úplně ono. Občas to vypadlo a musel jsem to celé vypnout a zapnout aby to zase fungovalo. Mám teď vše od Boscama včetně monitoru a je to znát, že to spolu perfektně šlape. Samozřejmě, že 600mW nemá 3x větší dosah.
master_raa píše:Hmm mate nejaky odkaz na trackery ktere pouzivate, celkem me to zaujalo.
S tím trackerem je to docela složité, protože se musíš rozhodnout na co to máš a hlavně jakou jednotku RTH v modelu budeš používat,od toho se to odvíjí,nic není univerzální,musíš pak mít různé převodníky ,které posílají po kanále zvuku, nebo obrazu kódovanou polohu modelu. Každá firma to má jinak a to je ten průser, že to není kompaktibilní.
A ještě jeden poznatek,strašně záleží podle daného vysílače na kterém kanále vysíláš,někdy je rozdíl v sousedním kanále i 70%,na trubce je konkrétních měření plno.
- master_raa
- Kontaktovat uživatele:
Dik za info. Puvodne jsi me navnadil, ale to je zase bych rekl slozite jak autobus a hlavne dalsi balik investic. Ja jsem FPV zacal jen proto, ze jsem mel mobiuse a chtel sjem vedet co natacim / fotim - lepis zamereni. Velke investice se mi do toho moc davat nechteji vzhledem k povolenemu limitu, co jste tu zminovali a bande uredniku CR, co by to mohli zacit hlidat. Prece jen v zajmu protiteroristickych opatreni je treba vic vybrat na pokutach. Az na to prijdou, tak to bude jak v doprave.
Taranis X9D Plus