Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pixel1

Re: Mini H FPV quad 250

#2866 Příspěvek od pixel1 »

nuku píše:ja mam taky spf3 ale s frsky takze signal z prijimace jde jen po jednom dratu (ppm sumh).
nepodarilo se mi uchodit channel forwarding, ale pomoci servo tilt se mi povedlo na fyzicky vystup 7 a 8 (servo 0 a 1) poslat kterykoliv ze vstupnich kanalu.
pokud nekdo vi jak funguje channel forwarding jsem jedno ucho.

Ok díky. Pomohlo to:)
Ing.Robinsson

#2867 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Zeptám se vyhovuje vám armování pomocí plynu ? Mám naze32 f3 a je tam strasně krátký interval. Takže dneska asi druhý let nově postaveného copteru a asi ve 40metrech když jsem zahájil klesání tak jsem se chtěl zřejmě ještě otočit k sobě a tím sem disarmoval motory. Copter padal k zemi snazil jsem se znovu armovat, ale bezvysledně. Což jsem následně ověřil, že to bylo zbytečné, protože copter musí být v klidu aby dokázal armovat. No rána do země slušná. Ale škody celkem minimální. Docela mě překvapil pád, i když baterka byla na horním platu tak celý pád letěl bez jakéhokoliv salta a spadnul přesně na placku do země.

Dá se v cleanflight nějak prodloužit arm/disarm interval ? O režimu Arm mode vím a zatím ho budu používat dokud nepřijdu na to jak prodloužit interval
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#2868 Příspěvek od Blurcak »

No jestli mas na mysli motor stop, tak by melo, ale odpocet jede nejak divne.
Jinak mam Disarm/arm/Arm-airmode na 3 pol vypinaci a mam aktivovany motor stop (pri armu na prepinaci nejede, jen pipa)
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Kenny

#2869 Příspěvek od Kenny »

Ing.Robinsson píše:Zeptám se vyhovuje vám armování pomocí plynu ? Mám naze32 f3 a je tam strasně krátký interval. Takže dneska asi druhý let nově postaveného copteru a asi ve 40metrech když jsem zahájil klesání tak jsem se chtěl zřejmě ještě otočit k sobě a tím sem disarmoval motory. Copter padal k zemi snazil jsem se znovu armovat, ale bezvysledně. Což jsem následně ověřil, že to bylo zbytečné, protože copter musí být v klidu aby dokázal armovat. No rána do země slušná. Ale škody celkem minimální. Docela mě překvapil pád, i když baterka byla na horním platu tak celý pád letěl bez jakéhokoliv salta a spadnul přesně na placku do země.

Dá se v cleanflight nějak prodloužit arm/disarm interval ? O režimu Arm mode vím a zatím ho budu používat dokud nepřijdu na to jak prodloužit interval

Silně doporučuju používat na armování separátní kanál - je to nejbezpečnější. Ideálně třípolohový přepínač s aktivní polohou uprostřed.
tomashr

#2870 Příspěvek od tomashr »

Asi tak, problém s disarm plynem či kombinací plyn-yaw je kromě bezpečnosti také v tom, že pokud zahučíš do země, tak sebou běžně motory ještě chvíli škubou než to stačíš vypnout a hrozí shoření. Při Arm na spínači se jen cvakne a je klid...
pixel1

#2871 Příspěvek od pixel1 »

Tak zkouším první lety s novým strojem setup:
SPracingF3
Motory emax MT2204-2300kv
Regulátory Emax BLHeli 12A
Rám ZMR250

a mam tu jeden problém:
Zatím lítám v módu Horizon a Angle a koptera mi rychlé kmitá, zkouším ladit Pidy, ale tápu. Snížil jsem hodnotu P z 90 na 20 v LEVEL a dost to pomohlo, ale stále to neni ono. Pak jsem zkoušel snížit D ale bez výsledku.
Je nějaká rada? Nastavují hodnoty ve správných místech?[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161012/7794c5c69ff907223ea4592ecfea1fbb.jpg[/img]
tomashr

#2872 Příspěvek od tomashr »

Zkus ořezat filtry, z defaultních 100Hz na 50Hz. SP3 desky jsou občas až moc rychlé a když se sejde pár věcí, tak je výsledkem klepání, něco takového už jsem taky zažil.

Jo a moment - teď dodatečně koukám na screenshot - jako vůbec první krok bych tam nahrál aktuální betaflight místo cleanflightu, u SP3 by měl být jasně lepší. Ani nevím, zda se to, co jsem psal výše, dá v CF nastavit, ale podle mě to nemá cenu vůbec řešit, přechod na BF mi přijde jako jasná volba... Bude nutno stáhnout i nový konfigurátor, taky z google store, jmenuje se "překvapivě" Betaflight :-)
pixel1

#2873 Příspěvek od pixel1 »

Zkouším tedy betaflight. Nikdy jsem to nefleshoval je tam nutné zapojit ten jumper na desce? Hlasí mi to chybu:
No response from the bootloader, programming: failed
Edit: už to jde. Chtělo to jen odpojit desku a znovu připojit:) blbost:)
arachna

#2874 Příspěvek od arachna »

... proc je lepsi u SP3 betaflight místo cleanflightu ???
Amper

#2875 Příspěvek od Amper »

jen odhad ale Betaflight me vzdy prisel agilnejsi v pridavani novych veci takze me to neprekvapuje. Cleanflight je takovej o neco pomalejsi/rigidnejsi a veci pridava az kdyz jsou pomerne vyladene (treba na Betaflightu :-D )
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

#2876 Příspěvek od Blacksite »

jak jste na tom s testovanim inavflight?? Byl jsem na tom, ze inavflight ma zaklad nekde v baseflight atd, ne cleanflight.... Mam na ceste naze32 delux, gps, proste vsechno, ram male trifekty, chci to udelat male, ale komplet se vsim.
Taranis X9D+
tomashr

#2877 Příspěvek od tomashr »

arachna píše:... proc je lepsi u SP3 betaflight místo cleanflightu ???

Mel by byt kompletne prepsany engine pro floating point, coz je pro F3 zasadni.
Navic ale novy BF 3.0 se celkove posunul v hodne vecech, prijde mi, ze aktualne je dost napred a sune se do pozice standardu, doba kdy slo spis o "betu" je asi minulosti.
arachna

#2878 Příspěvek od arachna »

...chjo 8) Jen co sem trochu "pobral" CleanFlight, tak mam zas studovat neco jinyho ??? :lol: Misto litani porad neco studovat na kompu ... asi zatvrdnu a budu vic litat nez furt neco ladit ... :wink: :lol:
Ing.Robinsson

#2879 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Tak jsem poprve letel a mam takový problém koptera se pořád ma tendenci točit kolem svislé osy. Jednotka SPRacing F3. Zatím jsem to dohnal lehce trimem na vysílačce, ale nemá někdo tip čím to může být?
pixel1

#2880 Příspěvek od pixel1 »

Já zase nejsem schopen roztočit motory. V Cleanflight vše ok. A betaflight nic. Ani v motor testu se mi netoci. Určitě nejaka blbost.

Edit: nutné nastavit v betaflight v položce ESC/motor features PWM regulaci:)

Tak betaflight - spatny. Koptera kmitá ještě víc. Dokonce se mi prevrhla a zlomily se vrtule. Snížil jsem v nastavení ze 100hz na 50hz beze změny. Tak jsem vrátil Cleanflight. V něm stále stejný problém v položce LEVEL strenght (Angle) jsem snížil hodnotu na 20 je to o 70% lepsi, ale pořád kmitá. Dělá to v módu Angle i Horizon. Nejaka rada?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“