Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
troiac

Re: Mini H FPV quad 250

#2896 Příspěvek od troiac »

Zdarec mam tuto kameru:

http://www.banggood.com/Eachine-700TVL- ... mds=search

Vylepsujem svoj maly quad poradte niejaku lepsiu kameru. Mate nejaku dobru odskusanu kameru?
Diki.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
troiac

#2897 Příspěvek od troiac »

pixel1 píše:Mám pocit že jsem to zapínal jen kliknutím na ikonu kompasu nahoře v okně BF

Kliknut na tu ikonu mi nejde. Pokusal som sa BF flashnut niekolkokrat nikdy baro a kompas nezdetekuje CF alebo INAV vzdy bez problemov baro aj kompas detekuje. Takze budem musiet BF vynechat :(
tomashr

#2898 Příspěvek od tomashr »

V BF se to zapíná v menu config - je to kus pod nastavením motorů.
troiac

#2899 Příspěvek od troiac »

tomashr píše:V BF se to zapíná v menu config - je to kus pod nastavením motorů.

Dik uz to slape ale aj tak mi v BF chyba napr. mapa s polohou coptery, nastavenie led a pod.
Ing.Robinsson

#2900 Příspěvek od Ing.Robinsson »

musíš to v config aktivovat pak se to v sloupci karet objeví
tomashr

#2901 Příspěvek od tomashr »

Ing.Robinsson píše:musíš to v config aktivovat pak se to v sloupci karet objeví

Přesně tak, nový BF config je v tomto inteligentní a ukazuje jen to, co je opravdu aktivováno. To samé blackbox - pokud není v config zapnut, tak se jeho nastavení neukáže.
Dá se tedy zakliknout expert mode, kdy je vidět vše, ale moc to nemá smysl, protože co není aktivováno, tak stejně nic nedělá. Možná by to dávalo smysl, kdyby si člověk chtěl doma některé věci připravit, aby je pak na poli jen aktivoval třeba z tabletu jedním klikem, jinak ale ne.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2902 Příspěvek od Dejfak »

To: Ing.robinson... Také létám Hitec. Prodávají Maximu SL.
Ta má S-bus, propojíš to jedním servo kablíkem.
Tak třeba na příští.
Ten přenos je pak rychlejší, méně drátování a můžeš využít všechny kanály.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ing.Robinsson

#2903 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Když já nemám 9x. No mám objednaný ten čínský multiprotocol přijímač ten by měl umět PPM, ,jen nevím jak na tom bude s velikostí
troiac

#2904 Příspěvek od troiac »

Mate niekto skusenost s tymto ramom?

http://www.banggood.com/HMF-SL300-300mm ... 18641.html
ST
Kontaktovat uživatele:

#2905 Příspěvek od ST »

Záleží co od toho očekáváš. Tilting ( natáčení ) ramen jsem si také odzkoušel na TILT3DP což je 330tka také s natáčením ramen. Nějak mě to nenadchlo. Ono to tak nějak funguje v HORIZON, kdy ty ramena zaručují přibližné udržování rámu ve vodorovné poloze a kamera nemusí být nakloněná. Letové vlastnosti ale v HROZON jsou takové divné. Podotýkám, že lítám výhradně s 250tkami v acro mode a tak mi to přijde takové v letu poskákané. Když ls tím lítáš v ACRO tak ten TILTing není tak výrazný a stejně musí být kamera vykloněná cca 35 st. Všechny tyhle hračky používají NAZE32 a jak v CF tak BF to není nijak podporované od vývojářů. Já to zatím odložil na lepší časy, jelikož bylo slíbeno, že nějaká změna bude. Já mám TILTing přes kladky klínovým řemenem a jedním servem. Další problém byl třeba v manuálním mode , kdy jsou ramena vykloněny cca 10-15st pro rychlý let vpřed. Tady je problém s držením polohy ramen v zatáčkách kdy je servo značně namáháno a má problém udržet polohu a je problém s udržením coptéry v zatáčce. Viz moje video s testováním TILTingu. Tady jsem lítal jen v ACRO - normal mode a přepínal do manual mode s pevně nastaveným TILTem cca 15st.

Další zajímavý projekt je tento http://store.aimdroix.com/category-s/117.htm

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EdHcQlvRhUc[/youtube]
Přílohy
Frame038.jpg
Můj TILT 3DP
Můj TILT 3DP
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
JodiBB

#2906 Příspěvek od JodiBB »

Zdar. Ake mate skusenosti v "zivotnostou" karbonovych ramov kde je spodna cast v jednom kuse vs. samostatne ramena na skrutkach? Nepraskaju tie montovane ramy v mieste tych skrutiek pri narazoch?
Kenny

#2907 Příspěvek od Kenny »

Zdar, mám následující problém: Postavil jsem si jednoho mrňouse do haly (velikost cca 175 mm). Nejsem schopen nastavit RC Rates... pro AIRMODE tak aby Coptera reagovala jak jsem zvyklej. V horizont/Angle modu reaguje normálně živě, ale jakmile přepnu do Airmodu je dost tupá. V nastavení RC... mi to ukazuje max úhlovou rychlost 1300-1800°/s ale ve zkutečnosti trvá roll víc jak sekundu. Když jsem copteru oživil poprvé nereagovala v Airmodu téměř vůbec, když jsem pak v CLI deaktivoval featuru SUPEREXPO_RATES začal konečně poslouchat, ale stále to není ono.
SETUP:
Motory: RCX 1407/3200
Regly: Littlebee 12A (BLheli 14.8)
Vrtule: Kingkong 4045 dvoulist
baterka: Acehe 3S 850 mAh
FC: CC3D Atom s Betaflight 3.0

Když jsem se trápil na svý 250ce s laděním PIDů tak největší přínos měla změna vrtulí (z Bullnose na normální) kde hrála velkou roli hmotnost/setrvačnost vrtulí - jakmile jsem je namontoval bylo v podstatě "vyladěno" :-). Quad přestal překmitávat, propvash se taky dost zlepšil a mírně se zvýšila i max. úhlová rychlost. Nemůže bejt použitá vrtule prostě moc těžká na to, aby ji motor byl schopen rychle roztoči a zastavit?

V příloze je CLI Dump

Díky předem za nápady. KENNY

Indoor.txt
(6.69 KiB) Staženo 81 x
ondrascz

#2908 Příspěvek od ondrascz »

JodiBB píše:Zdar. Ake mate skusenosti v "zivotnostou" karbonovych ramov kde je spodna cast v jednom kuse

dobrou, pokud se jedna o 4mm

Kenny: zacal bych prechodem na BF 3.0.1. Doslo jeste ke korekci zparacovani (s)rates. Jinak jsi si jist, ze jsi to zkousel na AIR? Tzn. mel jsi spravne prepnuto na AUX2? Ja litam AIR jako feature.
tomashr

#2909 Příspěvek od tomashr »

JodiBB píše:Zdar. Ake mate skusenosti v "zivotnostou" karbonovych ramov kde je spodna cast v jednom kuse vs. samostatne ramena na skrutkach? Nepraskaju tie montovane ramy v mieste tych skrutiek pri narazoch?

Mám v jednom kuse Tyrant 215, který je z 4mm uhlíku a jeví se mi dost nezničitelný. Fakt nevím, co bych musel udělat, abych rameno ulomil. Na druhé straně ale kdyby se to už povedlo, tak je to totálka - jak z hlediska ceny dílu, tak ale i nutností přemontovat naprosto všechno, proto je opravdu na místě 4mm verze, 3mm mi přijde víc na hraně (určitě OK pro menší a lehčí modely s 4inch vrtulemi).

Co se týče montovaného, tam jde o to, jak je udělaný kvalitně. Sám jsem posléze rozlámal na kusy Diatone Blade 250, ale ono to z velké části bylo spíš o tom, že daný stroj má tu středovou část dost zfušovanou - ramena jsou mezi PDB, což je 1,5mm cuprextit a dolní deskou, která je uhlík kolem 1,5mm, ale opravdu extrémně vylehčený (podle mne zbytečně). Kdyby v něm nebylo tolik děr a stejný uhlík byl i nahoře místo PDB, tak by to asi vydrželo řádově více...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#2910 Příspěvek od Dejfak »

Většina létáme 3mm rámy které jsou v kuse.
Dá to hodně práce zlomit rameno.
Chce to vybírat prověřené rámy, které jsou z dobrého uhlíku.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“