RC SET EASYSTAR OD MULTIPLEXU

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od MakoBear »

Varianta o ktere se zminuje cuki je sice s výhledem do budoucnosti nejefektivnejsi a cenove nejvyhodnejsi pokud budes chtit v tomto zpusobu traveni volneho casu pokracovat--- ALE z hlediska zacatecnika je ( a to je muj osobni nazor ) dost riskantní. Muzes se dopustit chyb pri stavbe, pokud nemas v okoli nekoho znameho - budes zdrojem elementarnich dotazu treba tady v diskuzi, problemy pri stavbe a jejich nasledne promitnuti do toho jak to bude letat Te muže znechutit. Vim o čem mluvim, moje zacatky byly obdobne, stavba Tomby z rozsypu , prvni rana,špatne nastavené vychylky, elementarni chyby apod. Vratim se k tomu co jsem Ti psal předtim. Podle mne cesta s ES je podle mne nejjednodusi a vysledek je temer zarucen. Mas defacto dve varianty.
1. Kup RC set .
Vyhody : Mas vse najednou pohromade, nemusis se trapit behanim po kramech , dotazy v diskuzich , ktere Ti nemusi dát dobrou odpoved :-) :-) :-) Letadlo skvele léta ,Cenove mensi rana.
Nevyhody
Pokud Te to fakt chytne, je Tvoje RC vybaveni slabou stranku - RC souprava a mozna nabijec. 3 kanal budes blbe prodavat, jedine temeř darovat opet nekomu začínajícimu
2. Kup pouze ES stavebnici bez RC vybaveni a RC vybaveni si kup samostatně . - tj regulator ,2 serva ( ja mel GWS,), 2 aku, nabijec a nejaky 7 - 8 kanal Hitec , Multiplex, Graupner na 35 Mhz.
Výhody : Stavebnici postavis hned, shanis pouze RC soupravu a veci ktere maji vsude ( Aku, serva, nabiječ ) , V budoucnosti pouze prehodis nebo dokoupis prijimac a jedes dal, letadlo samozrejme skvele leta,
Nevyhody - ponekud vysší cena, shaneni a vyber dalsich komponent - ne ze by z toho něco nebylo - ale je to vzdy o ceně, v kazdém kramě mají obvykle něco levnější a naopak.
----------------------------------
Ja bych se rozhodl pro variantu 2 - ale varianta 1 neni také tak špatná.
Záleží na tom, co preferuješ a v neposlední řadě kolik máš v kapse. Ono je rozdíl dát 6 nebo 10 tisic ( sumu střílim od boku, nic jsem si nepropočítával- to musíš Ty )
Naposledy upravil(a) MakoBear dne stř 11.05.2005 0:07, celkem upraveno 3 x.
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od MakoBear »

Jo ohledně složitosti ovládaní , nepřipadá mi to tak složitější. A přeci není nic krásnějšího nežli to večer nastavovat , diferenciaci křidélek, exponencialní výchylky atd - druhý den to hodit a zjistit že máš opačně nastavené křídelka a pak to sbírat do pytle ( říkám svoji historku :-) . Jen tak proboha blbě vtipkuji , nechci Tě odradit . Samozřejmě platí : ohledně složitosti ovládaní , nepřipadá mi to tak složitější.. Myslím si že vysilač by měl být kvalitní s rozumnými funkcemi a takový aby Ti vydržel alespoň několik let - nemyslím funkčně - to asi každý pokud na něj nešlápneš ale po stránce funkcí . Já jsem si kdysi koupil MC 12 ale dnes bych šel Hiteca no když Multiplex Royal Evo by se mi líbil více - ale to je zase pouze o penězích a o tom jestli to využiješ. Už jsme asi mimo rámec tohoto tématu
==
Ale moc nad tim vsim nemudruj, rozhodnutí stejne musis udelat sam a na poli zpravidle taky nebude pokazdé někdo kdo Ti řekne kterym kniplem a kam mas hybat . Pokud nemas vic penez kup set. Pokud ti to situace umožní kup stavebnici a ostatní zvlášt . Pokus si nevis rady, zeptej se sve peneženky
tino

#33 Příspěvek od tino »

ake vybavenie je potrebne do easystar ? Mam 2 serva vekosti mini - nieco ako hs-81, reg, jes 020 a primac rex5+. Da sa to tam pouzit ? Ake aku tam idu a ako musia byt spajane ? Mam 7-clanok 3+4 vedla seba.
koko
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od koko »

Pro Makobear. Nevim jak se tomu letisti rika. Je to u ty upravny obilí co tam driv byvalo jezedacky letiste. Znam to teprve chvili...
RIDER

#35 Příspěvek od RIDER »

Honza:samozrejme mas pravdu,nerad bych se s nekym hadal kdo tomu rozumi.Ale ja nejsem typ kterej by nekde neco stavel/teda zatim/,chtel bych RTF a jit hned litat/teda se o to pokusit/.
Takze mne to prislo ze je to docela dobry letko /co jsem videl ty videa/a lita a ta cena by byl strop.Zatim se mi vic nechce investovat.
cuki
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od cuki »

Sak si ten Easy Star kup, je to super lietadlo od super vyrobcu, urcite s nim budes spokojny ale jednoznacne navrhujem kupit Set bez vysielaca a vysielac si dokup osobitne... uz len ked si kupis napriklad ten lacny 4kanalovy vysielac od GWS ktory stoji aj s baterkami do 2000,- Kc bude lepsia volba ako 3kanal.... pouvazuj nad tym a porataj to vsetko financne a zistis ze ta cena sa od ceny toho setu moc lisit nebude!
deklik

#37 Příspěvek od deklik »

Ja jsem kupoval ES samostatne, RC vybaveni jsem mel Hitec Laser4 s prijimacem, serva GWS, levnej nabijec do zasuvky, celkem me to stalo 7000,-.
Deklik
RIDER

#38 Příspěvek od RIDER »

Tak panove,ted tada opravdu nevim :lol:
deklik

#39 Příspěvek od deklik »

Je to jednoduchý:

Set - levnější, do budoucna horší využití RC vybavení
Samostatně: o něco dráž, ale lepší RC

Takže se koukni do peněženky, pokud tam máš cca. 8k, tak rozhodně koupit zvlášť. Pokud ne, kup set, lítat ti bude výborně a časem uvidíš.
Deklik
tino

poradte

#40 Příspěvek od tino »

viete mi niekto poradit ? ohladom vybavenia pre easystar ? Vid vysie
RIDER

#41 Příspěvek od RIDER »

Kamarad nechtel moc investovat,chtel nejaky rc set/poskladat a letet/.Vahal mezi Cessnou 4kanalem a Dragonem 3k.
Zvitezil 3kanal Dragon.
Ted je rad ze koupil 3k a ne tu 4k.Ten Dragon krasne lita a je spokojenej.
Myslim ze mam podobnej problem.
zbek
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od zbek »

3K výsílač jsou vyhozené peníze :( I když já si předělal 2K na 3K 8O jenže to bylo před 2O roky :D
RIDER

#43 Příspěvek od RIDER »

No musim rict ze jste me docela od toho meho zameru odradili.
Jeste se zeptam:kdybych volil variantu c.2 jak tady nekdo psal/koupit samostatne letko/,tak jak je to slozity na stavbu/nikdy jsem nic takoveho nestavel/To letko myslim ze stoji kolem 1800,-Kc prodava se s motorem a regulatorem?
Jakej vysilac by jste mi doporucili,a vsechny ty veci kolem.
deklik

#44 Příspěvek od deklik »

RC Laser 4+přijímač cca. 2800,-
regl Jes 012 - 700,-
2x servo GWS Naro - 800,-
7čl. 1000mAh - cca. 500,-
Nabíječka - Multilader 3 - 450,-
EasyStar+400/6V - 1750,-

Dohromady cca. 7000,-

Stavba je úplně jednoduchá, dá se to zvládnout za dvě hodiny, pokud nemáš zkušenosti, tak to bude trvat dýl, ale přes víkend to určitě zvládneš i se zalítáním a následnou opravou :)
Deklik
StanY

#45 Příspěvek od StanY »

Zdravíčko všichni současní i budoucí ES piloti :D special Deklik :D (on už bude vědět proč :D ) !!!!

Tak RIDERe absolutně neváhej a jdi do varianty č.2 ;) PROČ ?? :) protože jestli tě to bude do budoucna bavit tak s tím rádiem co je tam ten 3kanál tak nic moc nenaděláš a verze číslo 2 tě do budoucna určitě vyjde levnějc protože se ti na skříni nebudou válet nepotřebný věci jako mě :D Mě to vyšlo úplně super draho, protože sem nejdřív koupil SkyLarka, pak ES, pak nabíječku, pak HT FLASH 5SX, pak 8mi článek KAN 1050, a to vše proto že jsem se šel sem poradit až po tom co jsem tak "výhodně" :D koupil SkyLarka :D:D na kterýho se tak krásně práší :D Potom co sem začal lítat z ES tak se kolem toho začal točit i brácha a přemýšlet taky otom že něco koupí 8) a začal přemýšlet všelijak o setech a dalších nesmyslech. Jednoznačně (po vysvětlení a zkušenostech z RCmanie ;) ) pak zvýtězila moje varianta ať si koupí všechno zvlášť a má na minimálně rok (sezónu) než se něco naučí pokoj :) Jedinou chybku bych mu vyčet že místo 5SX koupil o něco levnější 4kanálovou 4SX. Toť moje zkušenost :) Takže tak jak ti tady radili kluci je to jen o tvé peněžence :) ale jestli tě to chytne tak věř nevěř nakonec (stejně jako já :) ) skončíš dřív nebo později u varianty 2 je to jen o čase ;) btw. já začal před rokem a moje "story" najdeš tady na RCManii a je známé jako: Pokračování problémů ze SkyLarkem aneb začátečník StanY :o). Toť vše :lol: a přeju hodně štěstí do začátku !!! :wink:
\_ StanY _/
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“