Mentor od Multiplex

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
koko
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od koko »

kf píše:Ještě k poznámce kolegy o tom, že v prostoru baterek vaděj kabely od serv. To jde elegantně vyřešit při stavbě a vést kabely spodem skrz komory pod prostorem baterek.

No me to bohuzel napadlo az vcera chvilku potom co jsem tady tu pripominku napsal. Zkusim to jeste nakym dlouhym sklapelem napravit.
KF Kam chodis litat? Na Slatinu?
kf

#32 Příspěvek od kf »

Ano, chodím lítat na Slatinu.
koko
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od koko »

Porad je tam tolik vrtulnikaru?
kf

#34 Příspěvek od kf »

koko píše:
kf píše:Ještě k poznámce kolegy o tom, že v prostoru baterek vaděj kabely od serv. To jde elegantně vyřešit při stavbě a vést kabely spodem skrz komory pod prostorem baterek.

No me to bohuzel napadlo az vcera chvilku potom co jsem tady tu pripominku napsal. Zkusim to jeste nakym dlouhym sklapelem napravit.
KF Kam chodis litat? Na Slatinu?

Nic si z toho nedělej, mě to taky napadlo až potom, takže to taky tak nemám. Protože mi ale ty kabely dost vadily a bál jsem se, abych je nepoškodil ( navíc jsou v tom prostoru ještě konektory - je třeba použít prodlužováky ), zavřel jsem je do úzké elektroinstalační lišty a tu nalepil do horního rohu akumulátorového prostoru. Teď už tolik nepřekážej, jsou chráněný a v případě nutnosti jdou vyměnit.
kf

#35 Příspěvek od kf »

koko píše:Porad je tam tolik vrtulnikaru?

No jsou tam vrtulníkáři, ale naštěstí většinou takový, co už něco uměj, neriskujou a je s nima normální domluva. Celkově tam chodí lidí letos naštěstí o trošku míň, většina jich lítá na 2,4, takže to vcelku ujde. Letos odpadli kluci s F3A ( choděj lítat jinam ), což je možná trochu škoda - byla s nima sranda.
koko
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od koko »

Nekdy se zase prijedu podivat. Naposledy se spustila prutrz mracen a byl z toho pak peknej tankodrom, z ty prijezdovy cesty.
kf

#37 Příspěvek od kf »

No jo, to je problém Slatiny, je to tam mokrý - spodní voda, a když víc zaprší nemá se to kam vsakovat. Nejhorší je to po zimě, když je hodně sněhu, ale teď je to v pohodě.
koko
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od koko »

Planuju ze bych si tam prijel v nedeli dopoledne zalitat. To by tam mohlo bejt jen par lidi a nikomu bych nevadil, ze jo?
kf

#39 Příspěvek od kf »

Já myslím, že v pohodě, možná tam budu taky, pokud nebude vítr, že neudržím dveře u auta.
koko
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od koko »

Tak jsem tam byl. Vitr O.K. + jeden modelar se mnou, takze pohoda. Bohuzel pri poslednim pristani jsem to nako pohnojil a nalitaval jsem na ten plutek, tak jsem to chtel jeste zvednout (taky tam stali koukaci) a udelat jeden okruh, ale protoze jsem predtim hodne blbnul, tak byla baterka prazdna a vysledek je ze ero skoncilo na zadech ve vysoky trave. Normalne by se u EPP nic nestalo, ale tohle uz je prece jenom krava, takze se mi prerazil trup tesne za kabinou. Mozna jsem tam nedostatecne vlepil ty vyztuhy na boku. Nicmene trocha vterinaku a bylo vse jako predtim. No ale zamrzi...
kf

#41 Příspěvek od kf »

No mě to zrovna nevyšlo, dělám rekonstrukci baráku a dneska jsem měl na zahradě bagr. Včera jsem musel bourat plot a podezdívku, aby tam vjel, myslel jsem, že do toho párkrát bouchnu kangem a půjdu na letiště. Jenže to byl šílenej vyztuženej beton, tak jsem do toho bušil půl dne, pak jsem byl odrovnanej a zhoršilo se počasí, takže smůla. Jo, ten plůtek na letišti je tak 50 / 50, zachrání / zničí, taky jsem kvůli němu jedno éro roztřískal.
koko
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od koko »

Taky baracnikuju.
Jinak si myslim ze se asi budu muset znova ucit pristavat. Vzdycky jsem na plochu tak nejak doplachtil, ale tohle ero chce dolu asi trochu na rychlosti, co myslis?
kf

#43 Příspěvek od kf »

No, než si na něj zvykneš, tak to tak vypadá. Poprvé, když jsem stáhnul plyn, tak éro přelítlo ještě celou plochu. Chce to včas stáhnout plyn, udělat dost přesně rozpočet a přiblížit se v malý výšce, má totiž velkou pronikavost a každé klesání ho dost urychlí. Dá se dost zpomalit a vydojit, ale až těsně před dosednutím. Chce to docela cvik, proto jsem zde psal, že do ruky úplnému začátečníkovi raději ne. Fakt je, že řada akrobatů se připlazí na přistání podstatně pomaleji a klidněji než Mentor.
Jak zde již někdo řekl - nejhodnější éro je akrobat.
koko
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od koko »

Jo, popsal jsi to dobre.
jamel

šroub motorové přepážky u Mentora

#45 Příspěvek od jamel »

Tak jsem dnes chtěl využít pěkného počasí a ještě si trochu s Mentorem zalétat a potkala mě taková nepěkná věc. Ve vzduchu se mi utrhl jeden ze šroubů motorové přepážky. Nechápal jsem to, protože před startem jsem kontroloval jestli přepážka drží dobře. Ke svému překvapení jsem zjistil že se nestrhl závit, ale že se normálně přetrhl šroub. Nešlo mi pořád do hlavy jak se to mohlo stát, protože jsem to dotahoval myslím si celkem s citem. Pak jsem si všiml kde je asi kámen úrazu. Nastavil jsem ty stavěcí šrouby přesně podle návodu to znamená horní vyčnívají 3,5mm spodní 1,5mm. Zdál se mi ten rozdíl hodně, ale řekl jsem si návod je návod. Jenomže problém je v tom, že ten šroub procházi skrz přepážku poměrně přesnou dírou a při dotahování se prostě láme s tím jak je přepážka vyosená dolů proti těm držákům v trupu.
Neřešil jste někdo prosím tenhle problém?
Každopádně mám teť problém, protože ten zbytek šroubu se mi nepodařilo z toho držáku odvrtat a nevím jak tam to uchycení teť udělám.
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“