Vrtulník Alacrity 819
To je pravda.
U dvourotoraku je problem ze nema kolektivni rizeni, takze se vykon snizuje otackama. Nekdy je potreba, napriklad ve vetru, snizit hodne tah rotoru, bohuzel pri urcitych kritickych otackach(ktere jsou jeste dost vysoke) dojde k otrzeni proudnic vzduchu od listu, a tah se skokove snizi na nulu, coz by nebylo tak hrozne, ale horsi je ze prestane byt vrtulnik ovladatelny, coz pri natoceni listu do nuloveho nabehu listu nenastane.
U dvourotoraku je problem ze nema kolektivni rizeni, takze se vykon snizuje otackama. Nekdy je potreba, napriklad ve vetru, snizit hodne tah rotoru, bohuzel pri urcitych kritickych otackach(ktere jsou jeste dost vysoke) dojde k otrzeni proudnic vzduchu od listu, a tah se skokove snizi na nulu, coz by nebylo tak hrozne, ale horsi je ze prestane byt vrtulnik ovladatelny, coz pri natoceni listu do nuloveho nabehu listu nenastane.
- pilot vrtulníku pro syny
zkoušeli ste kratší listy vrtule? 16cm
Mají tam být 18cm a někde jsem četl (asi u inzeratu) že se dá lítat s 16cm listy a že to není ani poznat na výkonu-letu mate někdo osobní zkušenost? Prosím teoretiky aby neodpovídali jen ti z Vás kdo to opravdu zkusil nebo tak dokonce létá dík
ps pokud máte někdo zbytky z tohoto alacrity tak prosím nabídněte na familie@volny.cz děkuji
ps pokud máte někdo zbytky z tohoto alacrity tak prosím nabídněte na familie@volny.cz děkuji
Náhradní díly Alacrity 820
Dobrý den, je zde někdo schopen poradit, kde bych sehnal ozubená kolečka s označením 026 a 028?
Re: Náhradní díly Alacrity 820
wall píše:
Dobrý den, je zde někdo schopen poradit, kde bych sehnal ozubená kolečka s označením 026 a 028?
Pokud to někomu pomůže, už jsem je sehnal v Brně v Tesco - Královo Pole jedno ozubené kolečko za 50 Kč.
Mají i jiné náhradní díly na vrtulníky.
Re:
Vy s nim lítáte venku? Já s nim lítal jen vevnitř, a pak jednou... machy machry... řikám si, že neni vítr, tak to určitě pude. No a už byl u souseda na střeše... A teď teda už nelítá
Uznávám, že to byla asi moje chyba, ale fakt to de lítat venku bez úrazu? 
Alacrity 819
Zdravím, také jsem si pořídil tento vrtulník Alacrity 819, zkusil jsem lítat venku za bezvětří a dopadlo rozseklým listem hlavního rotoru.Pak mám doma ještě jedne tříkanál (teď se budete smát) je to z TESCA, je podstatně menší a lítá se s ním úplně fantasticky, letí opravdu kam chci a stál jen 249,- Kč.Na to že stál tak málo, tak je výborný, nemám problém lítat po domě mezi dveřmi apod...
Re: Vrtulník Alacrity 819
Pokud by se chtěl někdo téhle létající potvory zbavit, tak se jí rád ujmu. Klidně i vrak, jen potřebuji přední kolečko a vahadlo (stabilizátor).