Byl jsem v sobotu v Lipsku ( http://www.modell-hobby-spiel.de/ ).
Návštěva tohoto areálu byla moje první, ale rozhodně né poslední. Obrovské výstavní plochy, perfektní organizace. I přes velký nával lidí i aut žádný problém s kolonami, parkováním, nebo frontami u pokladen. V první chvíli jsem sice zděšeně pozoroval nával ve vstupní hale, odsejpalo to však ukázkově. Za necelých pět minut jsme byli uvnitř výstaviště. Tam se davy rozpustí a není problém se kamkoliv dostat.
Veletrh byl jak tržnicí, tak výstavou, jsou zde nádherné ukázky ze všech oborů modelařiny.
I zde jsou však v hojné míře k prodeji mouchovité vrtulníky za dvacet euro a levná autíčka, je to prostě poptávka a musíme se s tím smířit (známý k padesátým narozeninám dostal tři moucholety). Ke koupi toho naštěstí bylo dost i z "normální" modelařiny, já si odnesl nabíječku Compact Duo-Power 6S-EQ, která mě bez jakékoliv slevy vyšla na necelých 2100,-kč. Poměrně rozdíl oproti našim cenám. Jinak jsem ceny moc neporovnával, rozhodně tam ale nebylo dráž (až na jídlo a pití), než zde.
Byl se mnou i můj za měsíc tříletý synek a nebyl problém ho tam po celý den zabavit, je tam spousta aktivit pro děti všeho věku. Partnerka prošmejdila halu zaměřenou na kreativní tvorbu a byla také nadšena. Tahala s sebou naší čtyřměsíční dcerku a velice chválila zázemí pro matky s prťaty. Užili jsme si celá rodina pěkný den, doporučuji i ostatním.
Jen závěrem: Chomutov - Lipsko 210km, 2h 30min i s přestávkou.
Model hobby 2008
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele: