Katana 50
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že tento model je příliš nový na to, aby jsi dostal uspokujivou odpověď.
Co to zkusit jinak. Dej sem zadání, kolik na to máš peněz, co zvládneš pilotně, motor, rozpětí, jaký letový projev očakáváš, resp. co stím hodláš lítat. Vím, že část tohoto zadání tady už proběhla ale zkus t v bodech shrnout. Takhle se těžko radí.
Jinak Z50 od Reicharda jsem taky měl ( ten menší ) a byla to pěkná mrcha. Krátký trup a výškovka v úplavu. Brr. Jak se s tím popral číňan nevím.
Taky jsem pořád pokukoval po něčem co připomíná letadlo a nakonec jsem dospěl k názoru, že pokud si chci pohodově zalítat a nebýt ve stresu, tak první rozumná volba podobné velikosti je Matador od pana Chudomela. Má ho můj velmi dobrý kamarád a lítá skvěle. Není to ale polomaketa. Nekamenujte mne, je to můj názor a nikomu ho nenutím.
Co to zkusit jinak. Dej sem zadání, kolik na to máš peněz, co zvládneš pilotně, motor, rozpětí, jaký letový projev očakáváš, resp. co stím hodláš lítat. Vím, že část tohoto zadání tady už proběhla ale zkus t v bodech shrnout. Takhle se těžko radí.
Jinak Z50 od Reicharda jsem taky měl ( ten menší ) a byla to pěkná mrcha. Krátký trup a výškovka v úplavu. Brr. Jak se s tím popral číňan nevím.
Taky jsem pořád pokukoval po něčem co připomíná letadlo a nakonec jsem dospěl k názoru, že pokud si chci pohodově zalítat a nebýt ve stresu, tak první rozumná volba podobné velikosti je Matador od pana Chudomela. Má ho můj velmi dobrý kamarád a lítá skvěle. Není to ale polomaketa. Nekamenujte mne, je to můj názor a nikomu ho nenutím.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Ale já se zas tak nečertím. Možná dotaz na letadlo je moc obecný, není řečeno jestli Zinko chce akrobatit po celé obloze nebo 3D. Pochopil jsem, že pro Tebe a LV jako mazáky CMprodukce už neuchvacuje chápu to a rozumím, ale stojím si za tím, že tu malou Extru jsem VIDĚL lítat a přišlo mi to normální a levné letadýlko na akrobacii, proto jsem ho doporučil tazateli. Co bys doporučil ty nebo LV?
To by asi Zinka zajímalo taky.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že tento model je příliš nový na to, aby jsi dostal uspokujivou odpověď.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
TomasRC píše:Ale já se zas tak nečertím. Možná dotaz na letadlo je moc obecný, není řečeno jestli Zinko chce akrobatit po celé obloze nebo 3D. Pochopil jsem, že pro Tebe a LV jako mazáky CMprodukce už neuchvacuje chápu to a rozumím, ale stojím si za tím, že tu malou Extru jsem VIDĚL lítat a přišlo mi to normální a levné letadýlko na akrobacii, proto jsem ho doporučil tazateli. Co bys doporučil ty nebo LV?
to čo si napísal že LV a ešte neviem kto ich tá extra neuchvacuje to ani nieje tým že sú mazáci. Ja nie som mazák a neuchvacuje ma tiež. Zober si to takto ---tú tehlu od CM rozbije určite ľahšie ako nejakého ľahšieho akrobata
z toho je jasné že sa oplaťí kúpiť radšej drahší model ako najlacnejší na trhu. napríklad yak-54 od extremeflight- mne sa s ním lieta super.....už mám druhého prvého mi na letisku trafil jeden típek keď mu vysadil motor. Iba dúfam že bude lietať ako ten prvý .
letieť vodorovne nieje také ľahké ako sa zdá
šimo -cvičný hornoplochextra 3D,Blade 3D,breeze 3D, blink blink V3placka,mustang, sun rider, canary, samokridlo arkhawk,hlg micro,air blastermini discuslazy beeplameniak
šimo -cvičný hornoplochextra 3D,Blade 3D,breeze 3D, blink blink V3placka,mustang, sun rider, canary, samokridlo arkhawk,hlg micro,air blastermini discuslazy beeplameniak
Takže od začátku.
Pilotně zvládám akrobacii dokážu pohotově zareagovat na všechny možné prů...y. Akrobacie s Tiger Trainerem 40 mě už nebaví. Protože vždy začnu šílet a zapomenu na konstrukční rychlost modelu. Pro adrenalin jsem si pořídil CopterX. Mazec!!! Takže chci TT40 odstrojit a motor 7,5 ASP + elektroniku nacpat do něčeho nového. Chci aby to dokázalo lítat pomalu a reálně a zárověň zvládat rekreační akrobacii.
Víc jak 4000 nechci investovat.
Stačí?
P.S Skloňujte-ZINKE, ZINKEHO

Pilotně zvládám akrobacii dokážu pohotově zareagovat na všechny možné prů...y. Akrobacie s Tiger Trainerem 40 mě už nebaví. Protože vždy začnu šílet a zapomenu na konstrukční rychlost modelu. Pro adrenalin jsem si pořídil CopterX. Mazec!!! Takže chci TT40 odstrojit a motor 7,5 ASP + elektroniku nacpat do něčeho nového. Chci aby to dokázalo lítat pomalu a reálně a zárověň zvládat rekreační akrobacii.
Víc jak 4000 nechci investovat.
Stačí?
P.S Skloňujte-ZINKE, ZINKEHO
maťo píše:TomasRC píše:Ale já se zas tak nečertím. Možná dotaz na letadlo je moc obecný, není řečeno jestli Zinko chce akrobatit po celé obloze nebo 3D. Pochopil jsem, že pro Tebe a LV jako mazáky CMprodukce už neuchvacuje chápu to a rozumím, ale stojím si za tím, že tu malou Extru jsem VIDĚL lítat a přišlo mi to normální a levné letadýlko na akrobacii, proto jsem ho doporučil tazateli. Co bys doporučil ty nebo LV?
to čo si napísal že LV a ešte neviem kto ich tá extra neuchvacuje to ani nieje tým že sú mazáci. Ja nie som mazák a neuchvacuje ma tiež. Zober si to takto ---tú tehlu od CM rozbije určite ľahšie ako nejakého ľahšieho akrobata
z toho je jasné že sa oplaťí kúpiť radšej drahší model ako najlacnejší na trhu. napríklad yak-54 od extremeflight- mne sa s ním lieta super.....už mám druhého prvého mi na letisku trafil jeden típek keď mu vysadil motor. Iba dúfam že bude lietať ako ten prvý .
Ale jo, svuj původní tip už raději nebudu obhajovat neboť si už koleduju o nálepku propagátora CMP a to bych nerad. Myslím si ale, že do těchto malých akrobatů, které jsou dost zásadně odlehčeny, je lepší variantou elektropohon a LiFečka. OPĚT je to jen můj názor, spalovák chce trochu bytelnější (bohužel těžší) konstrukci.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
TomasRC píše: pro Tebe a LV jako mazáky
Toto nie je reakcia na teba, ale všeobecne....
Ono tu vôbec nejde o to čo má kto vedľa niku...
Radim je mazák na lietanie, ja možno na lepenie a konštrukciu Coro na elektroniku zdzd na legislatívu, Graup15 na SNeu a kW........ a takých je tu iks. Ja som niekde v druhej polovici
Pokial viem, že je niečo naprd tak to napíšem a vadí mi keď niekto napíše že model lieta dobre, keď to odporuje fyzikálnym zákonom, a snaží sa to nahovoriť druhým. Ja len chcem aby tu začínajúci modelári nemuseli ísť cestou ktorú si mnohý z nás starších prešli a za každú cenu šli cestou lacného na oko krásneho modelu.... ktorého letové vlastnosti sú adrenalínom aj pre skúseného pilota.
U 90% modelov v Ešopoch je výbava udávaná ako základná s ktorou to poletí.... tým, že sa to niekomu bude zdať slabé, kúpi si nový silnejší motor, ktorý je ťažší. Pribudne výkon, ale aj hmotnosť. A ak je model už v základe ťažký, tak takáto cesta k zvyšovaniu výkonu je cesta k novému modelu. A tu je pes zakopaný. To čo stojí málo peňazí, nemusí byť preto lacné.
Takže model typu CMP za 4000Kč je drahší ako model od Hyperionu, Extremeflight, Hangar9, E-Flite .......... za 8000Kč
Prečo? Lebo sklamaný modelár si kúpi to čo mu predtým niekto radil a zdalo sa mu to drahé. a tých 4000 si môže zavesiť na stenu. ale radšej ani to nie, lebo by mu to pripomínalo tú historku z modelom čo celkom dobre lieta.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
A co zkusit tohle http://www.budweiser-hobbies.cz/polozka.php?k=61&z=385 ,dával jsem na to tady dotaz co se letových projevů týče,ale nikdo mě tady neodpověděl.Minulý víkend jsem to byl zalétat a můžu ti říct že jsem lepší letadlo v rukách neměl ,zalítání bez tuknutí do trimu,drží stopu nikam neuhýbá nožák s cca 3cm výchylkou a půlkou plynu ,při plochý zatáčce jen směrovkou nepadá po křídle,velmi ale opravdu velmi stabilní ve visu(mám tam OS 91FX)
,řek bych tak o 30% lepší jak diablo a s tím se visí fakt dobře a přístává skoro samo ,jen nad zemí lehce přitáhneš,lítá hodně natáhlý bez jakýkoliv známky že by chtělo padnou někam po křídle a hlavně za nějakých 4200,- kč
lepší éro neseženeš a vyrábí to p.Porkristl (majitel MP JETU,jak jsem byl poučen)takže žádná čína
,letadlo je fakt precizně zpracovaný, co se dílů tyče tak i potahu a to se málo kdy vidí za tyhle peníze a to jsem nějakej puntik na tyhle věci.Volcano je kombinací 3D a F3A a můžu říct že se jim tohle éro fakt povedlo,koupí rozhedně neprohloupíš a ani nebudeš litovat.
Nevim,zda je pozde na reakci k tomu modelu,ale vzadnem pripade ho nedoporuciju koupit.Na jare letosniho roku jsem ho dostal darem.Hned po otevreni krabice mi bylo jasne,ze ten model bude na rychlostni prulety.Pri plose kridel 29dm2(pop prepocitani v autocadu) a hmotnosti 2700g(s motorem ASP7,5ccm) jinak vse klasicke,bylo nemozne aby to slusne litalo.Udelal jsem snim 3 lety a prodal ho za drzhubne.Neni treba popisovat letecke vlastnosti,protoze asi dokaze kazdy predstavit tezke letadlo s kterym jdou litat jen Jeta obraty:) o polomeru 100m.