Jak nastavit regulator pro life clanky

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Doktor »

:lol: :lol: :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od LV »

pepin píše::cry: No ale stejne nechapu jak letas na cas,kdyz nic nezapocitavas,ale to je jedno,hlavne kdyz ti to vychazi.

http://www.elektromodely.sk/lietanienacas.htm
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#33 Příspěvek od pepin »

To LV:diky za ten odkaz,ja se k tem casum dostavam pouze zkusmo,letam cca 2min a pote zmerim co jsem odebral.Ten vzorecek se mi libi,ale neni tam zohlednen pocet clanku,pouze kapacita,to je mi divny.
pepin

#34 Příspěvek od pepin »

:oops: Chvilku jsem pocital a uz mi to doslo, :oops: Opak nabijece a dodanych amper,tez bez ohledu na pocet clanku ,jeste ze se nezivim hlavou :lol:
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Kamil »

pepin píše::cry: No ale stejne nechapu jak letas na cas,kdyz nic nezapocitavas,ale to je jedno,hlavne kdyz ti to vychazi.
S tým "počítaním", to patrilo k odpovedi pre Abu.
Tento príspevok som napísal len preto, lebo je osobne nechápem, ako je možné s motorovým modelom lietať tak, že mi môže hocikedy ku koncu kapacity batérie vypnúť motor.
To je všetko.
LV
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od LV »

Kamil píše:osobne nechápem, ako je možné s motorovým modelom lietať tak, že mi môže hocikedy ku koncu kapacity batérie vypnúť motor.

Tak to je úplne jednoduché. Stačí zopár dlhších vertikál naviac, alebo vietor o 2-3m/s naviac a máš spotrebu o 1/3 vačšiu.
Preto mám na páke plynu nastavené dvoje stopky. jedny zapínajú pri 15% a druhé 75% dráhy páky. Na obe mám nastavené rôzne časy, podľa odpozorovanej spotreby a je jedno ktoré stopky pípnu skôr, vždy iedem na pristátie.
www.elektromodely.sk
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Vzduchoplavec »

LV: Ty dvoje stopky to je dobry napad! Skoda, ze mojevysilacka umi jen jedny stopky priradit k pace plynu a navic mam obavu, ze navic neumoznuje nastavit v kolika % to sepne... :?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Doktor »

>Vzduchoplavec

Si tak stěžuj, já stopky k plynu nepřiřadim vůbec. :D
LV
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od LV »

Vzduchoplavec píše:LV: Ty dvoje stopky to je dobry napad! Skoda, ze mojevysilacka umi jen jedny stopky priradit k pace plynu a navic mam obavu, ze navic neumoznuje nastavit v kolika % to sepne... :?

Ja mám troje čo môžem priradiť na páku plynu, ale fakt neviem čo by som tam nastavil :lol: :lol: :lol:
www.elektromodely.sk
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Doktor »

8O :x :cry:
pepin

#41 Příspěvek od pepin »

LV napsal :troje sopky. To by me zabilo,cas mam vetsinou u motoraku nastaven na 4tou minutu,okolo 3ti me prestava napadat jak a co letet a kouknu na display jak na tom jsem s casem,pak se nejak placam ale jak mi to zacne pipat tak me to vzdy rozcili,ze uz musim koncit,pak nastoupam k svemu nejoblibenejsimu prvku,ktery je spojen s omezenim otacek a meho revu-uhnete,nebo jste mrtvi,dosli mi baterky,sedam.pristani ktere nemuzes opakovat miluju.Simuluje mi to chcipani spalovaku :lol:
Conty

#42 Příspěvek od Conty »

Trochu bych oživil téma:
3S Li-Fe létám ještě v T-rex 450 (začínám). Byl jsem nucen vyměnit regl a řeším otázku, jak nastavit vypínací napětí. Každopádně létám na čas a po dolétání není napětí na článcích nikdy pod 3,25V, většinou vyšší (3,3V) a dobíjí kolem 1550mAh, létám Megu 16/20/2 s 15 pastorkem.
Každopádně regl umožňuje pouze Li-Po mód s vypínacím napětím 3,0V nastavených automaticky, nebo pak NiXX, kde si můžu vypínací napětí zvolit.
Nevím, zda má na funkci reglu vliv to, že si správně osahá počet článku a Li-Po mód by mu mohl stačit, tedy zda je rezerva 0,25V/čl. již nedostatečná? Doposud jsem měl nastaven mód Li-Po s vypínacím napětím 2,8V a bez problémů. Nebo jít cestou NiXX a mít tak jako 8 článků s vypínacím napětím třeba něco kolem 8,5V.
Díky moc
T-Rex 450 (S/SE/V2), T-Rex 450 (S/SE/V2) - LiPo + Dx6i
Simulátor Phoenix RC
Walkera 5g6
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“