jaký hydroplán na elektropohon?
To je fakt, ceník mi taky nefunguje. No hele, já teď s Aventurou ARF lítám druhý rok. Aventuru jsem koupil na výstavě modellhoby a tehdy mě stála 3500,- a normálně stála 3700,-. Loni jsem jí ještě ve funkčním ceníku zahlídl kolem 4200,- , takže dneska to bude podobné, neli dražší, protože je o ní asi zájem.
malcomx píše:diky, napsal jsem jim mail, tak uvidime...
jeste technicka, pujdou tam osadit stridaky?
na webu neni zrejme jak jsou motory ulozene....
Stříďáky tam jdou, ale je potřeba dodržet rozměr mototu SPEED 400 = MIG 400 = průměr 28,9mm, aby se motory vešly pod motorový kryty. Viděl jsem jak někdo kryty rozřezal a zbastlil tam jiný motory, který přečnívaly...no hnus. Nevim jaký bys chtěl baterie, uvažuju 3čl lipol. Rozměrově by tam šel střídavej MIG AC 400/14 o průměru 28mm. To je vynikající motor. S timahle motorama by to byla raketa. Já o nich taky uvažoval, ale nakonec jsem zvolil stejnosměrný, pro svoji jednoduchost. Aventura má totiž společný vedení pro serva v křídlech i pro motory. Pro servokabel + 2 dráty k motoru je tam tak tak místo. Střídavý motory maj 3 dráty, takže by se musely zvolit opravdu tenký dráty, aby se to tam vešlo. Taky musíš pamatovat na dva regulátory pro stříďáky.
Motory se do křídla uchycují stahovacíma páskama. Když se to řekne, vypadá to chatrně, ale drží to jako skála. Já mám pod motorama ještě kousek gumy a nehnou se - v jednoduchosti je krása.
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Miki píše:Já jsem si Seawinda postavil podle fotek sám.
Lítal naprosto parádně, a díky své konstrukci a umístění motoru nad křídlem s ním šli dělat zajímavé akrobatické kreace, viz. moje video ...
http://www.youtube.com/watch?v=smQL8J4mN_E
Ahoj,
taky se na něj chystám. Jak jsi dělal ty konce křídel?
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
plánuji pořízení Seawindu a rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s ochranou elektroniky proti vodě. Je mi jasné, že proti utopení nemám šanci, ale rád bych měl aspoń dobrý pocit, že jsem udělal maximum.
Na RCGroups jsem našel doporučení na Corrosion X
http://www.corrosionx.com/marine.html
v Čechách ale není tento produkt k mání. Máte představu, čím by šel nahradit ? Díky.
Na RCGroups jsem našel doporučení na Corrosion X
http://www.corrosionx.com/marine.html
v Čechách ale není tento produkt k mání. Máte představu, čím by šel nahradit ? Díky.
Striekam elektroniku niekoľkými vrstvami sprejom Plastik70, je to ochranný lak na plošné spoje. Samozrejme, potenciometre a konektory nestriekať...
Jednu sezónu vydrží všetko fungovať, odskúšané (doma, na zdroji s prúdovou poistkou) aj v slanej vode.
Na ďalší rok, ak nastriekanie nezopakujem, regulátor ponorený vo vode môže zhorieť (stalo sa, teda viem že môže - neviem či je to pravidlo ale tak som si to zapamätal).
To čo si dal na linku, "CorrosionX", je skorej princípom podobné prípravku "Wet Protect", ktorý je u nás bežne k dostaniu.
Možno vyskúšam- má s tým niekto praktickú skúsenosť v modeloch na vode?
Jednu sezónu vydrží všetko fungovať, odskúšané (doma, na zdroji s prúdovou poistkou) aj v slanej vode.
Na ďalší rok, ak nastriekanie nezopakujem, regulátor ponorený vo vode môže zhorieť (stalo sa, teda viem že môže - neviem či je to pravidlo ale tak som si to zapamätal).
To čo si dal na linku, "CorrosionX", je skorej princípom podobné prípravku "Wet Protect", ktorý je u nás bežne k dostaniu.
Možno vyskúšam- má s tým niekto praktickú skúsenosť v modeloch na vode?
- cassiopeus
- Kontaktovat uživatele:
Zatím jsem to na ostro neřešil, ale postupně si to už kreslím (pro vodotěsnou elektru).
Podíval bych se, jak to řeší ponorkáři. Přijímač, serva - utěsnění balónky (popisy stavby ponorek např. na mo na ko).
Regulátor - uvažuji o krabičce s kovovým dnem, na které přes pastu (jako na procesory) přitlačit chladič regulátoru (aby to chladilo). Nejtěžší je motor. Volil bych inrunner s tím, že do motorové přepážky bych dal gufero, mezi motor a přepážku tenké těsnění (tak 0,2 mm, mohlo by být i slídové kolečko z obou stran silně namazané mastnou pastou, aby odpuzovala vodu). Druhý konec opět balónek. Připojení elektriky přes dva banánky, každý nejlépe na jednom boku letadla (aby i při zatopení byl mezi kontakty dostatečný prostor. Kabely se silikonovou bužírko.
Takto nějak, jako námět do diskuse.
Podíval bych se, jak to řeší ponorkáři. Přijímač, serva - utěsnění balónky (popisy stavby ponorek např. na mo na ko).
Regulátor - uvažuji o krabičce s kovovým dnem, na které přes pastu (jako na procesory) přitlačit chladič regulátoru (aby to chladilo). Nejtěžší je motor. Volil bych inrunner s tím, že do motorové přepážky bych dal gufero, mezi motor a přepážku tenké těsnění (tak 0,2 mm, mohlo by být i slídové kolečko z obou stran silně namazané mastnou pastou, aby odpuzovala vodu). Druhý konec opět balónek. Připojení elektriky přes dva banánky, každý nejlépe na jednom boku letadla (aby i při zatopení byl mezi kontakty dostatečný prostor. Kabely se silikonovou bužírko.
Takto nějak, jako námět do diskuse.
-
Jirak
- Kontaktovat uživatele:
díky coro a cassiopeus za reakci. Nakonec jsem virtuálně seřadil elektro komponenty dle ceny a rozhodl se pouze nastříkat příjímač - AR6100 a regulátor Plastik-em, na zbytek kašlu. LiPolka a serva jsou spotřebni zboží a motor je umístěn na horní gondole, dostatečně chráněn od vody.
Představa utěstnení balonkem je zajímavá, ale nechtěl bych ho pokaždé rozdělávat a znovu pořádně těsnit, hlavně u vývodu kablíků.
Představa utěstnení balonkem je zajímavá, ale nechtěl bych ho pokaždé rozdělávat a znovu pořádně těsnit, hlavně u vývodu kablíků.
Má někdo nějaký plánek na stavbu potápko-plánu?
Tedy letadla, který startuje z vody a při přistávání mu vůbec nevadí když si zajede nachvíli pod hladinu (nebo prostě udělá šipku do vody). Podvodní motory by to mít nemuselo, zkrátka by se chvíli počkalo, až to vyplave na hladinu. Na 2.4 by stejně RX přešel do fail safe. Až by to vyplavalo dalo by se buď pokračovat po vodě nebo zas zvlítnout
Zřejmě by to muselo mít sklopku nebo zadní krytej pohon aby se vrtule při ponoření nezlomila.
No kdyby někoho něco napadlo... tak to sem napiště
No kdyby někoho něco napadlo... tak to sem napiště
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Curtiss píše:jez_cz píše:JirkaA píše:110 USD, ale je to polystyren.
Jsi si jistý, že to je polystyren? Mě to spíš připadne jako EPP.
No, píšou tam EP, ne EPP, takže bych to spíš tipoval na elapor
EP znamená Electric Power
EPP to není ani omylem, podívej se na detailnější fotky a do návodu, vyžadují tam foam safe CA lepidlo, to by na EPP potřeba nebylo.
OK2WY
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Kurňa ty hydroplány mají cosi do sebe.
Kdybych toho v současné době neměl tolik rozděláno, tak si ho snad koupim!
http://www.nitroplanes.com/cacltw0en80n.html
Velikost úplně akorát. Díky bohu ho nemaj nikde skladem.
Kdybych toho v současné době neměl tolik rozděláno, tak si ho snad koupim!
http://www.nitroplanes.com/cacltw0en80n.html
Velikost úplně akorát. Díky bohu ho nemaj nikde skladem.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
http://www.hangar1.cz/katalog.php?text= ... ajdi&sklad[]=1&page=&detail=5675
Sorry, včera jsem na něj koukal.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
TomasC píše:http://www.hangar1.cz/katalog.php?text=&kat=18&akce=najdi&sklad[]=1&page=&detail=5675
Jj.
Tady by vyšel na cca 250$ včetně pošty!
http://shop.hobby-china.com/index.php?m ... ducts_id=9
Jinak koukal si na něj na netu nebo v reálu?