Flop EPP
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
jo tak jsem blbej
koupil jsem 7,4V a bylo na něm samolepka 11,1V
tak nevím kde kdo udělal chybu.Jestli já a nebo kluci v číně na 7,4V hodily samolepku 11,1V tak jsem si myslel že mám 11,1V tudíž jsem tam šoupnul 3s
No ted už mám ten správnej objednanej.tak zase za 14 dní dám vědět jestli lítá nebo hoří
tak nevím kde kdo udělal chybu.Jestli já a nebo kluci v číně na 7,4V hodily samolepku 11,1V tak jsem si myslel že mám 11,1V tudíž jsem tam šoupnul 3s
No ted už mám ten správnej objednanej.tak zase za 14 dní dám vědět jestli lítá nebo hoří
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
vyosení
taky jsem to řešil, ptal jsem se i pana Šplíchala jestli náhodou nemá nějaký úhel předříznutý už na polotovaru trupu. Dostalo se mi odpovědi že něco málo tam už je, ale na stříďák to chce asi víc
Nějaké úhly jsem tam dodělal podložkami pod kříž motoru, určitě to je víc než obecné 2 stupně dolů, 2 stupně doprava (stejně se to blbě od oka měří
). Lehce to pomohlo, ale nejlíp to vyřešil až mix plyn-výškovka, který jsem si nastavil na vysílači. Zkoušel jsem menší vrtuli 6x3, nakonec jsem se vrátil k 7x4, omezení dráhy plynu na vysílači na max. 70% a ten mix asi 7% (během lítání si ho měním podle pocitu jak moc se to vzpíná, jak moc fouká apod.) Teď chodí nahoru celkem pěkně. Je to skvělé éro a i když jsem se tady dočetl že křidélka netřeba, tak jsem si koupil náhradní výřezy křídla a s křidélky je udělal. Snad je brzy otestuju.
Fotky bezkřidélkové původní verze na http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2923
Fotky bezkřidélkové původní verze na http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2923
Werret007 píše:Tak Flop je doma![]()
Jen takovej dotázek byl by tu někdo ochotný a vyfotil jak má rozloženou elektroniku?
Baterie z boku mi nepřipadá jako dobrý nápad
Díky
Máš pravdu, ale abych se dostal na těžiště, nic jinýho mě nenapadlo. Nicméně po všech letech (mých i synátora, pro kterého je Flop určen) se to ukázalo jako funkční a bez závad
-----------------------------------
RCK Kramolín www.hranol.cz
Werret007 píše:Další bl..jdotaz![]()
o kolik jste vyosili motor.
Původně jsem ponechal vyosení podle původního seříznutí. Motor je z nabídky p. Šplíchala 160w doporučený pro Flopa. Vrtule 9,5x8. Nedalo se s tím lítat, od půl plynu šel nosem nahoru. Podložil jsem obyčejné podložky takže vyosení odhaduji na 4 a 4 stupně. Neměřil jsem. Moje pohonná jednotka by snesla ještě trochu víc. Ale s tímhle jsme si zvykli a už to měnit nebudu.
JInak z Flopa jsem nadšen a syn taky, je to výborný polítadlo.
-----------------------------------
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
to já narazil teď na jinej problém...udělal jsem si ještě jedny křídla s křidélky, pěkně to celé poskládal a ejhle. s těžištěm jsem v pytli... tak si řikám no jo, serva jsou až za nosníkem, holt to něco na tý páce dá, budu muset asi pro křidýlkový křídla dovažovat. Jenže ouha, vrátil jsem tam původní bezkřidélkový křídla a těžiště je taky v trapu! nevím co se stalo, ale asi jak jsem se snažil srovnat lehce pokřivené ocasní plochy tak jestli jsem přidal moc vteřiňáku nebo co, prostě to najednou chtělo 40g olova do čumáku! na tom dlouhým trupu to vychází že jsem asi prostě přibral 8-10g na ocase i když fakt nevim kde, protože žádný hektolitry lepidla jsem do toho nelil
každopádně bezkřidélková verze má teď asi 430g a křidélková verze dokonce skoro 490g. O motor strach nemám, ten to utáhne bez problémů, ostatně viset s ním ani neplánuju, tak snad i to křídlo bude stačit a nebudu ho muset vodit na nijak divoký rychlosti a pořád to bude pohodový polétadlo. chtěl jsem ho už i jednou zkusit za slunečného dne na sněhu ale po složení v -6st nějak zahaprovala elektronika a prostě ne a ne se domluvit přijímač se syntézou s vysílačem. Regl pípal jako splašený že nemá throttle signál. Asi moc zima, nebo vlhkost nebo co já vím, doma po složení chodí vše v pořádku. Tak až bude větší teplo, snad to bude ok.
Zdravim Vas,
nahodou jsem narazil na tento model na www.peckamodel.cz a www.rcm.cz a docela me zaujal, zvlaste jeho pomalym letem. Chtel jsem se Vas zeptat zda je nutne tento model osazovat motorem? Osobne bych si jej chtel vystrelovat gumicukem, ze to mozne u tohoto modelu? Co vsechno tento model uz obsahuje (tahla, paky, ...)?
nahodou jsem narazil na tento model na www.peckamodel.cz a www.rcm.cz a docela me zaujal, zvlaste jeho pomalym letem. Chtel jsem se Vas zeptat zda je nutne tento model osazovat motorem? Osobne bych si jej chtel vystrelovat gumicukem, ze to mozne u tohoto modelu? Co vsechno tento model uz obsahuje (tahla, paky, ...)?
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
tak udělat se asi dá všechno, otázka je jak ho dovážíš když nebude mít motor.. ale proč ne. jinak já kupoval nebarvenou stavebnici a měl jsem v ní komplet všechno, jen bez zbarvení:
výřezy: trup, 3ks křídlo (centroplán a 2 uši), směrovka, výškovka (trup nutno dlabat, je v kuse!)
špička vylisovaná na kopytě z PET lahve
nosník do centroplánu (lišta z umakartu)
2x poutací kolík na gumu, 2x gumové oko
2x bowden, 2xpáka
motorová přepážka z překližky
destička z umakartu na ochranu odtokové hrany křídla (kde se přehýbá guma)
cd s návodem, fotkama atd.
teď mě napadá že ta špička má už hotový otvor pro motor a vrtuli, u bezmotoráku to bude chtít asi jinou nebo upravit/zaslepit.
web teď nějak nefunguje, snad to pan Šplíchal nezabalil http://sad.okdar.net/
výřezy: trup, 3ks křídlo (centroplán a 2 uši), směrovka, výškovka (trup nutno dlabat, je v kuse!)
špička vylisovaná na kopytě z PET lahve
nosník do centroplánu (lišta z umakartu)
2x poutací kolík na gumu, 2x gumové oko
2x bowden, 2xpáka
motorová přepážka z překližky
destička z umakartu na ochranu odtokové hrany křídla (kde se přehýbá guma)
cd s návodem, fotkama atd.
teď mě napadá že ta špička má už hotový otvor pro motor a vrtuli, u bezmotoráku to bude chtít asi jinou nebo upravit/zaslepit.
web teď nějak nefunguje, snad to pan Šplíchal nezabalil http://sad.okdar.net/
No rozmyslim se prave mezi FLOPem a Graupner Discus 2CT. U toho FLOPa se mi libi jeho pomaly let, coz je urcite velka vyhoda u zacinajiciho modelare.
Jsem vytizeni na bezmotorova letadla a zvlaste kluzaky a vetrone
ted takova zacatecnicka otazka, ten bowden je to lanko samotne nebo ta ochranna truvicka toho lanka? Tu terminologii zatim nezvladam vsechnu
Jsem vytizeni na bezmotorova letadla a zvlaste kluzaky a vetrone
ted takova zacatecnicka otazka, ten bowden je to lanko samotne nebo ta ochranna truvicka toho lanka? Tu terminologii zatim nezvladam vsechnu
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
Bowden je to obojí
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bowden
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
jinak koukám na toho Discuse, u něj např. Hnízdil uvádí plošné zatížení 22g/dm2 . Je to furt v pohodě málo, ale např. můj Flop bezkřidélkový má 12, křidélkový 15. Když mu nakulím obě křidélka dolů jako klapky tak se dá předejít rychlejší chůzí, spíš opadá na místě než letí
to jen k té "pomalosti" kterou vyhledáváš