Origo nabíječ k Eneloop

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
coro

#31 Příspěvek od coro »

Beriem to tak že ak mám niečo vo vrecku, do 35-36 stupňov čo mám ja, musia zvlýdať aj baterky. To je väčšinou 10 stupňov nad izbovú teplotu, to by mohlo stačiť. Ak dám limit na 40 stupňov a v byte je 22, má nabíjadlo 18 stupňov rezervu na to aby sa predviedlo že niečo vie..

Často nabíjam pár alebo 4 aku pomocou MW8168 - 500mA pre AA, 300mA pre AAA, a neprehrieva nijak strašne, keď som meral končievala pri cca 37 stupňoch povrchovej (merané infra takže len približne) . Nič extra ale na nabitie stačí.

Už nabíjacie obvody s ktorými som sa hral pred rokmi ako decko, vedeli detekovať inflexný bod (TEMIC u2402B, U2407B) http://www.datasheet4u.com/html/U/2/4/U ... s.pdf.html
takže teplomer na nabíjanej baterke bol len ako poistka pre istotu, a tých 40 stupňov aku nedosahovali. Ani pri hodinovom nabíjaní, ten TEMIc zvládal "pretaktovanie" aj na 2kHz. Myslím že sa prestali vyrábať a bastlené nabíjadlo čo som používal mi nakoniec vyhorelo (to je u mňa normálne. :( )
arda1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od arda1 »

Ty údaje se různí ale "všeobecně" se pokládá za to že teplota nad 45°C už výrazně zkracuje životnost aku.
ME

#33 Příspěvek od ME »

arda1 píše:je snad jedno na co a v čem budou- a co mám na tom odkazu vidět? Nějaký enekepy dražší jak eneloop?(nebo jsou to jako převlečený)? Sry já měl originál za 37.50kč. :wink: :lol: :lol: :lol:

Tak promiň. Už se ptát nikdy nebudu. Jsem nevěděl, že p. Hnízdil je pro Tebe nevěrohodná osoba.Co jsem od něho kupoval bylo vždy levnější než pelikánové a spol. :lol: Kvalita zaručená.

Tak se nezlob. :( :) :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od arda1 »

V pohodě- pokud se budeme bavit k věci- já enekeepy neznám tak mi řekni v čem jsou lepší jako eneloop který můžu mít když hodně draho tak za 63kč u třeba Reicharda.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“