Dx5e - špatné nastavení od výrobce?
Tak to je teda chlapci průser....Já mám DX5e a Radiana. Vlevo mám plyn a směrovku, vpravo výškovku. Průser je v tom, že na simu mi přišlo tak nějak úplně přirozený, že lítám vlevo plyn a křidýlka a vpravo směrovka a výškovka, což je ale mod 4, kterej jestli to správně chápu, v reálu nenastavím, takže pokud bych chtěl lítat model s křidýlkama, budu se muset přeučit na čistej mod 2, tedy směrovka+plyn vlevo a výškovka křidýlka vpravo........ 
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
No......právě jsem to zkoušel, a to opravdu nepude...
V praxi to teda pro mě znamená, že pokud budu chtít ovládat model s křidýlkama, nezbyde mi nic jinýho, než si koupit vysílač umožňující nastavení modu 4. Do pr....!!!!
Mimochodem, jsem levák. Arda má pravdu, je to přirozený.
To opravdu nejde, píchnout na přijímači do kanálu směrovky křidýlka a do kanálu křidýlek směrovku?
Mimochodem, jsem levák. Arda má pravdu, je to přirozený.
To opravdu nejde, píchnout na přijímači do kanálu směrovky křidýlka a do kanálu křidýlek směrovku?
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Arx,to ale vážně nemá tolik společného s tím, jestli jsi levák nebo pravák. Já jsem pravák a lítám mod 2. Ne proto, že mi to někdo doporučil, ale když jsem si chtěl koupit rádio, tak jsem si stěžoval jednomu modeláři, že mi všichni doporučují mod 1 a ten mi nevyhovuje, protože jsem zvyklý z řízení klasického větroně držet knipl oběma rukama, ale když potřebuji manipulovat třebas s brzdami, tak to mám na levačce. Takže mi vyhovuje rozložení jako je v letadle. Tedy knipl na pravačce (výškovka křidélka) a směrovka na pedálech (musel jsem si zvyknout na levý knipl, ale plyn na levé ruce mi vyhovuje). Nikdy bych však tento mod nikomu nevnucoval. Prostě mojemu mozku to vyhovuje a někomu jinému vyhovuje mod 1. Rozdíl mezi modem 2 a 4 je pro mě osobně minoritní a zvládnul bych oboje, nicméně to je moje hlava a tak nemůžu posoudit jiné. Přiznám se, že jsem ve standardní nabídce jiné mody než 1 a 2 neviděl, ale ono to je možná tím, že u lepších rádií už to je jedno a u těch levných se takovéo niance prostě neřeší, ale nevím.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
kratas píše: Rozdíl mezi modem 2 a 4 je pro mě osobně minoritní a zvládnul bych oboje, nicméně to je moje hlava a tak nemůžu posoudit jiné. Přiznám se, že jsem ve standardní nabídce jiné mody než 1 a 2 neviděl, ale ono to je možná tím, že u lepších rádií už to je jedno a u těch levných se takovéo niance prostě neřeší, ale nevím.
No, podívej, já si osobně myslím, že jestliže mod 1 jsou křidýlka a plyn na pravačce a směrovka a výškovka na levačce a používá ho podle všeho většina lidí tady - tak logicky by měl být mod 2 to samý ale zrcadlově, čili to, co používám já. Ve skutečnosti je to mod 4, který je v podstatě brán jako nějaká exotika. Tobě možná přijde rozdíl mezi 2 a 4 minoritní, mě dost zásadní. Pokud totiž mám letadlo s křidýlkama, tak v podstatě zatáčím jima, a směrovku používám jen jako takovou "přicmrndávku" v případě potřeby. Kdežto kdybych měl křidýlka s výškovkou na jednom, tak při větších výchylkách blbě pohnu při "gumovosti" kniplů páčkou, hrábnu si křidýlkama do výškovky, nebo naopak a vývrtka je tu co by dup. Takhle, když mám obě funkce oddělený, každou na jiný páčce, tak mám mnohem větší jistotu. Ještě abys mi rozuměl, pokud třeba letím nožák, tak hlavní jsou křidýlka a směrovka a výškovka se mění na "přicmrndávku", kterou jenom lehce koriguju směr. V každým případě mám zase hlavní funkce zvlášť. Uff.........
No pokud bys nepoužíval nějaké diferenciace (možná to ani Dx5e neumožňuje), tak by se to asi dalo vyřešit pomocí Y kabelu.
Na kanál křidýlek bys dal směrovku a na kanál směrovky dal Y kabel a na něj napojil serva křidýlek (pokud máš 1 v každé půlce křídla). Pak by to taky mělo chodit.
Na kanál křidýlek bys dal směrovku a na kanál směrovky dal Y kabel a na něj napojil serva křidýlek (pokud máš 1 v každé půlce křídla). Pak by to taky mělo chodit.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan