Ja teda nechcem nikomu nič vnucovať, ale prvý halolet u mňa skončil príliš rýchlo na to aby som ho kupoval z číny.. Hlavne neverím že sa oplatí dlho rozmýšlať - model v hale podľa mňa nemá šancu prežiť bez lepenia prvé zoznámenie sa s prostredím. A lepením bude oťažievať až ho bude treba proste vyhodiť.
Čo sa týka motora a reglu, Turnigy Plush 10A a hextronik 2204-1450 "19g Outrunner" boli na začiatok úplne perfektným pohonom na 2s Lipo (niekto mal 300, niekto 450mAh).
K tomu bude potrebovať na prvé lety aspoň 5 náhradných vrtulí (GWS 8"/3.8") a kopu náhradných gumičiek na pružný unášač. A samozejme tubu UHU Por..
Inak nevidím problém zobrať kus depronu 3mm a ostrý nôž, a vyrezať si model doma na kolene - aspoň ten prvý, no ale to je vec názoru a chuti. Keby niekto chcel, plánov je plný internet
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=550372 a v podstate na ten začiatok stačí od oka nakresliť hociaký tvar lietadla s dostatočne veľkými kormidlami, a hlavne bočnou plochou. Jediná technická vychytávka je 3x0,4mm uhlíkový pásik, vlepený ako nosník nastojato do rezu krídlom.
Servá stačia HXT500 alebo 900, ale zíde sa tenký kus sklotextilu na predĺženie pák a aj na páky na kormidlá (výchylky musia byť úplne kravské) - a ako náhon pák 0,7mmm až 1mm uhlíkové tyčky, na podvozok 1,2mm...
Celé to má vyjsť do 150gramov.
Netvrdím že som dobrý pilot, ani to že by sa niekto nemohol len tak postaviť do telocvične a zalietať tam bez rán o steny a zem hneď na prvý raz... Asi záleží na veľkosti tej haly. Ale verím že zmestiť sa s modelom do malej telocvične je o držku a chce to proste len trpezlivosť a model ktorý nebude nikoho mrzieť..
Proste že po pár letoch skončí v smetiach aj v rukách dobrého pilota a bude kupovať alebo robiť druhý, potom možno tretí - a potom, aj to len možno a len niektorí, začnú dolaďovať výbavu a letové vlastnosti.