KOmpresor
- frantadobromila
- Kontaktovat uživatele:
frantadobromila píše:NO takze asi zadne reseni nebude co ?
Samozřejmně že existuje. A je zdarma.
Sežeň si vyřazený ledničák. Je potřeba projit některé jeho konatky na tvrdo, protože se rozjíždí na dvě fáze a ta jedna je spínaná termostatem v lednici, který pochopitelně u něj mít nebudeš. Proto po vyndání z lednice (trubky uřízni) a zapojení do elektriky ledničák nikdy nejede. (když se v zapojení spleteš, vylítnou pojistky v bytě, druhá varianta je správně).
Žádnou tlakovku nepotřebuješ. Frkni do oběhu jakoukoli nádobu (zavařovačku, pet flašku, cokoli co jde otevřít a zavřít) a udělej vývody na hadičky. Naplň nádobku ubrousky, WC papírem, a máš odlučovač oleje. K vyrovnání pulzů z kompresoru bohatě stačí cca 1m přívodní hadičky k pistoli. Olej do kompresoru nelej, stejně ho to vyplyve a nějaký zbytek tam pořád bude.
V případě velkého tlaku si udělej do hadičky dírky. Na modelářskou pistoli stačí 1- 1,5 baru.
Pozor - musíš mít jednočinnou pistoli aby vzduch mohl stále proudit ven. Jednočinná znamená že pistolí neovládáš vzduch, u dvoučinné vzduch spouštíš spouští pistole. Drtivá většina modelářských pistolí je dvoučinných ale vyndáním spouštěcího ventilku jdou adaptovat na jednočinné.
Jen si udělej na přívodní šňůru nožní vypínač, ať můžeš kompresor lehce vypínat.
Rekapitulace :
Kompresor z lednice - hadička - nádobka s ubrouskem - hadička - pistole.
A až ten kompresor spálíš, prostě si ze starý lednice vem jiný.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1 píše:frantadobromila píše:NO takze asi zadne reseni nebude co ?
Samozřejmně že existuje. A je zdarma.
Sežeň si vyřazený ledničák. Je potřeba projit některé jeho konatky na tvrdo, protože se rozjíždí na dvě fáze a ta jedna je spínaná termostatem v lednici, který pochopitelně u něj mít nebudeš. Proto po vyndání z lednice (trubky uřízni) a zapojení do elektriky ledničák nikdy nejede. (když se v zapojení spleteš, vylítnou pojistky v bytě, druhá varianta je správně).
Žádnou tlakovku nepotřebuješ. Frkni do oběhu jakoukoli nádobu (zavařovačku, pet flašku, cokoli co jde otevřít a zavřít) a udělej vývody na hadičky. Naplň nádobku ubrousky, WC papírem, a máš odlučovač oleje. K vyrovnání pulzů z kompresoru bohatě stačí cca 1m přívodní hadičky k pistoli. Olej do kompresoru nelej, stejně ho to vyplyve a nějaký zbytek tam pořád bude.
V případě velkého tlaku si udělej do hadičky dírky. Na modelářskou pistoli stačí 1- 1,5 baru.
Pozor - musíš mít jednočinnou pistoli aby vzduch mohl stále proudit ven. Jednočinná znamená že pistolí neovládáš vzduch, u dvoučinné vzduch spouštíš spouští pistole. Drtivá většina modelářských pistolí je dvoučinných ale vyndáním spouštěcího ventilku jdou adaptovat na jednočinné.
Jen si udělej na přívodní šňůru nožní vypínač, ať můžeš kompresor lehce vypínat.
Rekapitulace :
Kompresor z lednice - hadička - nádobka s ubrouskem - hadička - pistole.
A až ten kompresor spálíš, prostě si ze starý lednice vem jiný.
Mám takto postavený kompresor.Jen jsem použil 2 ledničáky , aby to tlačilo drobet rychlejš. Tlačím do 50 L nádoby 4 atm. Zatím běhá v pohodě.
- frantadobromila
- Kontaktovat uživatele:
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Freóny z jednej chladničky poškodia ozónovú vrstvu tak, ako keby si prešiel autom 20 000 km!!!
To podla mňa nieje zanedbateľné
Ale je tu možnosť - zo zberných dvorov brať chladničky ktoré nepoužívajú freón ako chladiace médium.
Ale je tu možnosť - zo zberných dvorov brať chladničky ktoré nepoužívajú freón ako chladiace médium.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Skús to povedať Číňanom, Američanom, Afričanom........lakotamm píše:Freóny z jednej chladničky poškodia ozónovú vrstvu tak, ako keby si prešiel autom 20 000 km!!!![]()
Je to mimo tému, Tiež som separoval bla bla bla.....
Sklo, papier, plechovky mi už dva roky nikto nevyviezol, takže som mal doma peknú ekologickú separovanú skládku.... Nakoniec som so zlým svedomím a pocitom previnenia papier spálil a zvyšok narval do popolníc. Hlavne že ASA a podobné ekomafie dostávajú svoj podiel z recyklačného fondu. V práci to mám to isté. Takže keď niekto v televízii melie o dôležitosti separovania, tak mi naskakuje koprivka a stúpa tlak.
A lesy nám hynú ďalej - smog a kyslé dažde z Ostravska a Třince akosi nechcú rešpektovať štátnu hranicu.
P.S. Ekofanatizmus je škodlivý podobne, ako všetky fanatizmi
http://lubo111.rajce.idnes.cz
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Je to tvoj názor.
Len som chcel upozorniť na fakt, že nieje chladnička ako chladnička, že ľuďom je jedno či zoberú chladničku s freónami, hoci o pár desiatok metrov majú chladničku bez freónov.
Vysvetli mi jednu vec. Mám 14 rokov. Bol som vyhlásený za najlepšieho žiaka školy. Vyhral som xy súťaží. Možno som ekofanatista, ale ako mi to škodí
Ako mi vysvetlíš, že ekofanatista dosahuje takýchto výsledkov?
Nevidím na tom nič škodlivého. Skôr naopak.
PS: niekoľko krát som tento príspevok opravil
Len som chcel upozorniť na fakt, že nieje chladnička ako chladnička, že ľuďom je jedno či zoberú chladničku s freónami, hoci o pár desiatok metrov majú chladničku bez freónov.
Vysvetli mi jednu vec. Mám 14 rokov. Bol som vyhlásený za najlepšieho žiaka školy. Vyhral som xy súťaží. Možno som ekofanatista, ale ako mi to škodí
Ako mi vysvetlíš, že ekofanatista dosahuje takýchto výsledkov?
Nevidím na tom nič škodlivého. Skôr naopak.
PS: niekoľko krát som tento príspevok opravil
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Inak, podľa Wikipédie:
Fanatizmus je krajný stupeň oddanosti nejakej myšlienke alebo veci, založený na slepej viere v správnosť svojich názorov a činov. Sprevádza ho neznášanlivosť voči inému presvedčeniu a názorom, neschopnosť zaujať kritický postoj k sebe a svojim skutkom (napr. náboženský fanatizmus).
http://sk.wikipedia.org/wiki/Fanatizmus
Podľa tohto Ekofanatista niesom.
Fanatizmus je krajný stupeň oddanosti nejakej myšlienke alebo veci, založený na slepej viere v správnosť svojich názorov a činov. Sprevádza ho neznášanlivosť voči inému presvedčeniu a názorom, neschopnosť zaujať kritický postoj k sebe a svojim skutkom (napr. náboženský fanatizmus).
http://sk.wikipedia.org/wiki/Fanatizmus
Podľa tohto Ekofanatista niesom.
Jo jo Freony, a kdeze je ta ozonova dira co tak krasne zmizela? Nedavno sem kompresor kuchal z tak 10let stare lednicky a bylo v ni chladivo R134a. To bude od roku 2011 v EU zakazano, protoze PRY ma vliv na zmenu klimatu ehm ehm...Jo alarmismus super job, a toho ekoterroristu z Litomeric, co brzdil stavby a vydiral, uz maji ve vazbe
Ale nebudeme tady resit zelene paka, proste s chladivem bych si u soucasnych lednicek a u lednicek 10let starych hlavu nelamal. Nak
Ale nebudeme tady resit zelene paka, proste s chladivem bych si u soucasnych lednicek a u lednicek 10let starych hlavu nelamal. Nak