Jak se řídí RC vrtulník?
Jo to je jasný že bych chtěl zkusit akrobacii, jen se mi prostě líbí na pohled víc létání maketové a to jak u vrtulníků tak u letadel i když s letadlama taky létám akrobacii. Ale u letadel je tak akrobacie taková přirozenější, kdežto lítat s vrtulníkem na zádech, to moc přirozený neni. Ale jinak velmi obdivuju ty co létaj s vrtulníky 3D, já teprv dělám 8ky a i to se mi zdá náročné 
Somethin Extra, Multiplex Extra 330, SU-29 - 2,2m, F3K ISIS
Pokud do letani s heli nechce vrazet prachy,nemusi,heliny typu Belt CP a podobne,nejsou na nic,da se s nimi poletovatBeep píše:Nezlob se, ale z čeho usuzuješ že lítá suprově, zkusil sis někdy něco jiného, abys to mohl posoudit, až si pořídíš další heli, zjistíš že ses mýlil.
Belta CP měl Madbox, je pravda že lítá 3D ale netrvalo dlouho a byli na něm vůle vskutku zemědělské, až s ním odlítáš sezonu tak přijd říct co ses naučil a co tě to stálo. Možná se pak půjdeš těm zkušenějším přiznat že měli pravdu.
podle mě by jako první model, nemělo být nic drahého, když je velmi velká šance že to rozbiju, první RC letadlo mě taky stálo pár stovek + RC souprava. Ale zase je pravda že dnes je hrozná výhoda simulátory. A raging to vystihl přesně, do heli nechci dávat moc peněz a na to poletování mi stačí
, nějakej ten looping, výkrut, souvrat zvládne taky a to mě stačí(zatim, neříkám že mě to třeba nezačne více bavit a nebudu chtíť něco lepšího).
Somethin Extra, Multiplex Extra 330, SU-29 - 2,2m, F3K ISIS
šance že to rozbiješ je kdykoli, je to jen o disciplíně, nezkoušet věci které jsem nezvládl na simu.
Ted k tomu něco levného -
Výborná devadesátka stojí prázdná 20-25 000Kč.
Vybavení: serva 13000Kč
gyro 7000Kč (+ servo)
motor 9000Kč
výfuk 3000Kč
listy 3000Kč
pominu governor a štelování jehel za letu.
Takto vypadá drahý vrtulník který je špička, takže plně osazený Trex 450 Pro za 11000Kč jo opravdu na druhém konci stupnice.
čína a všechny náhražky a kopie jsou o hodně velkých kompromisech, ono není plast jako plast ani kov jako kov.
Takže pokud špičková heli stojí okolo 60000 Kč co asi tak můžu dostat za 3000Kč
gyro 7000Kč (+ servo)
motor 9000Kč
výfuk 3000Kč
listy 3000Kč
Takto vypadá drahý vrtulník který je špička, takže plně osazený Trex 450 Pro za 11000Kč jo opravdu na druhém konci stupnice.
čína a všechny náhražky a kopie jsou o hodně velkých kompromisech, ono není plast jako plast ani kov jako kov.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Beep píše:šance že to rozbiješ je kdykoli, je to jen o disciplíně, nezkoušet věci které jsem nezvládl na simu.
gyro 7000Kč (+ servo)
motor 9000Kč
výfuk 3000Kč
listy 3000Kč
to je pekne povedane, ale tiez nie je pilot ako pilot
medzi 3 a 60 tisicovou hellikopterou spozna rozdiel kazdy, ale ak sa tomu venuje okrajovo, tak nejaky Rexik za 15 a velky spalovak za 60 bude rozdiel len v inej stabilite (pozorovat rozdiel medzi 10 a 15 stupnovym nabehom mu nebude nic hovorit, atd...)
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Tak jinak, obojí dělá čínan za misku rejže, takže kde se dá ušetřit??
No jedině na materiálech a na přesnosti výrobního zařízení a kontrole. Popřípadě podpoře a dostupnosti náhradních dílů.
Nebo si naivně myslíš že je to úplně to same a rozdíl mezi 3000 a 12000 je dán jen nenasytností výrobce a prodejce??
No jedině na materiálech a na přesnosti výrobního zařízení a kontrole. Popřípadě podpoře a dostupnosti náhradních dílů.
Nebo si naivně myslíš že je to úplně to same a rozdíl mezi 3000 a 12000 je dán jen nenasytností výrobce a prodejce??
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
O tom, že vrtulník, či jakýkoliv jiný výrobek za třeba těch 12000 bude kvalitnější, než vrtulník za 3000, snad nikdo nepochybuje..Ale vrtulník za 60000? To fakt nepotřebuju.. Já mm v plánu to heli investovat cca 7tis..a věřím, že mi bude sloužit tak, jak od ni čekám..Někdo prostě nemá tu potřebu mít nejlepší z nejlepších, i za tu cenu, že s tím budou čas od času starosti. Ale to ty lidi vědí a stím do toho ty lidi, i já jdou...A pokud se tomu chce někdo opravdu věnovat...? To znamená co? Létat 5 baterek deně? Každý má jinou představu a podle toho do toho chce investovat..Tak že, pokud budu vymetat všechny závody a každej den trénovat, tak potom heli za 60OOO ano, ale pro rekreační lítání stačí i něco levnějšího..Já lítám cca rok a půl s 4Ch jednorotorem a kdybych neměl problémy s ocasním motorem,jak již jsem zminoval, tak s nim létám vesele dál. Tudíš věřím, že heli za těch 7..mi bude oproti tomu bohatě stačit..
hlavně klídek..
Jen tak namátkou mně napadá Nokie.Mrkni na mobil mánii kde zjistíš že neumí nic co by neuměla konkurence a přitom je třeba o 50% dražší.Marty17 píše:O tom, že vrtulník, či jakýkoliv jiný výrobek za třeba těch 12000 bude kvalitnější, než vrtulník za 3000, snad nikdo nepochybuje..
myslel jsem, že tohle forum má začátečníkum poradit, ne je odsuzovat za to, co maj za helinu a kolik do ni investujou.Někomu udělá radost i heli za 3000,-
Mazáci a zkušení debatéři...mate těmhle klukům jít příkladem, a né je tu kárat zato, s čim létaj
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL