Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

Crash

#31 Příspěvek od Kabriolin »

Krizovek bylo a bude.. nic hezkého, ale časem se tomu člověk občas zasměje :lol: Ale v tu chvíli do smíchu moc neni :oops: Šel jsem s kámošem lítat a půjčil mu větroně(2000mm) gumicukem si ho vypravil na oblohu a vše vypadalo dobře, ale jak se přibližoval k zemi tak nějak vítr a absence motoru způsobil, že větroň byl na přistání krátkej :roll: Letiště bylo vylidněné a opuštěné, ale jak na potvoru jedno auto tam jelo..nízkým průletem nad cestou s cílem dostat se na dráhu byla vozidlu osudná..už to vypadalo dobře, ale uchem křídla nakonec větroň zavadil o zadní sloupek auta a přistál v prachu cesty 8) Řidič kupodivu nebyl vytočenej(já bych byl) a vzal to sportovně(žádný škody nevznikli).Mě se ale taky stala ta cesta osudná..lítal jsem si daleko nad lesem(byl slušnej provoz) a najednou vynechal motor :x letadlo je moc těžké na O.S.max 7.5ccm co ho pohánělo a i s velkou výškou co jsem měl nebylo možné se dostat zpět na dráhu.Ve směru letu žádná možnost, kde dřív přistát a ve zkratovém jednání jsem se rozhodl místo pohřbít model, zkusit "štěstí" přes cestu.Byla sobota a všude hromada civilistů a aut.Dotáhnul jsem letadlo jen na práh cesty a bylo jasné,že s ním budu muset praštit tam.Cesta byla široká 3m, tak ve vhodnou dobu jsem éro prudce natáh a doufal v zázrak...ten se povedl a letadlo v metrové výšce propadlo a keclo se doprostřed cesty mezi moje auto a čísi felicii 8O Bylo mě hrozně,nic příjemného přistát mezi lidi a auta, ale naštěstí se to povedlo...to už nechci zažít :oops:
pajikxxx
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od pajikxxx »

V létě jsem měl taky jeden pád, ale z vlastní blbosti, se space scooterem jsem zkoušel vylítnout do co největší vejšky a s lipolkama to dokázalo letět až 15 minut naplno a tak jsem vystartoval a pořád jenom stoupal, potom se mě nechtělo vyvracet hlavu, tak jsem odletěl kousek dál, abych ho něměl přímo nad hlavou a to už se občas začal mlžit, když prolítával černějším mrakem, chystal jsem se teda přistát, ale když jsem začal klesat, docela foukalo a nedalo se pořádně udržet, aby letělo ke mě, házelo to s ním a já ztratil orientaci, pak už jsem v té dálce ani neviděl, jestli letí ke mě, nebo ode mě a tak jsem s ním šel k zemi ať to stojí co to stojí, říkal jsem si že ho na zemi najdu, ale jaký bylo moje překvapení, když jsem přeběhnul louku a za obzorem se přede mnou rozevřelo řepkový pole, všude mokro, ale v tu chvíli to bylo jedno, vrhnul se do pole a šel pořád směrem kam to spadlo, ale nikde nic. Během týdnu hledání mi pomáhala přítelkyně i kámoš s dětma, ale pořád nic, tak jsem si na letišti zařídil vyhlídkový let ne větroni a řekl pilotovi kam potřebuju, udělal jsem co nejvíc fotek a na počítači detailně prohlížel a označoval každou bílou tečku na poli, pole jsem si pak vytisknul na A4 fotopapír a podle toho chodil po poli jako podle mapy a jedna z těch teček to opravdu byla, bylo to asi 1km od místa startu.

Docela hezky to zpracoval kamarád z RC Teamu Vysoké Mýto Jirka Vaněk ve svém článku
http://www.rcteam.cz/clanky03/2006vetron.php

Na fotce kde je řepkové pole foceno ze země je přibližně vidět odkud jsem lítal, to místo je v levé části fotky za stromem až vzadu u lesa za kopečkem.
dusi
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od dusi »

pajikxxx píše: pak už jsem v té dálce ani neviděl, jestli letí ke mě, nebo ode mě a tak jsem s ním šel k zemi ať to stojí co to stojí, říkal jsem si že ho na zemi najdu, ale jaký bylo moje překvapení, když jsem přeběhnul louku a za obzorem se přede mnou rozevřelo řepkový pole,

Hm, na to je dobré když je na letišti parta, pilot zařve, že má problém, další, co má volno, zařve "Stojím!" a nehne se z místa a sleduje směr letu/pádu a další pak jdou hledat model. "Stopař" je naviguje domluvenými gesty nebo mobilem doprava či doleva a hledači sa snaží odhadnout vzdálenost.
No, je to fuška a taky už sme nejaké malé uhlíkaté házedla nenašli :( Větší modely zatím pokaždé ano.

A proti vyvracení hlavy sme si opatřili kempingové skládací křesílka 8)
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
pajikxxx
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pajikxxx »

Ty křesílka jsou docela dobrej nápad, nebo lehátko a zrovna se přitom opalovat :D

S tím směrem pádu to šlo docela odhadnout díky stromu, kterej je u toho pole, ale problém byl v tom, že když jsem tím polem procházel, tak řepka byla místama vysoká jako já a někde i vyšší a tak se nedalo chodit jinudy, než po projetých kolejích od traktoru a když jsem letadlo našel, zjistil jsem že za těch několik dní hledání jsme kolem něj několikrát prošli, ale i když leželo kousek od nás, tak přes hustou řepku nebylo vidět a to jsem se ptal i chlapů z traktoru, kteří dělali postřik na poli a ani oni si ničeho nevšimli, jediná záchrana byla, že ten porost byl tak hustej, že letadlo nepustil až k zemi, ale zůstalo zamotaný tak metr nad zemí a až na malou újmu Li-Pol baterie se mu nic nestalo
zdzd

#35 Příspěvek od zdzd »

pajikxxx píše:Ty křesílka jsou docela dobrej nápad, nebo lehátko a zrovna se přitom opalovat :D

http://zd.wwwcity.cz/DovolenaModelCity/ipage00226.htm
http://zd.wwwcity.cz/DovolenaModelCity/ipage00231.htm
dusi
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od dusi »

zdzd píše:
pajikxxx píše:Ty křesílka jsou docela dobrej nápad, nebo lehátko a zrovna se přitom opalovat :D

A najednou je po problému, jestli palcovka nebo pultovka 8)
Ďusi
DepronTeam
Čop
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Čop »

Taky přidám svou trošku do debaty. Kamarád koupil Bellancu a ukecal mě ať mu jí zalítnu na takovým plácku u firmy. Plocha cca 300x25m, státní silnice, vysoké napětí, vysoké napětí, plot autobazaru. Udělal jsem pět koleček, vytrimoval jí a on že poletí taky. Rady typu - v krizi hlavně vypni motor, budeš mít na všechno víc času - mi odkýval. Hodil a letěl. Vystoupal přesně mezi dráty, tam provedl několik bravurních akrobatických obratů (kopaná tažená vývrtka na zádech, stoupavě klesavý výkrut na minimálce spojený se souvratem apod.) a poté co bez jediného dotyku s dráty poslal letadlo pod plynem do plotu od autobazaru (s výkřikem:" Já jsem ale píča!") jsme sebrali letadlo a odplížili se pryč. Plot trefil cca 20cm pod horním ostnáčem (za ním stála krásná stříbrná A6 se skleněnou střechou - potenciální škoda cca 100.000,-). Odnesla to jen vrtule a baterka vytržená z uložení.
Spíš lítač než stavěč...
pajikxxx
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od pajikxxx »

dusi píše:
zdzd píše:

to teda, ty lehátka jsou super, ale neviděl jsem je nikde, že by se prodávali, nemáš ještě odkaz na internetový obchod :)
zdzd

#39 Příspěvek od zdzd »

pajikxxx píše:
dusi píše:
zdzd píše:

to teda, ty lehátka jsou super, ale neviděl jsem je nikde, že by se prodávali, nemáš ještě odkaz na internetový obchod :)

Nevím, já u řízení musím stát a tak mne to nezajímalo.

Poptej se majitelů:
http://www.mojehobby.cz/userInfo.php?udid=2085
http://www.mojehobby.cz/userInfo.php?udid=5251
dusi
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od dusi »

pajikxxx píše:to teda, ty lehátka jsou super, ale neviděl jsem je nikde, že by se prodávali, nemáš ještě odkaz na internetový obchod :)

U nás to mali v Tescu alebo v rybárskych potrebách, prípadne Slovnaft Bonus klub za body pri tankovaní :wink:
Ďusi
DepronTeam
Dawie
Kontaktovat uživatele:

Svěle zavěšené éro ...

#41 Příspěvek od Dawie »

Tak jme si šli se známým takhle v nedělní odpoledne "poskočit" s křídli a jelikož mi to ještě moc nejde a dolšli baterky a hlavně selhala prostorová orientace (taky trochu napomohlo sluníčko) tak to dopadlo jak dopadlo. :cry:
Aspoň budou mít místní nezvykle ozdobený strom :-)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Velká fota ZDE
G0tik
Kontaktovat uživatele:

Re: Svěle zavěšené éro ...

#42 Příspěvek od G0tik »

Dawie píše:Tak jme si šli se známým takhle v nedělní odpoledne "poskočit" s křídli a jelikož mi to ještě moc nejde a dolšli baterky a hlavně selhala prostorová orientace (taky trochu napomohlo sluníčko) tak to dopadlo jak dopadlo. :cry:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Velká fota ZDE

A sundali ste ho ? :roll: alebo ste ho tam nechali :?:
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Dawie »

bojužel nechali :-(
na ten strom se moc vylézt nedá. Větve začínají až dost vysoko (cca 10-15m) a nikdo z okolí nemá tak dlouhej žebřík. A navíc je to až skoro ve špičce (odhadem 60m) a stejně by se k tomu moc nedalo dostat... je poměrně mimo hlavní kmen. Strom je dost bídný... začně proschlý. A nikomu se nechtělo pro křídlo za pár korun nic riskovat. To docela chápu.

Bylo to mé první éro. Ale žádný zázrak... 300 plecháč, 650NiMH, regl bez brzdy... Taky už dost polepené... Jediné co mě mrzí, je přijímač... ten by snad ještě šel použít.
No známí byldí b baráku hned naproti té louky, tak mi to tym bude hlídat, kdyby se větru povedlo to shodit.
Poměrnš dlouho jsem čekakal na bezvětří (jako tento víken) a teď si zas prozměnu přeji a pořádně fučí :-)
s3030150

#44 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:55, celkem upraveno 2 x.
dusi
Kontaktovat uživatele:

Re: Svěle zavěšené éro ...

#45 Příspěvek od dusi »

Dawie píše:Tak jme si šli se známým takhle v nedělní odpoledne "poskočit" s křídli a jelikož mi to ještě moc nejde a dolšli baterky a hlavně selhala prostorová orientace (taky trochu napomohlo sluníčko) tak to dopadlo jak dopadlo. :cry:

Na letisku mám "svoje miesto", je tam ryha na asfalte a predo mnou kopec, jeho os rozdeľuje môj priestor na dve polovice, slnko za chrbátom.
Keď lietam, tak vždy v tom priestore predo mnou, ak sa mám otočiť, to musí byť už veľmi zle.
Učím to aj začiatočníkov, ktorí sú tam so mnou. Na rozdiel od niektorých kolegov, ktorí vyznávajú "vzduch je naše more".
Hádajte, koho žiaci nemuseli ešte stavať nové modely? :wink:
Ďusi
DepronTeam
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“