Mosquito píše:K tomu kde se dá sehnat palivo jsme se dobrali docela rychle díky odpovědi od Veka1.Ještě jednou dík.Teď tady sháníme jednotlivé komponenty nebo spíš ty komplikovaně sehnatelné,jakou jsou éther a amylnitrid.Jinak kontakt na éther už jeden mám a druhej se rýsuje.Tak dám vědět jak jsem pochodil kdyby měl někdo zájem.Amylnitrid samotný prý taky prodá pan Máslo.Zatím dík moc všem za rady.Netušil jsem,že ještě tolik šílenců dráždí detoňáky.Já jsem tady vyštrachal MVVS 1,5D RC a ještě mám po tátovi MVVS 2,5 TRS.Nevíte co je ta dvaapůlka za motor.Prej to točilo jak šílenýMá to hranatej vejfuk otočenej dozadu.Je to detonační verze motoru MVVS 2,5 RL.Táty už se bohužel zeptat nemůžu,tak jestli víte někdo něco víc o tomto motoru tak se nestyďte
.
P.S.Jak moc jdou u té jedenapůle řídit otáčky tím rc karbecem?Táta mi kdysi říkal,že řízení otáček u detoňáku není nic moc.
Já jsem začínal modelařit v 70. letech, RC řízení bylo v začátkách a žhavíky taky. Tehdy se pracně sháněl nitrometan. Takže byli "jen" detoňáky a jak jsme se vyblbnuli s "účkama" které poháněly legendární MK17 ( 2 mám dodnes ), Jeny 2,5, MVVS 1,5.... A flaška paliva byla za závratných 6 Kčs. No a dnes, kdy se k tomu zase vracím je to opačně - sháníme palivo D. Bylo by škoda ty motory nevyužít, zvlášť když třeba MVVS je stále vyrábí ( tam mimochodem o palivu nic nevědí ) a ještě je spousta historiků. Poptal jsem pana Másla, tak uvidíme.
Zdravím